[ГПКЧ ]
Головна » 2014 » Травень » 28 » Черкаси- не тільки автомобільна столиця України?
16:13
Черкаси- не тільки автомобільна столиця України?

м. Черкаси, 28 травня 2014 р.

Як тільки нам щойно стало відомо, що столицю України планується перенести з Києва до Черкас, ми з'єдналися за допомогою супутникового телефону з одним із кандидатів на пост міського голови Черкас, вибори котрого відбулися минулими вихідними (поки остаточно не підведені підсумки голосування, ми не будемо називати імені цього ймовірного переможця).


UkraiNews:  Скажіть, будь-ласка, чи правда те, що столицю збираються переносити до Черкас?

- Так, звісно, це правда. Я ще до виборів зустрічався із Петромолексійовичем, і ми довго обсмоктували це питання.

UkraiNews: Тобто, Ви про це знали ще до виборів?

- Так, дійсно, мені про це було відомо зазделегідь. Більше того, я вам скажу відверто - це моя ідея.

UkraiNews: Цікаво-цікаво. Скажіть, як у Вас виникла ця ідея?

- Скажу вам відверто - я й сам не знаю, як. Ідея просто виникає, і все. У мене взагалі дуже багато ідей виникає останнім часом. Ось, наприклад, поки ми з вами розмовляємо, у мене вже виникло десь три чи чотири ідеї.

UkraiNews: А скажіть, як Петроолексійович поставився до цієї Вашої ідеї?

- Не відкрию вам таємниці, якщо скажу, що Петроолексійович поставився до цієї моєї  ідеї дуже, дуже позитивно. Ну, ви ж читали його промову, де він говорив про те, щоб перетворити Черкаси в автомобільну столицю України. А я йому й кажу: Пєтя, ну чому лише в автомобільну?? Треба грати по-крупняку! Згадай, як ми, будучи ще студентами Київського університету, довгими зимовими ночами грали у... шахмати. І от коли йдеш по-крупняку, то й, відповідно, можна взяти гарний банк, а якщо все життя грати шість пік - то ніколи твоя дамка у ферзі не пройде, так що отак!

UkraiNews: І Петроолексійович відразу погодився?

- Так, звісно. Ми з ним давні друзі, ще з університету. Він мені довіряє, я йому. Ми обидвоє довіряємо один одному. Ви ж знаєте, що я навчався у Київському університеті? Так що отак.

UkraiNews: Які аргументи Петровіолексійовичеві ви наводили, щоб переконати його у доцільності перенесення столиці у Черкаси?

- Ну, які аргументи? Я йому кажу: Пєтя, шо ти робиш?? Навіть не думай!! Тут Чорнобиль під боком, як йоб... "Йоббік", до речі, перемогла в Угорщині на виборах, ви  вже чули?

UkraiNews: Так, ми тільки-но про це довідалися, готуємо репортаж.

- То я йому й кажу: Чорнобиль поруч! Як шарахне - від Києва нічого не залишиться! А Черкаси все-таки на 186 кілометрів далі. Ще можна буде встигнути сякі-такі шмотки зібрати, документи, дружину поцілувати, тощо.

UkraiNews: Це, ми так розуміємо, слугувало основним аргументом?

- Були ще й інші аргументи. Ну, ви ж розумієте, у нас тут у Черкасах автомобільний завод "Богдан", котрий випускає легкові автомобілі "Хюндай" та знамениті автобуси "Ісудзу". Якщо столиця буде знаходитися у Черкасах - легше буде контролювати маркетингову політику заводу. Крім того, я йому кажу: Петре, ти поглянь, кого вибрали мером у Києві!!! Тобі воно нада?? Він же як почне боротися із корупцією в столиці, то ти й на обід додому нормально не зможеш з'їздити - усю перерву простоїш у корках. Почне тебе за кожен клаптик землі обзивати "новим Януковичем", а у нас у Черкасах землі навалом, кури не клюють, у самому центрі - колишній танковий полігон, там можна таких "межигір'їв" з десяток побудувати, і розцінки утричі нижчі за київські, це ж яка економія держбюджетові!!!

UkraiNews: Що отримають і що, можливо, втратять черкащани від такого ймовірного перенесення столиці?

 

- Черкасці, - підкреслюю,- не "черкащани", а черкасці!- не втратять нічого, хіба що, окрім зайвого головного болю. Не потрібно буде за копійки їздити у Київ на усілякі платні мітинги: просто вийшов на пару годин з дому, доїхав тролейбусом, куди слід, помітингував, отримав свої кровні гроші -і все. Навпаки, тепер до нас почнуть їздити різні там рафіновані кияни. А кожному киянинові потрібно упродовж мітингу  хоча б дві-три кави, два-три капучіно, якийсь хот-дог, якусь сосиску в тісті, до туалету  сходити, тощо. Уявляєте, як на цьому підніметься малий бізнес у Черкасах!!? І ще одне. Мене постійно вже кілька років допікають отим автобаном "Київ-Черкаси". А тут, - ви розумієте, - столицю перенесуть у Черкаси, і питання автобану зніметься саме собою. Фактично, автобан стане  черкасцям, - підкреслюю, черкасцям, не "черкащанам", -  просто не-по-тріб-ним. Непотрібним. Уявляєте, скільки коштів буде зекономлено???

UkraiNews: Чи були якісь альтернативні думки щодо перенесення столиці до Черкас?

- Ну, звісно, у першу чергу - це Дніпропетровськ. І ви розумієте, чому. Я не буду взайве акцентуватися на темі "Приватбанку" і таке інше. Я ще тоді, як тільки виникла так ідея, кажу йому: "Ігорь, очнісь, ну шо ти дєлаєш? Оно тєбє нужно??? Зачєм?? Начнут к тєбє в Днєпр прієзжать люді на еті всякіє мітінгі, начнут жечь рєзіну..." Ну, але до виборів існувала певна небезпека, що Дніпропетровськ нас випередить. Проте вже зараз чітко видно, що намітилась тенденція саме позитивна для Черкас, не тільки тому, що я так вважаю, але й кожен це може бачити власноруч.

UkraiNews: А як щодо Вінниці?

 

- А що Вінниця? Я йому кажу: Пєтя, воно тобі треба, оця Вінниця? Ну подумай сам своєю головою, що таке якась там Вінниця - і що таке Черкаси?! У Вінниці, як у якомусь допотопному.. ну я не знаю... як у якомусь допотопному Конотопі досі їздить трамвай! Уявляєте?? Коли все прогресивне людство вже відмовилося від трамваїв, як від пережитків минулої совдепії, і перейшло на знамениті міські автобуси "Богдан", - у Вінниці люди досі, досі - я підкреслюю!- ці знедолені люди у Вінниці, вінничани,  досі вимушені їздити у цих незручних трамваях!!  І знову-ж-таки, я йому кажу: Пєця, ну от ти збудував отой свій знаменитий вінницький фонтан, да? І шо?? Це ж просто смішно! Це ж просто смішно порівнювати отой вінницький струмок, що називається Південним Бугом, із нашим Дніпром, особливо отут, де пролягає знаменита дамба через Черкаське море! Уявляєш, - кажу я йому,-  Пєця, уявляєш, Петреолексійовичу, - я йому кажу, - отак-от їдуть люди по дамбі у Черкаси із якого-небудь там Києва чи Харкова, а тут такий дванадцятикілометровий фонтан уздовж усієї дамби?? Ге?? Є ж  де розгорнутися, є ж де показати усьому світові велич та могутність української землі!!  Це ж відразу  у книгу рекордів Гіннеса увійдемо, і так далі. А якщо вже геть не можеш прожити без трамваю, то ми запустимо туристичний трамвай через усю дамбу  за маршрутом "Черкаси - Черкаси-2".

UkraiNews: А що таке "Черкаси-2"?

- О, це ще одна моя ідея. Але про це вже давайте іншим разом, бо зараз у мене зустріч із королевою Великобританії. Хочу домовитися, якщо раптом Петроолексійович увімкне задню, про перенесення у Черкаси столиці Великобританії.

На цьому наша розмова із ймовірним майбутнім міським головою Черкас була перервана. Літак пішов на посадку  в аеропорту Хітроу,  пасажирів попрохали вимкнути супутникові телефони. Нагадаємо, раніше ми повідомляли про ймовірне перенесення столиці України з Києва до Черкас та до Дніпропетровська.

 

UkraiNews- завтрашні новини України.

Категорія: UkraiNews | Переглядів: 1142 | Додав: koka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]