[ГПКЧ ]
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Мистецький Форум » * Літературний форум "Гоголівської Академії" » Дискусії щодо майбутнього ГАКу » "Гусяче Перо" і "Гоголівська Грамота"! (Пропонується конкурс на ГАКу самими авторами-гоголівцями)
"Гусяче Перо" і "Гоголівська Грамота"!
OlesДата: Вт, 28-11-06, 22:13 | Повідомлення# 1
Богослов Халява
Група: Диякон
Повідомлень: 109
Репутація: 1
Статус: Offline
Любі друзі гаківці-гоголівці! smile

Пропоную розпочати проведення власного конкурсу "Гоголівська Грамота" на ГАКу між нами коханими, аби визначити такі тексти, які найбільше відповідають нашому власному розумінню та духові того, що ми самі ж можемо визначити "Гоголівщиною". Ось деякі критерії конкурсу, що мені побіжно спали на думку:

- На конкурс "Гоголівська Грамота" (приз - віртуальне (голографічне) "Гусяче Перо") номітуватимуться лише тексти, які публікувалися на сайті ГАКу.
- До журі конкурсу "Гоголівська Грамота" можуть входити лишень автори ГАКу.
- Номінувати свої власні тексти автори не можуть.
- Для номінації необхідно аби текст номінувало принаймні два (три, чотири...) инші автори Гаку.
- Обговорення номінацій відбуватиметься тільки відкрито. Тут або на ГАКУ (в рецензіях)
- Висування на номінацію обов"язково супроводжується обгрунтуванням, чому саме цей текст і що в ньому є "гоголівського".
- Коли матимемо певне коло номінантів, тоді обговорюватимемо кожен текст окремо й висловлюватимемося за чи проти. До цього обговорення можуть долучатися будь-хто (експерти, фахівці, випадкові перехожі, чительники, прихильники, вороги тощо), але визначальними будуть голоси ЛИШЕ зареєстрованих авторів ГАКу!
- З числа номінантів обираємо текст, автору якого урочисто вручаємо перехідне віртуальне "Гусяче Перо"!

Цей конкурс задумується як подія без ієрархії, без авторитетів, без експертів, без адміністрації, без бюрократії, без "особливих інтересів" чи "конфлікту інтересів" - усе виключно на паритетній і рівноправній основі peer-to-peer. Якщо Адміністрація ГАКу побажає долучитися до урочистого нагородження "Гусячим Пером" ім. Гоголя - ласкаво просимо. Утім, цікавинка цього конкурсу мусить полягати в тому, що автори обирають самі поміж себе! Варто повигадувати різні обмеження, терміни часу тощо.

Пропоную також усім майбутнім членам журі поміркувати над критеріями відбору. Що ж, власне, означає для нас сьогодні "Гоголівщина"? Визначити розміри - напр. мінімальну та максимальну кількість слів. Можливо, ще якісь инші необхідні елементи, які неодмінно мусять бути в тексті (напр. обов"язкова участь у сюжеті відьми, чорта абощо...)

Друзі, прошу висловлюйтеся!
Щиро,
Олесь Б tongue

П.С. Як варіант - приз Віртуальна ГАКівниця чи Дигітальний Бульба - за найкраще висвітлення історичної тематики, зокрема козаччини тощо! Але, це мусить бути не просто шароварщина, а віртуально-дигітальна пост-шароварщина!

Повідомлення відредагував: Oles - Вт, 28-11-06, 22:23
 
КамЮДата: Ср, 29-11-06, 11:24 | Повідомлення# 2
Почесний Мак-арій
Група: Диякон
Повідомлень: 203
Репутація: 2
Статус: Offline
Гарна ідея. Нажаль, формальних критеріїв "гоголівщини" немає, тому доцільно було б обрати незаангажованих модераторів конкурсу для визначення того, чи підходить номінований текст для конкурсу.
 
OlesДата: Ср, 29-11-06, 23:59 | Повідомлення# 3
Богослов Халява
Група: Диякон
Повідомлень: 109
Репутація: 1
Статус: Offline
Юрію, на моє глибоке переконання, відсутність формальних критеріїв "гоголівщини" жодним чином не заважає втіленню цієї гарної ідеї (дякую!). Адже я чітко визначив своє ставлення до будь-якої формалізації цього процесу, включно з критеріями (з якими бажано було б визначитися, але відсутність яких не є гальмом):

Quote
Цей конкурс задумується як подія без ієрархії, без авторитетів, без експертів, без адміністрації, без бюрократії, без "особливих інтересів" чи "конфлікту інтересів" - усе виключно на паритетній і рівноправній основі peer-to-peer.

Тому нам, НМД, не потрібно вишукувати незаангажованих модераторів, а навпаки - шукати активности серед найзаангажованіших авторів! smile

 
КамЮДата: Чт, 30-11-06, 00:32 | Повідомлення# 4
Почесний Мак-арій
Група: Диякон
Повідомлень: 203
Репутація: 2
Статус: Offline
Quote (Oles)
Тому нам, НМД, не потрібно вишукувати незаангажованих модераторів, а навпаки - шукати активности серед найзаангажованіших авторів!

Не можу не погодитися. І для почину номіную твір нашого гостинного господаря Коки Черкаського Страшний хутір.
Цей твір містить усі формальні ознаки і симптоми цієї неформалізованої "гоголівщини", що зазначено у рецензії Олеся Бережного на цей твір:
Ще б кілька смачних архаїзмів - і можна говорити про віднайдений рукопис ще неопублікованого тексту Гоголя українською мовою!!!,
із чим я цілковито згодний і уклінно прошу громаду зарахувати автора цього оповідання до співшукачів віртуального "Гусячого Пера".

Тепер до деталей - потрібно встановити часові межі конкурсу. Пропоную - до Різдва Христового, щоб щасливий власник призу міг на радощах випити чарку горілки і не оскоромитися.
Як варіант - мені не дуже подобається прикметник "гусяче". Може, напр. Перо генерального писаря, чи ще якось?

 
adeptДата: Чт, 30-11-06, 11:02 | Повідомлення# 5
Філозоф Хома Брут
Група: Батюшка
Повідомлень: 74
Репутація: 1
Статус: Offline
Класно придумано щодо "гоголівщина", але що воно таке і з чим його їдять? Якщо уявити, що всі ми - Гоголі, то, виходить... Якщо всі схожі на М.Гоголя, то це є Гоголі? Тобто, всі, хто з вусами? І на якого тоді Гоголя треба бути схожим (на М.Гоголя-директора "ЗП" чи М.Гоголя-"Мертвої душі"?

креатиф і кінець світу.
 
svetakedykДата: Чт, 30-11-06, 11:29 | Повідомлення# 6
Ритор Тиберій Горобець
Група: Диякон
Повідомлень: 47
Репутація: 1
Статус: Offline
А в мене нема вусів? То що - відрощувати їх?

А може, краще написати оповідання, головним героєм якого буде чорт. А відьма, русалки... його помічники. Але знаєте буває так, що людина, як ніколи відображає діяльність істот потойбічного світу. Безперечно є і дуже позитивні герої. То кого ж описувати?


Sveta
 
adeptДата: Чт, 30-11-06, 17:00 | Повідомлення# 7
Філозоф Хома Брут
Група: Батюшка
Повідомлень: 74
Репутація: 1
Статус: Offline
З іншого боку Гоголь любив цукерки і, кажуть, напихав ними усі свої кишені, а тоді їв на парах. Певно, завдяки цьому він і був двієчником. Отож, може, слід вважати "гоголями" всіх тих, хто лопає цукерки (наманиє). Наприклад, я обожнюю мармелад і всі його підвиди - в мене маніакальний потяг до мармеладу. Мармелад,- майже цукерка. Виходить, я Гоголь? Чи друг його, брат або сват?

креатиф і кінець світу.
 
OlesДата: Чт, 30-11-06, 18:00 | Повідомлення# 8
Богослов Халява
Група: Диякон
Повідомлень: 109
Репутація: 1
Статус: Offline
Юрію, залюбки підтримую твою номінацію твору Коки Черкаського "Страшний хутір". Таким чином справу розпочато! Тепер треба визначити чи обмежуватимемо кількість номінацій? Скажімо, чи КамЮ може номінувати ще когось?

Щодо прикметника "гусяче" - як відносно заміни його на, скажімо, прикметник "Гоголяче" чи паки "Гаківське"?
Щиро,
Олесь cool

 
Мистецький Форум » * Літературний форум "Гоголівської Академії" » Дискусії щодо майбутнього ГАКу » "Гусяче Перо" і "Гоголівська Грамота"! (Пропонується конкурс на ГАКу самими авторами-гоголівцями)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: