[ГПКЧ ]
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Мистецький Форум » * Літературний форум "Гоголівської Академії" » Дискусії щодо майбутнього ГАКу » І нехай мене забанять (Рецензія на твір: Звернення до власників сайту «Гоголівська)
І нехай мене забанять
kokaДата: Вт, 27-01-09, 20:56 | Повідомлення# 1
Admin
Група: Чорнокнижник
Повідомлень: 472
Репутація: 5
Статус: Offline
(автор: Тетяна Мельник Статус: *Експерт*)

© Оксана Вишневська (89.162.205.—), 24-01-2009
Безкультурні відгуки завше народжуються в обмежених особистостей, обтяжених певними комплексами і як би хто не старався, та відгородитись від таких індивідуумів повністю, ні в житті, ні в просторі будь-якого ресурсу не вдасться. На будь-яке більш-менш вдале творіння в будь-якого напрямку будуть нападки. І причини тому будуть самі різноманітні: від банальної заздрості до злісного бажання „знищити конкурента”. Можливо і справді варто задуматись над рейтингом і запровадити систему репутації, де користувачі будуть давати бали одне одному, але в кожної медалі є зворотній бік, тож може бути й таке, що ті ж таки особи будуть нізащо псувати репутацію більш талановитих конкурентів. Таким чином замість покращення може вийти погіршення.
Я, щоправда, ще жодного разу на своїй шкірі не відчула подібного на цьому ресурсі, бо ніяк не можу подолати бар’єр реєстрації, але сподіваюсь поділитись з Вами своєю творчістю.
Мене більш непокоїть інше. Пункт №17.4 говорить, що переходити на особистості не можна, і це правильно, сперечатись не збираюсь, але коли один з авторів виявляє СТРАШНУ тенденцію, і в творах червоною ниткою протягнуто суіцидальні настрої, а натомість всі оцінюють його чудові твори... Перепрошую, шановні, але з звичайної людської позиції я не можу не переходити на особистості, мені муляє десь в глибині душі, чи то може дається взнаки базова психологічна обізнаність, назвіть як хочете, та лишитись байдужою я не можу і нехай мене навіть „забанять” на вічно. wink Хоча це важко зробити, бо як я й казала, ніяк не можу подолати бар’єр реєстрації.
Що скажете?

===============================================
Відгуки на цю рецензію

До пані Оксани Яблонської:

Оксаночко, дійсно, якщо хтось захоче нагадити, то він буде гадити і на форумі, і в під"їзді, і у Верховній Раді.
Мова йде про те, що на форумі є ті інструменти, про котрі ти казала: рейтинг твору можна не лише підіймати, але й опускати - силами простих форумчан, не лише модераторів. Також можна міняти репутацію учасників, збільшувати чи зменшувати. Я можу призначити скільки завгодно модераторів. Якщо не влаштовує дизайн - можна змінити дизайн, якщо комусь більше до вподоби чорні літери на білому фоні. Це не є проблема.

НМД, дійсно має бути саме так: форум - чорновик, ГАК - чистовик. Рецензії на ГАКу повинні писати лише зареєстровані користувачі.
Крім того, у формі реєстрації на ГАКу і на форумі потрібно додати такий пункт:

"АВТОР, котрий публікує свій твір на даному ресурсі, розуміє, що твір буде критикуватися і оцінюватися як позитивно, так і негативно. Наявність негативної оцінки свідчить лише про відношення критика виключно до оцінюваного твору і ніяким чином не до особи самого автора твору, що оцінюється та критикується.

Так само учасник, котрий оцінює твір, повинен оцінювати і критикувати виключно сам твір і не переходити на критику самої особистості автора.

Ніхто не повинен у критиці на твір хоч якимось чином пов"язувати особу автора твору з особами героїв твору."

З повагою, Кока Черкаський

© анонім (94.248.90.—), 27-01-2009

До Оксана Вишневська

Пані Оксанко, нам - читачам - треба навчитися розрізняти внутрішній світ автора і його особистість. Твори із суїцидальним настроєм не завжди є автобіографічними. Є такий розділ нині, як "готика". Він нічим не пов'язаний із готичним стилем архітектури. На мою думку, він характеризується, саме суїцидально- депресняковими настроями із садо-мазохістськими прибамбасами... Я тривалий час писала жартівливі віршики для своєї товаришки по Поетичних Майстернях, "бігала" по тому сайту і кликала усіх на сполох, та авторка вперто писала ті твори... Що поробиш? У неї такий стиль творчості. Їй найкраще вдаються саме такі твори...

Для Кока Черкаський

Пане Коко, цілком розумію вашу думку щодо форуму як місця спілкування і сайту, як місця чистової публікації.
Треба тоді внести міцнішу прив'язку між цими ресурсами і ввести більшу кількість модераторів для форуму та редакторів для відбору творів на сайт. Власне, тоді збільшиться навантаження на самих редакторів. Бо саме їм доведеться переносити чистесенькі твори на ГАК.
Але. Що зміниться? Та нічого. Уся лайка та мерзота, яка дозволяє собі вириватися із уст талановитих метрів поезії (нікого не хочу образити) буде вкладатися на сторінки форуму.
Може перекипить, перепіниться та стихне?
Однаково, усе залежить від нас.
Це як, перепрошую, запісяні коридори у будинках із кодовими замками на вхідних дверях... Хто гадить у під'їзді? Та самі жителі...
Хтось почувається крутим від того, що наважується вживати відкритий мат у спілкуванні та у творах. А для когось вершиною відваги є саме виставляння творів широкому загалу...

Успіхів, толерантності та любові.

До вас, пані Ноель, не пишу нічого. Ви так тихцем зникли із Севами, ніби крадькома, хоча ми вашими перекладами уже зайнялися впритик.. А тут ви так різко і дивно реагуєте на мої коментарі, що я просто промовчу вам у відповідь.

Це була Оксанка Яблонська-Sevama

© анонім (77.121.177.—), 27-01-2009

Ви такі цікаві smile
Автор може писати про що завгодно, сам предмет твору не є визначальним; визначальним ( і то не зовсім) є ставлення автора до предмету твору: чи це негативне ставлення, чи схвальне, чи нейтральне, чи автор висміює предмет твору, чи іронізує над предметом твору, чи возвеличує предмет твору, чи пародіює якогось іншого і тому подібне.

З повагою, Кока Черкаський

Я трохи вмішаюся. Дійсно, на моїй пам"яті це вперше, коли когось шановна Редакція банить. Навіть через наші перепалки з одним німецьким поетом українського походження не було забанено ні мене, ні його smile
На жаль, я не читав поки що ані оповідання, ані знищеного відгуку пана Миколи Чаварги, тому не можу сказати нічого по суті.

Але хочу висловитися щодо загальних прав авторів і тому подібного. Шановні! Є все-таки така річ, як "Гоголівський Форум", де можна висловлюватися як завгодно і про кого завгодно, а також можна змінювати статуси один одному і таке подібне. Кілька років назад я вже висловлював думку-пропозицію, що сайт ГОГОЛІВСЬКА АКАДЕМІЯ має стати чистовиком, а всі спроби, експерименти, цікаві досліди проводити і публікувати на форумі. І тоді, скажімо за результатами місяця твори, котрі пройшли відбір на форумі, могли би переходити на сайт ( типу у Вищу Лігу). і вже там проходити подальше обговорення.

З повагою, Кока Черкаський

З повагою, Кока Черкаський

© анонім (92.49.209.—), 26-01-2009

Ви підняли дуже серйозне питання.

Не секрет, що творчість має психотерапевтичну дію. Буває така творчість, яка потрібна лише самому автору, і частенько автор цього не усвідомлює. А треба, треба усвідомлювати і думати перш за все про читача, бо трапляються твори, що отруйніші за грибочки. Тобто, для автора має існувати якийсь внутрішній ценз – які твори публікувати на своєму блозі для своїх друзів, а які в загальному доступі. Все ж таки ГАК – сайт для творів загального доступу, які за умовчанням можна спокійно публікувати, не боячись негативної реакції, напр, від представників окремих релігій, нацменшин чи соціальних груп.

Щодо репутації.

Треба думати про якість твору, а не про репутацію на сайті. Статистично на будь-якому літсайті знайдеться хоч один читач, який буде в захваті від окремого твору, але його думка не висвітлюватиме реальну ситуацію. Для нормальної оцінки треба на один позитивний відгук принаймні два негативних, щоби принаймні знати про свої недоліки та по можливості позбавлятися їх.

На жаль, навряд чи можна обійти на літсайті те, що звичайно називають "перейти на особистості", бо автор часто наділяє героїв своїми рисами.

Noelle Daath

© Noelle Daath, 24-01-2009

Мабуть, лишаючи схвальні відгуки на "суїцидальні" твори рецензенти тим самим заохочують автора усе ж таки до життя, ніж навпаки. Можливо, автор відчує свою "затребуваність", відчує, що він не один/одна на білому світі. Гірше, коли люди проходитимуть повз таких творів.

© анонім (94.248.118.—), 24-01-2009





Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.
 
ndaathДата: Чт, 12-02-09, 23:46 | Повідомлення# 2
Початкуючий Граматик
Група: Бурсак
Повідомлень: 5
Репутація: 0
Статус: Offline
Звиняюсь, а що це? Вибіркові коменти?

Повідомлення відредагував: ndaath - Чт, 12-02-09, 23:47
 
Мистецький Форум » * Літературний форум "Гоголівської Академії" » Дискусії щодо майбутнього ГАКу » І нехай мене забанять (Рецензія на твір: Звернення до власників сайту «Гоголівська)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: