[ГПКЧ ]
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: adept  
Мистецький Форум » ** ОФФ-ТОП » КІНЕЦЬ. » Як захистити свою ставку по кредиту
Як захистити свою ставку по кредиту
kokaДата: Ср, 17-12-08, 19:16 | Повідомлення# 1
Admin
Група: Чорнокнижник
Повідомлень: 472
Репутація: 5
Статус: Offline
Універсального рецепта боротьби з банком за процент по кредиту немає. Але треба співвідносити банківське повідомлення з кредитним договором.

Перші уроки виживання в умовах фінансової кризи позичальникам українських банків довелося брати вже навесні цього року — саме тоді пройшла перша хвиля масового підняття банками процентних ставок по виданих у минулі роки кредитах.
Потім ця хвиля дещо відлинула, але восени знов накотилася з такою масовістю, якої ніхто не міг очікувати.
Але про все по-порядку.

Останніми місяцями про недоліки споживацького суспільства не говорив тільки лінивий, тому повторюватись тут не варто. Стимулювання попиту провокувало людину на максимальне споживання, але якщо наявних у неї грошей не вистачало, вона могла їх порівняно легко отримати в банках.

Процедура укладення договору про видачу банківського кредиту для позичальника була не надто складною, оскільки йому відводилась абсолютно пасивна роль: банк диктував умови, на яких він згоден видати кредит, а позичальник міг погодитись та підписувати все, що банк визнає за необхідне, або не погодитись і, відповідно, кредит не отримати.

Будь-які ініціативи щодо внесення зауважень до пунктів кредитного договору чітко відсікались банкірами: «не хочете — не підписуйте».

Якщо відверто, то автору не відомо жодного випадку, коли потенційний позичальник відмовився від укладення кредитного договору з причин кабальності запропонованих банком умов. Переважна більшість із радістю погоджувалась на все, аби лиш отримати бажані гроші та придбати, нарешті, речі, квартири, автомобілі тощо — усе, що повинен мати кожен «цивілізований член суспільства».

Дійсно, було б дивним, якби банки, позичаючи гроші, не захистили себе в кредитних договорах як безпосередньо від позичальників, так і від будь-яких зовнішніх впливів. У першу чергу, банки передбачили можливість введення в кожен кредитний договір права банку в односторонньому порядку змінювати процентну ставку по кредиту.

В різних банках ця процедура відрізняється лише деталями, а суть її така: банк направляє позичальнику лист-попередження про необхідність внесення змін до договору, до якого додається примірник додаткової угоди щодо цього. У разі, якщо позичальник у встановлений термін не передасть банку підписану ним додаткову угоду, кредитний договір вважається розірваним, а позичальник повинен повернути кредит у повному обсязі.

І, починаючи з весни цього року, такі листи стали масово відправлятись. Бували випадки, коли банк замість надсилання листів повідомляв своїх позичальників за допомогою СМС на мобільний телефон, засобами електронної пошти або просто телефоном. У таких випадках банкіри часто просять підійти до відділення й підписати додаткову угоду про збільшення процентної ставки без попереднього відправлення листа, оскільки «лист може не дійти, але договір вважатиметься розірваним».

Насправді, мотивів для підняття процентних ставок банками називається багато: це і підвищення Нацбанком облікової ставки, й зростання вартості грошових ресурсів на міжбанківському кредитному ринку України, і те що «протягом 2008 року вартість запозичених грошей зросла» або «змінилась кон’юнктура на грошовому ринку».

Звичайно, універсального рецепта боротьби з банком за процент по кредиту немає. В кожному випадку необхідно ретельно вивчати кожен окремий кредитний договір і визначати підстави для зміни процентної ставки, які визначені договором. Обов’язково необхідно співвідносити ті обставини, що вказані у банківському повідомленні, з тими обставинами, які містяться у кредитному договорі.

Річ у тім, що банки у повідомленнях дуже рідко посилаються на положення кредитного договору. Скажімо, в договорі чітко вказано, що процентна ставка може бути переглянута у випадку збільшення облікової ставки НБУ. Однак, банк у своїх листах посилається не на це, а, наприклад, на «стрімке подорожчання кредитних коштів».

Зрозуміло, що у випадку, якщо при укладенні договору не була узгоджена можливість змін процентної ставки по кредиту у випадку «стрімкого подорожчання кредитних коштів», вимоги банку внести такі зміни на цій підставі є протиправними.

На зміні облікової ставки НБУ слід зупинитись окремо. Більшість кредитних договорів дійсно прив'язують до неї можливість підвищення процентної ставки по договору. Але тут необхідно взяти до уваги те, що востаннє Нацбанк змінював процентну ставку наприкінці квітня цього року, а причини внесення відповідних змін саме сьогодні, після більш як півроку, повинні мати хоча б якесь пояснення.

У будь-якому випадку варто знати, що Нацбанк своєю славетною постановою №319 не тільки заморозив дострокову видачу депозитів, але й фактично заборонив вносити до кредитного договору зміни, які відповідають змінам облікової ставки Національного банку.

При цьому пунктом 2.2 цієї постанови було прямо наголошено, що внесення таких змін кваліфікуватиметься Нацбанком як порушення вимог статті 49 закону «Про банки і банківську діяльність».
З метою усунення можливих зловживань з боку банків у частині тлумачення цієї вимоги Нацбанк своїм листом № 18-311/3496-14715 від 28 жовтня 2008 року роз’яснив, що дія підпункту 2.2 постанови №319 (зі змінами) стосується кредитних договорів як в національній, так і в іноземній валюті і поширюється на правовідносини, що виникають після набуття чинності цією постановою, тобто з 13.10.2008.

З огляду на це, при розгляді питання стосовно можливості внесення змін до діючого кредитного договору в частині вартості кредиту, банки повинні брати до уваги лише ті зміни облікової ставки, які можуть відбутися після 13.10.2008. Зміни облікової ставки, які відбулися до ухвалення Постанови №319, з моменту набуття нею чинності не можуть розглядатися, як підстава для зміни вартості кредиту за діючими кредитними договорами.

Це стосується також випадків, коли банки ініціювали зміни до діючих кредитних договорів до набуття постановою №319 чинності, але відповідні зміни станом на 13.10.2008 року з будь-яких причин не були оформлені в установленому законодавством порядку (шляхом укладання додаткової угоди або в інший передбачений законодавством спосіб).

Іншими словами, право банків вимагати внесення змін до кредитних договорів у зв’язку із змінами облікової ставки Нацбанку може бути реалізоване тільки в тоді, коли цю ставку буде підвищено вже після 13 жовтня 2008 року.

Відповідно до викладеного, у банку немає підстав висувати такі вимоги, адже, ще раз повторимось, внесення таких змін прямо заборонено постановою Нацбанку, яку самі банкіри лобіювали. Тому у випадку отримання листів такого характеру варто звернутись до Нацбанку з метою адекватного реагування.

На захисті прав споживача може виступити не тільки НБУ, але й Державний комітет України з питань технічного регулювання і споживчої політики. На цьому, до речі, окремо наголошував Нацбанк у листі №40-115/616-1863 від 18 лютого 2008 року, де зазначив, що чинне законодавство не містить обмежень Комітету щодо захисту прав споживачів окремих ринків послуг.

Відповідно до статті 26-ої закону «Про захист прав споживачів», Комітет здійснює державний контроль за додержанням законодавства про захист прав споживачів, забезпечує реалізацію державної політики щодо захисту прав споживачів, для чого йому надається значне коло прав і повноважень.

Зокрема, Комітет може вимагати від банку усунути з кредитного договору так звані несправедливі (дискримінаційні) умови, перелік яких міститься у статтях 11, 18 закону «Про захист прав споживачів», а також вправі звертатись до суду з відповідними вимогами.

Нажаль, у багатьох випадках кредитні договори містять застереження, що будь-які спори, що виникають на підставі цих договорів, можуть розглядатись у третейському суді. При цьому вказується, який саме це має суд, а також часто зазначаються конкретні прізвища арбітрів, що повинні розглядати такі спори між банком і позичальником.

У випадку, якщо кредитний договір містить таке застереження, споживач не зможе звернутись за захистом до звичайного суду, а лише до зазначеного в договорі третейського. Особливості третейського розгляду такі, що рішення третейського суду набирає чинності в момент його проголошення та не може бути оскарженим.

Зрозуміло, що банк вводить такі пункти в кредитний договір з метою мінімізації можливих ризиків. І важко уявити, що арбітр, призначений розглядати справу за участю банку самим банком, прийме рішення не на користь банку.

Тому у випадку, якщо така умова в кредитному договорі присутня, то позичальнику буде ефективніше звернутись до Комітету з проханням, щоб саме Комітет подав позов про захист прав позичальника перед банком, оскільки Комітет, не будучи стороною в кредитному договорі, не має обмежень щодо звернень до звичайного суду.

Вище викладено лише загальні можливості позичальника, які він може реалізувати в боротьбі з банком. Зрозуміло, в кожному окремому випадку можуть бути нюанси, але в будь-якому разі особа, отримавши повідомлення банку про підвищення процентної ставки, повинна максимально критично і зважено оцінити пропозицію банку, співвіднести її з вимогами закону та вирішити питання щодо перспектив суперечок з банком.

http://www.malakava.com.ua/article/7695


Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.
 
kokaДата: Чт, 18-12-08, 12:57 | Повідомлення# 2
Admin
Група: Чорнокнижник
Повідомлень: 472
Репутація: 5
Статус: Offline
Выведение имущества из под банковского залога
Взыскание кредитной задолженности

Имеем многолетный опыт работы с банками по всей Украине
Вы не можете повлиять на ситуацию?! - это наша ежедневная работа

тел. 8 067 243 44 50


Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.
 
kokaДата: Чт, 18-12-08, 13:03 | Повідомлення# 3
Admin
Група: Чорнокнижник
Повідомлень: 472
Репутація: 5
Статус: Offline
> Антиколлекторная компания предлагает помощь при проблемах
> с возвратом кредита банкам и другим фин.учереждениям.

* Пресечение противоправной деятельности банков и коллекторов!

* Досудебное урегулирование спорных ситуаций

* Помощь по возврату долгов юр.и физ. лиц!

* Кредиты под залог. Ответ немедленно после изучения документов.

* Выкуп фирм с задолженностью!

Тел/Факс:
+ 38 (096) 494-79-08
+ 38 (044) 383-03-97


Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.
 
kokaДата: Чт, 18-12-08, 13:05 | Повідомлення# 4
Admin
Група: Чорнокнижник
Повідомлень: 472
Репутація: 5
Статус: Offline
16.12.2008, КИЕВ (Украина)
Предприятие: НПЧП "ПЛАСТ"
Контактное лицо: Нина Владимировна
Телефон: (044)4830866 Факс: (044)4831903

Объявление: Предприятие приобретет по разумной цене сливы антифриза ( типа Тосол).Тару предоставим. Вывоз по Киеву транспортом предприятия.


Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.
 
kokaДата: Чт, 18-12-08, 13:05 | Повідомлення# 5
Admin
Група: Чорнокнижник
Повідомлень: 472
Репутація: 5
Статус: Offline
ООО Укрспецавтобуд предлагает

Счетчик- расходомер топлива предназначенный для измерения расхода и контроля топлива.
Система GPS мониторинга в режиме on-line.

044 332-51-10
044 227-40-43
067 220-27-72
067 402-20-95


Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.
 
kokaДата: Чт, 18-12-08, 14:54 | Повідомлення# 6
Admin
Група: Чорнокнижник
Повідомлень: 472
Репутація: 5
Статус: Offline
> Распродажа горнолыжных туров
> На туры, забронированные до Нового года, скидка 5%

> Польша
Закопане – от 200 € / неделя
Крыница – от 185 € / неделя

> Словакия
Низкие Татры – от 300 € / неделя
Высокие Татры – от 270 € / неделя

> Болгария
Банско – от 420 € / неделя
Боровец – от 400 € / неделя

> Украина
Буковель - от 150 грн / сутки
Драгобрат – от 120 грн / сутки
Славско - от 100 грн / сутки

> Внимание АКЦИЯ - две страны за 7 дней!!!

> Словакия + Польша

> Набор группы на тур:
> На склонах заснеженных Татр
> Каждый день новые трассы на горных склонах Словакии и Польши!!!

Стоимость тура: 235 €
Даты: 25.01.09 – 1.02.09

1 день.
ВОСКРЕСЕНЬЕ Львов. 8:30 - Сбор группы на железнодорожном вокзале.
9:00 – Выезд из Львова на украинско-словацкий граница. 15:00 – Выезд из Ужгорода.
Выезд на украино-словацкую границу. 20:00 – Прибытие в Высокие Татры. Поселение в гостиницу 3*.

2 день.
ПОНЕДЕЛЬНИК 09:00 – завтрак, Высокие Татри. Штребске плесо (1335м над уровнем моря)
на березе одноименного озера расположился наиболее высокогорный татранский курорт. Известно,
благодаря его хорошим условиям для климатического лечения, городок – настоящая арена международных
спортивных соревнований. Зимой Штребске Плес любимое место для лыжников, здесь находятся трассы с
разными уровнями сложности как для профессионалов, так и склоны, которые по силам даже детям.
Специальное освещение позволяет кататься и вечером.

3 день.
ВТОРНИК Завтрак. Выезд для катания в Низкие Татры. Курорт Десны расположенный в конце Деменивской
долины у подножия северных склонов горы Хопок (2024м над уровнем моря) на территории национального
парка «Низкие Татры» и относится к классу международных туристических центров первой категории.
Ежегодно здесь проводят значительные национальные и международные соревнования из горнолыжного спорта,
которые включены в календарь Кубку Европы. О его масштабах свидетельствует следующий факт: на территории
горнолыжного центра действует 15 подъемников, которые могут поднять 11 800 людей за час! Большинство трасс
имеют возможность покрытия искусственным снегом, и обустроенные подсветкой для вечернего катания. Курорт
предлагает лыжные трассы как для асов лыжного спорта, так и для начинающих. Свободное время для катания
на лыжах на одном из самых известных курортов Низких Татр. Для желающих отдых в Аквапарке «Татраландия»
(10€) Возвращение в гостиницу (Высокие Татры). Ужин. Ночевка.

4 день.
СРЕДА. Завтрак, Высокие Татры. Татранска Ломница (930м над уровнем моря) – большой центр туризма и отдыха.
В его околицах интересным для лыжников, прежде всего, есть Скальнате Плесо (наиболее высокогорный лыжный
комплекс в Высоких Татрах). Здесь находится самая длинная и самая тяжелая трасса для скоростного спуска,
которую по-настоящему оценят „асы” лыжного спорта. Также в ареале находятся трассы для непрофессионалов и детей.
Популярной среди туристов является и лыжная зона Ямы, где трассы обслуживаются снежными пушками и является
вечерняя подсветка. Смоковец - административный центр Высоких Татр (1010м над уровнем моря).
Среди четырех Смоковцов: Старый, Новый, Горний и Дольний - самым старым и наибольшим является Старый Смоковец,
основанный в XIX ст. В его околицах туристам предлагают санную и лыжную трассы из горы Гребенок и более легкие
склоны на горе Яблукова Лука, на которой трассы обслуживаются снежными пушками. Свободное время для катания на
лыжах на одном из двух курортов, или для катания на санках на одной из наибольших санестрад в Словакии. 19:00
Переезд на словацко-польский граница. Прибытие в Закопане. Поселение в пансионата. Ужин. Ночевка

5 день.
ЧЕТВЕРГ Завтрак. Закопане - самый известный зимний курорт и туристический центр Польши, расположенный у подножия
польских Татр. Его называют зимней столицей Польши. Сердцем местечка является улица Крупувки, где сосредоточенная
жизнь города: рестораны, галереи, магазинчики сувениров, дискотеки. Зимой в Закопанном действуют несколько
десятков горнолыжных подъемников, трамплины, многокилометровые лыжные трассы и каток. Закопане является одним из
наилучших в Польше мест отдыха. Здесь народная традиция переплетается с современностью, а общение с природой
происходит в условиях полного комфорта. Свободное время в зимней столице Польши. Катание на лыжах на горе Губалувка.
Вечером, посещение Аквапарка!!! (факультативно). Ужин.

6 день.
ПЯТНИЦА Завтрак. Свободное время в Закопане. А для тех у кого остались силы, катание на горе Носаль. 20:00 - Выезд во Львов.

7 день
ВОСКРЕСЕНЬЕ. Утром прибытие во Львов

> В стоимость входит:
-проезд комфортабельным автобусом еврокласса (кондиционер, аудио, видео, кофе и чай, во время остановок);
-проживание в гостинице 3*** (или пансионате 3***),
-завтраки шведский стол;
-сопровождение руководителя группы по всему маршруту;
-экскурсии согласно программы тура;
-страховка;

> В стоимость тура не входит:
-входные билеты;
-факультативные программы;
-проезд в общественном транспорте и таксе;
-личные расходы (обеды, ужины, сувениры)
-консульский сбор;
-аренда горнолыжного снаряжения;
- подъемники

> При группе больше 10 человек – 1 человек бесплатно!


> За дополнительной информацией обращаться по телефонам:
+38 (044) 223 53 45
+38 (044) 585 57 84


Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.
 
kokaДата: Чт, 18-12-08, 15:30 | Повідомлення# 7
Admin
Група: Чорнокнижник
Повідомлень: 472
Репутація: 5
Статус: Offline
Юридическая фирма «Элит Консалтинг» предлагает профессиональное оказание услуг:
1. Грамотная оптимизация персонала: основные юридические основания сокращения штата и увольнения сотрудников, надлежащие выплаты персоналу при увольнении, увольнение или отпуск за свой счет.

2. Хозяйственная практика: регистрация и ликвидация предприятий, разработка схем минимизации налогообложения, разработка и экспертиза хозяйственных договоров, регистрация знаков для товаров и услуг, оформление разрешительной документации, сопровождение переговоров.

3. Юридический аудит: аудит хозяйственных договоров предприятия, аудит при покупке корпоративных прав, аудит при покупке инвестиционных проектов, юридический аудит при смене руководящего состава предприятия.

4. Узаканивание самовольного строительства: разработка и подбор наиболее оптимальной схемы легализации, получение решения суда о признании права собственности, механизмы регистрации в БТИ.

5. Получите детальный анализ нового Закона Украины №509-VI: абсолютно новая процедура оформления разрешительной документации в строительстве; новые правила получения прав на землю; впервые законодательная процедура проведения и учета результатов общественных слушаний!

6. Разрешение земельных споров: экспертиза земельных участков, разрешение споров в судебном и внесудебном порядке, оформление государственных актов, согласование границ и выделение частей, внесение прав на землю в инвестиционные проекты.

7. Судебное и внесудебное решение гражданских и семейных споров.

За получением данного заключение Вы можете по Тел/Факс: +38 (ОЧЧ) 501 68 88 или отправив запрос по адресу: elit_konsalting_@mail.ru

Successful you day!


Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.
 
VelosaДата: Чт, 28-05-20, 15:58 | Повідомлення# 8
Початкуючий Граматик
Група: Бурсак
Повідомлень: 4
Репутація: 0
Статус: Offline
Дякую за інформацію!

http://koska.pp.net.ua/index/11
 
ZetanChampДата: Пт, 24-03-23, 13:08 | Повідомлення# 9
Початкуючий Граматик
Група: Бурсак
Повідомлень: 9
Репутація: 0
Статус: Offline
Щоб захистити свою кредитну ставку, ось кілька кроків, які ви можете зробити:

Зафіксуйте ставку: Коли ви подаєте заявку на кредит, запитайте у кредитора, чи пропонує він фіксацію ставки. Фіксація ставки дозволяє вам зафіксувати процентну ставку на певний період, зазвичай від 30 до 60 днів. Це може захистити вас від підвищення процентної ставки під час розгляду заявки на кредит.

Слідкуйте за ринковими умовами: Слідкуйте за фінансовим ринком і процентними ставками. Якщо процентні ставки мають тенденцію до зростання, можливо, ви захочете зафіксувати свою ставку раніше, ніж пізніше. І навпаки, якщо ставки знижуються, можливо, варто зачекати, перш ніж фіксувати ставку.

Покращити свій кредитний рейтинг: Ваш кредитний рейтинг може мати значний вплив на ставку за кредитом. Чим вищий ваш кредитний рейтинг, тим нижчою буде ваша процентна ставка. Ви можете покращити свій кредитний рейтинг, вчасно сплачуючи рахунки, погашаючи борги та виправляючи помилки у кредитному звіті.

Обирайте коротший термін кредиту: Кредити на коротший термін часто мають нижчі процентні ставки, ніж довгострокові кредити. Якщо ви можете дозволити собі вищі щомісячні платежі, розгляньте можливість вибору коротшого терміну кредиту.

Розгляньте можливість отримання кредиту з фіксованою ставкою: Кредити з фіксованою ставкою мають встановлену процентну ставку, яка залишається незмінною протягом усього терміну дії кредиту. Це може захистити вас від коливань процентних ставок. З іншого боку, кредити зі змінною ставкою мають процентну ставку, яка може змінюватися з часом.

Загалом, захист вашої кредитної ставки вимагає певного планування та досліджень. Здійснивши ці кроки, ви зможете забезпечити собі найкращу процентну ставку за кредитом.
 
Мистецький Форум » ** ОФФ-ТОП » КІНЕЦЬ. » Як захистити свою ставку по кредиту
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: