Запрошую креативщиків
|
|
adept | Дата: Вт, 12-12-06, 13:22 | Повідомлення# 16 |
Філозоф Хома Брут
Група: Батюшка
Репутація: 1
Статус: Offline
| Quote (pathfinder) | Чи графомани є креативщиками чи ні? | Мені здається, що так: графомани і є креативщиками (за Вашим визначенням саме так і виходить). Але графомани частіше за все є невизнаними (хоча не буду перелічувати винятків сучасності). Так само як генії та безумці, так і графомани із креативщиками. Креативщики перш за все генії, а лише потім божевільні. А графомани - навпаки. Перш за все божевільні, а лише потім генії. Хоча яка в біса різниця? Може, ви мені скажете?
креатиф і кінець світу.
|
|
| |
pathfinder | Дата: Вт, 12-12-06, 17:48 | Повідомлення# 17 |
Початкуючий Граматик
Група: Диякон
Репутація: 0
| геній => божевільний? Але чи випливає з цього, що божевільний => геній?
|
|
| |
adept | Дата: Пт, 15-12-06, 16:45 | Повідомлення# 18 |
Філозоф Хома Брут
| Quote (pathfinder) | божевільний => геній? | Отож бо й воно, що божевільні і генії - це одне і теж. І навпаки. Але якщо дуже пильно придивитися, ви побачите цю тонку (іноді - дуже тонку) різницю між божевільними і геніями. Постає питання: "Чи вмієте Ви так дивитися?".
креатиф і кінець світу.
|
|
| |
Aristokratka | Дата: Пн, 18-12-06, 17:50 | Повідомлення# 19 |
Початкуючий Граматик
| Ммм... Графоманство... Геніальність... Талант... Як на мене, графомани теж можуть бути геніями, талановитими... Різні графомани бувають... Їх можна поділити умовно на геніїв та бумагомаратєлєй... Лев Толстой казав, що талант - це 2% того, що від Бога, і 98% власних зусиль... Хоча навряд у когось трапляться такі високі показники працєлюбності, як 98%... Тому я думаю, простіше наробитися вундеркіндом...
Я вільно викладаю свою думку про всі предмети, навіть ті, що виходять за межі розуміння і кругозору. Висловлюю її не задля того, аби дати поняття про речі, а для того, щоб дати поняття про мої переконання (Мішель Ейкем де Монтень).
|
|
| |
pathfinder | Дата: Пн, 18-12-06, 18:39 | Повідомлення# 20 |
Початкуючий Граматик
| А як Ви визначите, що цей конкретний графоман - це геній? (не питаю про протилежне, бо ж назвати графомана бумагомаратєлєм на порядок легше )
|
|
| |
Aristokratka | Дата: Пн, 18-12-06, 19:47 | Повідомлення# 21 |
Початкуючий Граматик
| Нє, ну якщо серед його численних текстів знайдеться такий, що вартує багато, тоді це вже не просто графоман... А якщо просто ніде діти словесний пронос, за перепрошенням, і людина виливає це на папір, причому це абсолютно пусте за своєю природою, то тоді це бумагомаратєль...
Я вільно викладаю свою думку про всі предмети, навіть ті, що виходять за межі розуміння і кругозору. Висловлюю її не задля того, аби дати поняття про речі, а для того, щоб дати поняття про мої переконання (Мішель Ейкем де Монтень).
|
|
| |
svetakedyk | Дата: Вт, 19-12-06, 12:06 | Повідомлення# 22 |
Ритор Тиберій Горобець
| Але і "словесний пронос", для когось "пронос", а для когось "пронос", що вартує багато. Тому це питання не матиме спільної думки. Є люди, які сприймають світ не загально прийнятими принципами, але і світ в свою чергу сприймає таку людину по-своєму.
Sveta
|
|
| |
Aristokratka | Дата: Ср, 20-12-06, 15:46 | Повідомлення# 23 |
Початкуючий Граматик
| Все можна сприймати неоднозначно. Все має два боки, причому протилежні. Але "проносом" я називаю те, що конкретно маю на увазі!) Не всі однозначно сприйматимуть один і той же текст, але насправді його доля вже визначена, одразу після виникнення.
|
|
| |
svetakedyk | Дата: Чт, 21-12-06, 12:48 | Повідомлення# 24 |
Ритор Тиберій Горобець
| Ким визначена?
Sveta
|
|
| |
pathfinder | Дата: Чт, 21-12-06, 15:06 | Повідомлення# 25 |
Початкуючий Граматик
| А хіба не можуть якісь нащадки випадково знайти цей текст (картину, партитуру) через сто років і визнати її геніальною?
|
|
| |
adept | Дата: Чт, 21-12-06, 16:40 | Повідомлення# 26 |
Філозоф Хома Брут
| Все! Не можу більше відмовчуватись і вільно спостерігати!!! Quote (Aristokratka) | Все має два боки, причому протилежні. | Вибачте, але я вважаю, що дуальності не існує. Звісно, вона є для тих, хто хоче в неї вірити... але для інших її немає. Наприклад, для мене. Натомість є єдина точка зору на все - Бог. Оскільки Бог є Любов, єдиною точкою зору на все (поглядом) є власне Єсмь. Оскільки Єсмь є все, що тільки може і не може бути (в альтернативі), це єдиний погляд на все, що відбувається і може відбутися :-)Quote (Aristokratka) | але насправді його доля вже визначена | Хіба вважаєте Ви, що є фатум? Частково, може, й так, але він існує для того, щоб люди могли все змінити (мали шанс і вибір свободи). Тому його немає. А Ви що думаєте з цього приводу?Quote (pathfinder) | А хіба не можуть якісь нащадки випадково знайти | Нащадки можуть усе... Тому що вони нічого не можуть. От, наприклад, ми. Ми - нащадки післяхристові. І скажіть мені тепер, що ми, люди, можемо? Анічогісінько!
креатиф і кінець світу.
|
|
| |
svetakedyk | Дата: Пт, 22-12-06, 12:12 | Повідомлення# 27 |
Ритор Тиберій Горобець
| А з того "Анічогісінького" - нічого - велике усе. Що таке "все".
Sveta
|
|
| |
Aristokratka | Дата: Сб, 23-12-06, 00:14 | Повідомлення# 28 |
Початкуючий Граматик
| Спільнотою. Quote | А хіба не можуть якісь нащадки випадково знайти цей текст (картину, партитуру) через сто років і визнати її геніальною? | Все може бути. Все часто і буває!) Quote | Вибачте, але я вважаю, що дуальності не існує. | Вибачила, кожен має своє бачення світу!) Я не виключаю існування фатуму... Quote | Нащадки можуть усе... Тому що вони нічого не можуть. | Це не суперечлива фраза... Ви суперечите сам собі... Все може бути... Якісь нащадки щось знайдуть, а якимось так не пощастить...
|
|
| |
adept | Дата: Нд, 24-12-06, 10:56 | Повідомлення# 29 |
Філозоф Хома Брут
| Quote (Aristokratka) | Якісь нащадки щось знайдуть, а якимось так не пощастить... | На Вашу думку, коли щось знаходиш - це щастя?
креатиф і кінець світу.
|
|
| |
pathfinder | Дата: Пн, 25-12-06, 13:02 | Повідомлення# 30 |
Початкуючий Граматик
| Єдина точка зору на все не скасовує можливості, правда ж? Крім того, в моїй фразі ключовим було не слово "можуть", а слова "знайти" і "визнати". Крім того, твердження, що ми нічого не можемо, рівнозначно твердженню, що ми можемо все. Але на цьому досить офтопіку. Єдине, що я мав на увазі - хіба не можуть критерії "геніального" за сто років настільки змінитися, що теперішній бумагомаратєль стане генієм?
|
|
| |