[ГПКЧ ]
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: tanya  
Мистецький Форум » * ВИБРАНЕ » ПОЕЗІЇ наших літераторів » АКТ (аналітика-критика-текст) (назва говорить сама за себе:)))
АКТ (аналітика-критика-текст)
tanyaДата: Вт, 12-12-06, 22:08 | Повідомлення# 1
Муза
Група: Диякон
Повідомлень: 240
Репутація: 2
Статус: Offline
Запрошую усіх критиків на дах!!!

Жанрових обмежень немає. Якщо вам є що сказати про конкретного поета (ів) чи прозаїка (ів) - то АКТ на ДАХУ - це саме те!!!! hello


модератор всіх поетів
 
kokaДата: Вт, 12-12-06, 22:31 | Повідомлення# 2
Admin
Група: Чорнокнижник
Повідомлень: 472
Репутація: 5
Статус: Offline
так діло і до мордобоя дійде smile

*****************************

Гадаю, не стільки до мордобою, скільки до якихось цікавих, конкретних зауважень, спостережень, знахідок. Але, бачу, потрібні персональні запрошення, так просто ніхто не те що критикувати, але й висловити думку не хоче ;)


Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.

Повідомлення відредагував: tanya - Чт, 14-12-06, 09:56
 
tanyaДата: Чт, 04-01-07, 21:24 | Повідомлення# 3
Муза
Група: Диякон
Повідомлень: 240
Репутація: 2
Статус: Offline
Прилітали два янголи рано в суботу.
Приносили пляшку з святою водою.
Ми посідали спиною до роботи,
І я нажалівся,
Що хворію тобою…

Вірші Сергія Татчина. Його поезії зібрали чи не найбільшу кількість відгуків, рецензій...вдячних, а іноді і розлючених читачів. Здається – все просто в його стилі. Образи, слова, засоби – нічого складного, нічого захмарного. Але чому саме його вірші завжди викликали найбільше емоцій?.. Тож поговоримо про творчу лабораторію нашого автора. Однак, коли ми зазначили ще на початку, що насправді немає нічого маргінального (акуратно слідуючи постулатам постмодерну), то вважатимемо злочином, якщо залишимо поза увагою коментарі. Ось як характеризує свою творчу манеру сам автор:
«А стосовно слів, яких в нормальному житті не існує, то питається: де ж їх беру я? І як їх розуміють інші? Навпаки - і якраз на цьому я кілька разів наголошував - використовую саме "звичайні" слова: буденні, повсякденні, навколишні, "побутові" - слова мови мого оточення. Це - майже принципово».
Родзинкою, своєрідним центром художнього стилю Сергія Татчина є те, що інтерпретувати його твори може не тільки фахівець-філолог, але і звичайний читач, який мимоволі долучається до даного процесу, поринаючи у світ його поезій. І саме оті «звичайні», «побутові» слова насправді є надзвичайно майстерно і вишукано скроєними у розкішні метафори: «Посідали будинки на березі вулиці/ звісили ноги, похилили голови», або «Якими словами виліковуєш рани, і якими винами запиваєш щем?..»
Що ще є такого прикметного і особливого для даного автора? Гадаю, не помилюся, якщо скажу – разюча сюжетність. Це додає його віршам присмаку епіки (чомусь згадується такий «неактуальний» на сьогодні Гомер). Переважно великі розміри його віршів переповідають просту істину, усім відомий сюжет, який, здається, лежить на поверхні: об нього усі перечіплюються по кілька разів на день – але!!! Потрібен саме Татчин, аби донести оте звичайне… Екзистенція людини крізь небесний екран Господа – я би так назвала його «Автентичне»:

це коли у тверезих янголів шок
від моєї появи на небесній полонині.
Це коли не знаєш з чого почати.
а потрібно почати неодмінно з себе:
долучитись анонімом до Божого чату.

Що ж… Пане Сергію, а може і справді варто завжди починати із себе? Дай Бог, аби всі ми були почутими, а іноді – навіть побаченими А я поспішатиму долучатись якщо не до «Божого чату», то хоча б до гоголівського…

Шановні автори! До зустрічі на даху!!!

А з вами була… Ящірка (та, що salamandra)

P.S. а тепер можете жбурляти в мене каміння…
і говорити, що ми – маргінальні…


модератор всіх поетів
 
tanyaДата: Нд, 18-02-07, 17:17 | Повідомлення# 4
Муза
Група: Диякон
Повідомлень: 240
Репутація: 2
Статус: Offline
Шановні літератори-ГАКівці!!!

Насамперед хочу подякувати Юрію Камаєву, що анонсував мою статтю "АКТ. «Digital Романтизм»: що таке марґінальність, або література походженням з нету", яку вчора 17.02.2007 редакція мистецької спілки "Артвертеп" опублікувала на сайті (http://www.artvertep.dp.ua/news/1146.html). Статтю писала для одного видання, а так трапилось, що потрапила вона до зовсім іншого biggrin (і таке буває). Але... чомусь так подумалось - якщо ми самі про себе не напишемо, то хто ж тоді?.. Словом - я дуже тішуся, що статтю не скоротили, а подали у повному форматі. Кого не згадала у статті - просто за браком часу та можливості. Якщо що не так - перепрошую (розумію, що все "так" бути не може).


модератор всіх поетів

Повідомлення відредагував: tanya - Нд, 18-02-07, 17:17
 
tanyaДата: Сб, 28-04-07, 09:10 | Повідомлення# 5
Муза
Група: Диякон
Повідомлень: 240
Репутація: 2
Статус: Offline
Хочу анонсуватинову рубрику, що з*явилася на ГАКу "Аналітика та критика". Ми з Даною запустили в життя першу статтю у рубриці "Дамського блокноту" то ж читайте, коментуйте, аналізуйте... deal

http://gak.com.ua/critic/1

Приєднуйтесь!!! Це тільки перша ластівка, а далі ще будуть...

Велика подяка редакції за нові рубрики!!!! respect


модератор всіх поетів

Повідомлення відредагував: tanya - Сб, 28-04-07, 09:23
 
КамЮДата: Сб, 28-04-07, 14:28 | Повідомлення# 6
Почесний Мак-арій
Група: Диякон
Повідомлень: 203
Репутація: 2
Статус: Offline
Гарна стаття, respect . Але кілька технічних зауваг до редакції. Може варто анонсувати такі статті або у загальному вікні ротації, адже їх напевно буде не дуже багато, або створити нове, спеціально для критики. Друга пропозиція - лінки на статті, що стосуються конкретного автора було б дуже доречно вказувати на його сторінці.
 
tanyaДата: Пн, 30-04-07, 16:19 | Повідомлення# 7
Муза
Група: Диякон
Повідомлень: 240
Репутація: 2
Статус: Offline
дякуємо, Юрію, за відгук. Я так розумію, що ви та пані Юлія (та, безумовно, редакція) чи не єдині читачі wink

що ж... грані твори варті того, аби про них писали якісно. Власне, що і намагались із Даною зробити. Дякую!


модератор всіх поетів
 
tanyaДата: Пт, 29-06-07, 13:42 | Повідомлення# 8
Муза
Група: Диякон
Повідомлень: 240
Репутація: 2
Статус: Offline
Абревіатура АКТ розшифровується як Аналатика.Критика. Текст. Отже, до зазначеної рубрики додаються статті, або посилання на них, що є аналітично-критичними. Про це свідчать і ті матеріали, що є присутніми у даній темі.

А для Вашого оголошення, Оксано, існує на форумі тема АКЦІЇ - тому оголошення варто розмістити саме там. А звідси, як модератор, маю усі повноваження його зняти.

З повагою,
Тетяна.


модератор всіх поетів
 
ОксанкаДата: Сб, 30-06-07, 01:30 | Повідомлення# 9
СЕВАМА-МАМА
Група: Диякон
Повідомлень: 38
Репутація: 1
Статус: Offline
Зняти не штука, кажу як модератор нашого сайту... А от перенести десь інде ....
Вибачайте, що потривожила


Посміхаймось, бо ми цього варті :)
 
Мистецький Форум » * ВИБРАНЕ » ПОЕЗІЇ наших літераторів » АКТ (аналітика-критика-текст) (назва говорить сама за себе:)))
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: