| У нас на форумі є юна обдарована поетка Ксеня Бережна, яка закінчує Малу Академію Наук України, написала творчу наукову роботу, у яку включила свої поетичні твори. Прошу написати їй 1-2 рецензії, об'єктивні із плюсами та мінусами (не бомбити, хай дитина, таки, закінчить свою академію ;)) Прошу рецензії написати тут, я закопіюю їх для авторки. Я уже порадила їй зареєструватися на нашому ГАК. ----------------- я - ангел «І щастя - не щастя, і долі немає, навіщо ті крила - коли не літаю. Навіщо кохання-як ти не кохаєш, хвилина мине, і мене не згадаєш. Навіщо чекати, як знаєш, що буде. навіщо життя? Підкажіть мені, люди. Я просто блукаю між власних думок, під пісню журчання, що грає струмок, Струмок моїх мрій, сподівань і бажань, і щастя-не щастя, і рай-вже не рай. І місто-не місто, чужа полонина, напевно, вже пізно...це котра година?»... А місяць дивився на ту, що чекала. він знає, що буде страждати немало ця Божа дитина з крильми за спиною, навіщо, навіщо із неба малою упала на землю з легкої хмаринки , ця дівчинка-ангел з ім’ям Катеринка. --------------- по лезу По лезу, крізь пропасть, до мети Продиратись. Шукати, вірити, зникати і з’являтись. Не зійти. Коханим буть і в когось закохатись, Вірити, І жити довго, крізь багнюку йти.. Намагатись. Коли в очах темніє від удару Підійматись. Коли солоні сльози, мов по склу- Посміхатись. Коли у спину б’ють немов ножем- Не помру. Пам’ятаю-лише раз живем. Я живу. Коли вкотре бачу смерть в лице- Пам’ятаю, Я дитина, я дитина, я дитина... І ридаю. Коли хтось з однолітків іде- Це ж дитина, це ж дитина, це дитина- Не помре... Та вмирає. Я іду. Повзу. Я випаровуюсь. Злітаю. Я лечу. Моя мета, вона далеко, відчуваю. Заплачу. Плачу собою, своїм щастям і любов’ю, Кров’ю. Я живу, кохаю, жертвую за тебе всим... і Собою. ------------- відчуваючи тишу Навколо дзвенить і вибренькує тиша, я чую, затримую подих, мовчу. Я відчуваю, як десь тихо дише замріяний промінь нічного дощу. У світлі комет відлітаю у темінь, на швидкості звуку зриваю з небес яскраву зірницю-пришию на ремінь, поки не повернуть із світу чудес. Навколо дзвенить і вибренькує тиша, я чую, затримую подих, мовчу. п’яніючи від ароматної ніші вмираю від щастя в краплинах дощу. ---------------- бо тільки мить Ми ще не раз зустрінемось з тобою, Хай не сьогодні, навіть не в цей рік. Хай розділяє нас пустеля, грім з грозою – Та нам призначене життя разом навік. Моє життя, як завжди, лине стиха, Тече мов річка – звідкись в нікуди. Твоє ж життя колишеться, мов віха, Та неодмінно занесе його сюди. І ми пройдемо повз по тротуару, Можливо, навіть не проронимо привіт… Та серце сколихнеться від удару Твоїх думок…тоді замре весь світ. Весь світ - для нас Лиш ти та я у ньому. І сонце сходить і ховається стиха. Знайомий бас, Та відібрало мову… Й помалу все навколо що зника. Лиш ти та я…і міріадна зірка На небі спалахне у той же час, Коли від хвилювання зірве стріху І все зупиниться. Бо тільки мить є в нас. ----------------------------------------- скрипач І, певне, вже хвилюються батьки, Але, на жаль і радість у шістнадцять Й гуляється, і спиться залюбки. Іду сама, але чомусь не страшно, І, дякувати Богу, дойду швидко. Але чомусь забилось серце важко, І, може смішно, що волосся дибки... Скрипка. Немовби пошепки, немов ховаючись у тьмі, десь серед кошиків привидівся мені немолодий, неголений, один. Мабуть голодний Чоловік, Увесь брудний. Але чомусь горіли в нього очі... Ви-хто? « Я що, здуріла серед ночі?» А він лиш грав. І плакав. Линув вальс. В його очах зіниця зайнялась. І я розплакалась. Зажди! Не плач! Кричу йому, ридаючи... -повір, я не бездомний, Я – скрипач! Блукаючий... Не плач! Зажди! Я віддаю всі гроші- -Не треба! Забери! Не допоможуть! Іди! Іди! Не марнуй часу! А я пограю трохи і засну... І я побігла - ніч’ не зрозумівши, А вальс все грав, мов пошепки, мов нишком. Багато років, море сновидінь Відміряв час - людських бажань палач. Та й досі, іноді, буває шепче тінь Мені мов через сльози Я-Скрипач! Добавлено (09-02-08, 18:52) --------------------------------------------- Я уперше зіткнулася із таким одностайним мовчанням.... Прошу панів / пань модераторів делітнути (стерти, випхати на усі 4 боки) мій пост щодо прохання рецензії...
Посміхаймось, бо ми цього варті :)
Повідомлення відредагував: Оксанка - Чт, 10-01-08, 00:01 |