[ГПКЧ ]

Ситуація на валютному  ринку України більш-менш стабільна. Про це заявила Голова Національного банку  України Валерія Гонтарєва.

Водночас пані Гонтарєва пояснила  причини постійного перманентного знецінення гривні стосовно американської валюти.

"Як неодноразово підкреслював НБУ,  волатильність була наслідком дисбалансу попиту і  пропозиції  валюти, пов'язаного з дуже великою кількістю  новорічних свят. Як ви знаєте, країна не працювала до 11-го січня. А 16 і 18 січня наші робочі дні співпали  зі святковими днями в  Америці. Це такі ситуативні дисбаланси, котрі спостерігались", – відзначила Гонтарєва.



Крім того, українці самі винні, що гривня перманентно знецінюється стосовно американського долара, - пояснила пані Гонтарєва.- Вони, українці, свистять удома, виносять з квартири сміття  після заходу сонця, витирають крихти зі столу лівою рукою, і так далі. Зрозуміло, що гривня у такій ситуації буде знецінюватися, незважаючи  на всі  титанічні  конструктивні  зусилля Національного Банку України зі стримування девальвації та інфляції.

Категорія: UkraiNews | Переглядів: 1185 | Додав: koka | Дата: 28-01-16 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

 

 

щоб побачити відповідь, виділи мишкою область нижче:


Відповідь:  рівень корупції


Категорія: UkraiNews | Переглядів: 873 | Додав: koka | Дата: 28-11-15 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Як передають наші власні кореспонденти з того краю Землі, американський штат Міссісіпі учора проголосив про свою незалежність. Так як у Міссісіпі з цього приводу негайно розпочалися народні гуляння, то конкретної інформації, хто саме проголосив цю незалежність, від кого і з яких мотивів, залишається поки що невідомим.

З інших джерел стало відомо, що відповідальність за проголошення штату Міссісіпі вільною, незалежною, суверенною країною взяла на себе досі невідома громадсько-політична організація "Фронт за визволення Міссісіпі від блідолицих загарбників". На сайті цієї організації, до того, як його вломили хакери з Пентагону, ми знашли тільки скупу інформацію про те,  яким бачиться керівникам цього "Фронту" майбутнє незалежного Міссісіпі.

Зокрема, нам стало достеменно відомо, що гімном незалежної Міссісіпі мав би стати дещо перелицьований гімн України:

Ще не вмерла Міссісіпі ні слава, ні воля.
Ще нам, браття семіноли, усміхнеться доля.
Згинуть вовки бліднолиці, як роса на сонці,
Запануєм, індіанці, у своїй сторонці.
Душу й скальпи ми положим за нашу свободу,
І покажем, що ми, браття, індійського роду.
 
 

У коментах невідомі коментатори схвалюють такий вибір, зокрема особливою "родзинкою"  такого варіанту гімну вони називають той факт, що, оскільки слово "Міссісіпі" не відмінюється, то ні в кого не виникне  різночитань щодо того, як слід правильно співати перший рядок гімну: 

 

Ще не вмерла Міссісіпі ні слава, ні воля.

чи:
 
Ще не вмерла Міссісіпі ні слава, ні воля.

 

Однак, опоненти кажуть, що все рівно  два варіанти будуть різнитися наявністю чи відсутністю коми:

Ще не вмерла Міссісіпі, ні слава, ні воля.

чи:
 
Ще не вмерла Міссісіпі ні слава, ні воля.

 

Проте, опоненти  опонентів стверджують, що в усному виконанні  наявність чи від ... Читати далі »

Категорія: UkraiNews | Переглядів: 1694 | Додав: koka | Дата: 09-08-14 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

 

UkraiNews:м. Київ, 29 травня, 2014 р.

Як нам щойно стало відомо з поінформованих джерел, президентські вибори в Україні, що відбулися минулими вихідними, можуть бути визнані недійсними.


 

Наш кореспондент зустрівся з одним із кандидатів у Президенти, котрий побажав не афішувати своє ім'я,  і котрий щойно повернувся з США, де відбувалися консультації з  нагоди результатів перегонів. 

Отже, подаємо інтерв'ю  у дещо скороченому вигляді:

UkraiNews: Отже...
- Так, це правда. Я щойно звідти. І дійсно, ці сфальсифіковані вибори можуть бути визнані недійсними.

UkraiNews: Тобто як це?

- Дуже просто. Вибори були сфальсифікованими. Кандидат, котрий вважає, що виграв ці вибори, займався забороненими речами, а фактично - масовим підкупом виборців.

UkraiNews: Наприклад?
- А які вам приклади потрібні? Хіба ви самі не знаєте? Вибори будуть визнані недійсними через масові підкупи виборців, і мабуть таке рішення винесе Печерський суд найближчими днями чи навіть годинами, а якщо ні, якщо навіть і Печерський суд виявиться підкупленим ним - то ми знайдемо такий суд, котрий винесе таке рішення, котре справедливе! Тому що за справедливість треба боротися, і я роблю це по мірі моїх скромних сил і навіть більше!

UkraiNews: Але скажіть, коли, ким і як були зафіксовані випадки масового підкупу виборців?

- А що, оті всі їхні обіцянки покращити життя виборців - хіба це не підкуп? Яка різниця, що людині дають взамін голосу: кілограм гречки, як у Києві,  двісті гривень, як у Черкасах, чи обіцянку, що жити стане краще, як по всій Україні?

UkraiNews: Тобто, ви вважаєте, що обіцяти краще життя виборцям після перемоги на виборах не можна?

- Так, і це не лише моя думка, але й думка моїх колег, з котрими у мене були зустрічі там, в США.


UkraiNews: А яких саме колег ви маєте на увазі?

- Ну як "яких колег"?? Президента США, звісно ж. Не Форда ж якого-небудь, і не Даймлєра з Кранцлєром. Які у мене можуть бути інші колеги у США, крім шановного Барака О.? 

UkraiNews: Тобто Барак О. теж вважає, що вибори в Україн ... Читати далі »

Категорія: UkraiNews | Переглядів: 1300 | Додав: koka | Дата: 28-05-14 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

м. Черкаси, 28 травня 2014 р.

Як тільки нам щойно стало відомо, що столицю України планується перенести з Києва до Черкас, ми з'єдналися за допомогою супутникового телефону з одним із кандидатів на пост міського голови Черкас, вибори котрого відбулися минулими вихідними (поки остаточно не підведені підсумки голосування, ми не будемо називати імені цього ймовірного переможця).


UkraiNews:  Скажіть, будь-ласка, чи правда те, що столицю збираються переносити до Черкас?

- Так, звісно, це правда. Я ще до виборів зустрічався із Петромолексійовичем, і ми довго обсмоктували це питання.

UkraiNews: Тобто, Ви про це знали ще до виборів?

- Так, дійсно, мені про це було відомо зазделегідь. Більше того, я вам скажу відверто - це моя ідея.

UkraiNews: Цікаво-цікаво. Скажіть, як у Вас виникла ця ідея?

- Скажу вам відверто - я й сам не знаю, як. Ідея просто виникає, і все. У мене взагалі дуже багато ідей виникає останнім часом. Ось, наприклад, поки ми з вами розмовляємо, у мене вже виникло десь три чи чотири ідеї.

UkraiNews: А скажіть, як Петроолексійович поставився до цієї Вашої ідеї?

- Не відкрию вам таємниці, якщо скажу, що Петроолексійович поставився до цієї моєї  ідеї дуже, дуже позитивно. Ну, ви ж читали його промову, де він говорив про те, щоб перетворити Черкаси в автомобільну столицю України. А я йому й кажу: Пєтя, ну чому лише в автомобільну?? Треба грати по-крупняку! Згадай, як ми, будучи ще студентами Київського університету, довгими зимовими ночами грали у... шахмати. І от коли йдеш по-крупняку, то й, відповідно, можна взяти гарний банк, а якщо все життя грати шість пік - то ніколи твоя дамка у ферзі не пройде, так що отак!

UkraiNews: І Петроолексійович відразу погодився?

- Так, звісно. Ми з ним давні друзі, ще з університету. Він мені довіряє, я йому. Ми обидвоє довіряємо один одному. Ви ж знаєте, що я навчався у Київському університеті? Так що отак.

UkraiNews: Які аргументи Петровіолексійовичеві ви наводили, щоб переконати його у доцільності перенесення столиці у Черкаси?

- Ну, які аргументи? Я йому кажу: Пєтя, шо ти робиш?? Навіть не думай!! Тут Чорнобиль під боком, як йоб... "Йоббік", до речі, перемогла в Угорщині на виборах, ви  вже чули?

UkraiNews: Так, ми тільки-но про це довідалися, готуємо репортаж.

- То я йому й кажу: Чорнобиль поруч! Як шарахне - від Києва нічого не залишиться! А Черкаси все-таки на 186 кілометрів далі. Ще можна буде встигнути сякі-такі шмотки зібрати, документи, дружину поцілуват ... Читати далі »

Категорія: UkraiNews | Переглядів: 1129 | Додав: koka | Дата: 28-05-14 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Київ, 28 травня,2014.

Щойно ми отримали найсвіжішу  інформацю з кулуарів Верховної Ради України та Кабінету Міністрів. Як повідомляють конфіденційні джерела, столицю України все-таки збираються переносити подалі від Чорнобильської АЕС.

Після більш аніж переконливої  перемоги у першому турі президентських перегонів кандидата від концерну "РОШЕН" з'явилися додаткові підстави для такого кардинального рішення.

По-перше, наголошує конфіденційне джерело, ми мусимо все-таки убезпечити столицю України від можливих катаклізмів на колишній Чорнобильській АЕС. Тим більше, що ширяться неперевірені чутки про те, що буцімто хтось комусь пообіцяв виділити ділянку землі у тридцятикілометровій зоні для побудови полігону для захоронення  ядерних відходів із Європи та Америки. Звісно, це всього лиш чутки, але краще буде, коли столиця України відсунеться від Чорнобиля на зайві 186 кілометрів.

По-друге, таким чином столиця України стане ближчою до колиски козацької слави України - до Запоріжжя, опиниться майже поруч із козацькою столицею України часів Богдана Хмельницького - Чигирином, зрештою, Черкаси - це вже й так столиця Шевченкового Краю, таким чином, Президентові України стане ближчою дорога до Канева, а це за 10-15 років складе неабияку економію державного бюджету.

Що ж стосується Умані, то відстань від цього райцентру  до нової столиці буде практично такою ж, як і від старої. Крім того, розглядається питання, що у випадку перенесення столиці України до Черкас Умань стане містом республіканського значення.

Що ж стосується чуток, нібито столицю України переносять з Києва у Черкаси виключно через те, щоб втекти подалі від Євромайдану, то це брехня і неправда, - зазначило конфіденційне джерело.

Нагадаємо, у попередніх новинах ми повідомляли про те, що столицю України збираються переносити з Києва до Дніпропетровська.


UkraiNews

Категорія: UkraiNews | Переглядів: 1187 | Додав: koka | Дата: 28-05-14 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Як повідомляє начальник відділу зносин із громадськістю виробничого  об'єднання "Автомобільний завод "Богдан"" пан Микола Кабаненко, уже зовсім незабаром торгівельна марка "Богдан", під якою у Черкасах випускаються легкові автомобілі та автобуси, буде ребрендінгованою.

Згідно проведеного опитування, з логотипом "Богдан" у населення України та ближнього зарубіжжя асоціюються:

1) Богдан Бенюк (77%),
2) Богдан Титомир (16%),
3) Богдан Хмельницький (4,5%),
4) Багдад (1,5%),
5) власне автобус "Богдан"  (0,7%),
6) богиня Дана .(0,3%).

Рейтинг Богдана Бенюка стрімко зріс особливо після скандального відео, де цей добродій на пару із депутатом Мірошниченком тероризує директора Першого Національного телеканалу, зазначив пан Микола Кабаненко.

Щодо нового бренду, котрий прийде на зміну "Богдану", пан Микола Кабаненко розповів, то керівництво концерну не збирається винаходити велосипед, позаяк власники концерну володіють вже одним досить успішним брендом, щоправда у зовсім іншій галузі.

- Ми вважаємо, що автомобілі та  автобуси під торгівельною маркою  "Roshen" будуть користуватися не меншим, а значно більшим попитом у покупців та громадян України і близького зарубіжжя,- обмовився пан Микола Кабаненко.

 

Категорія: UkraiNews | Переглядів: 1010 | Додав: koka | Дата: 26-05-14 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)

На Січеславщині розпочалася сівба ярих культур, - передають наші власні кореспонденти з Дніпропетровщини.

Ми зустрілися в обідню перерву з  41-річним Миколою Вереснем -трактористом одного з фермерських господарств Павлоградського району, котрий якраз завершував сівбу ранніх зернових на своїй ділянці.

- Скажіть, пане Миколо, чому так пізно цього року розпочалася сівба ранніх зернових? Уже незабаром травень закінчиться?

- Так а шо? Хіба це пізно? Он у сусідньому районі ще досі навіть не почали. А ми вже відсіялися!

- Як така пізня сівба ранніх зернових вплине на врожай? Як ви гадаєте?

- А я знаю? Мені дали солярку, сказали відсіятися, я взяв солярку, заправився, відсіявся, а що буде далі - мене не колише. 

- Будете з врожаєм цієї осені, як ви гадаєте?

- Та я ніяк не гадаю. Я не гадалка. Як начальство скаже, так і буде.

- А хто у вас начальство?

- Ну там у Дніпропетровську сидять усі начальники. Ідіть і в них питайте.

- Ясно. І останнє запитання: чому сівалка у вас причіплена до танку? Хіба у господарстві вже зовсім немає більш підходящої техніки, якого-небудь трактора наприклад?

- Так сказало начальство - чіпляти сівалку  до танку і так проводити сівбу. А мені шо? Хоч на танку, хоч на тракторі - мені все одно. На танку навіть цікавіше. Розвернути  треба тільки башню з гарматою на схід, щоб терористи і сепаратисти боялися і тремтіли - і сієш собі. Плюс -  у танку всередині є кондиціонер, телевізор, відік. Поставив собі кіношку - і сієш.

 

- То Україна буде цього року з хлібом?

- Так, звичайно. Буде  і хліб, і какава з чаєм.

- І куди ви зараз, після сівби?
 

- Та як куди? Назад, у Київ, на Майдан. Захищати здобутки революції!

- І останнє запитання. Як ви ставитеся до можливого перенесення столиці  України з Києва у Дніпропетровськ?  

- Шо, невже правда? Ну, як я ставлюся? Я гадаю, це положитєльний момент. Ближче нам на майдан треба буде їздити.

- Дякуємо Вам, пане Миколо, за інтерв'ю. Удачі вам і наснаги у вашій благородній праці. Слава Україні!

- Героям слава!


... Читати далі »

Категорія: UkraiNews | Переглядів: 1111 | Додав: koka | Дата: 20-05-14 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

1 2 3 ... 7 8 »