The best?????
|
|
tanya | Дата: Ср, 17-01-07, 14:19 | Повідомлення# 1 |
Муза
Група: Диякон
Репутація: 2
Статус: Offline
| Пропоную подавати твори згідно з тематикою. А також розпочати дискусію: ГРАФОМАНІЯ - зло, чи феномен культури?
модератор всіх поетів
Повідомлення відредагував: tanya - Ср, 17-01-07, 14:19 |
|
| |
Мічта Поета | Дата: Ср, 31-01-07, 17:54 | Повідомлення# 2 |
Група: Семінарист
| Здрастуйте друзі! Тексти із четвертої збірки поета В.Мацюка (там ще багато! я ще надішлю!). Насолоджуйтеся! Ти на словах і піф, паф. Й неначе князь, неначе граф. У кожного в житті сві й параграф, Що провезе по ньому, наче "РАФ". ---------------------------- О, скільки у житті приймаєм поз! І скільки зріжемо в житті своєму лоз. А скільки споживемо в ньому доз? Покаже, думаєш, хоча б один прогноз? _____________________________ Гей ти, поете! Невже досі спиш? Ти думати про вічне - візьми й залиш. А, якщо слово прилетіло лиш, Ти запиши його й не вимов тихо: "Киш!" _-------------------------------- Коли на Україні стане лад? Коли життя цвістиме, наче сад? Суспільство стане краще працювати тоді , як кинемо лизати зад. --------------------------- Сухе вино і легкі цигарки, Неначе дим з пекарні навіки. Голодний повз пекарню пробігає , З собою забере лиш завидки. -------------------------- Чи може жінка стати другом? Мужчина лиш ходить за плугом? хто важливіший - жінка чи мужчина? Живемо разом, щоб гуляти лугом! ---------------------------- Мабуть наш ніс від радост аж тріс, Якби на ньому б умістився ліс. А поки-що в н трішки не доріс, Бо лиш прищами повністю заріс. --------------------------- Круто? Ще б пак! Класика жанру - рубаї! Добавлено (31-01-07, 17:54) --------------------------------------------- І знову Мацюк. *** У сім"ю збирає Бог Різні дві душі. Один дух - один на двох На життєвім тлі. І проходить боротьба Чоловіка й жінки - Радість, ненависть, журба З серця чи печінки. Все збирається в свій час, А ще й стільки бруду Виливається на нас, Наче ту облуду Ми сприймаємо слова, Байки, сварки, лайки Й знаєм місяців зо два Будуть, певно, байки Про жіночу правоту, Чоловічу вірність, Про непізнану цноту, Смиренну покірність. Все побільшать ще й плітки Та жіноча врода. Треба ж душам жить віки - Така їх природа. А без людськості - й ще більш Землю пізнавати. Та й не хочеться ще гірш Свою долю пхати. То ж примирення прийде До душ цих сварливих, Якщо тіло не знайде Ще тіл більше хтивих. От приходить і кінець - Скінчаються муки. Найчастіше, молодець - В довгий час розлуки. І тоді враз виника За душею туга. І розлука виступа, Наче душ наруга... Знову тягуться до купи Ці дві половини, Щоби попоїсти зупи, Натрудити спини. У роботі об"єднатись, Стать гуманніш зроду, В цьому мусимо старатись, Щоб пізнать природу. Й стати ангелом душею, В діях добро сіять. Своє чадо - нові душі Від серця леліять... ---------------------------- УХ!
|
|
| |
КамЮ | Дата: Чт, 01-02-07, 00:37 | Повідомлення# 3 |
Почесний Мак-арій
| Регочудонесхочу, :haha: Гадав, що справжня графоманія - це колонка привітань нашої районної газети. Але і вони ховаються в жито.
Повідомлення відредагував: КамЮ - Чт, 01-02-07, 00:40 |
|
| |
Мічта Поета | Дата: Чт, 01-02-07, 11:16 | Повідомлення# 4 |
| Дякую-дякую, КамЮ!!! У мене ще багато! Прошу до Вашої уваги новий шедевр Мацюка. Комп"ютерщикам. Коли напруження сягає перевантаження висот, прошу уклінно - кожен знає - комп"ютер вимкни без турбот. І хай спочинуть руки й нерви, роби частіше ти перерви, бо опромінення людини нас нищить всіх із середини. В комп"ютер впершися чолом, працюєш плідно за столом і виглядаєш кожну кому у тексті зовсім непростому. Хвилин із десять посиди і пісню вдалу заведи. А може, краще для порядку зроби фізичную зарядку. Адже, працюючи щоднини по шість, чотири ж бо години ти мусиш жити у здоров"ї і ще купатися в любові! ----------------------------------- ЧУЛИ? Добавлено (01-02-07, 11:16) --------------------------------------------- Новий подаруночок! Загадки зі збірника для дітей молодшого і середнього шкільного віку! 1) В"ється вірьовка, а на кінці головка. 2) Нижче пояса, вище колін, Дуже потрібна людям усім, Хлопці в неї руки тичуть… Як її кличуть? 3) Що це загадка, що під яйцем гладко? 4) Вдень ковбасою, вночі - кишкою. 5) Вона грушоподібна і людям всім потрібна. 6) Хто ховає під кущі наші супи і борщі? 7) Кого в хоті всі цілують? Відгадуйте, любі! НЕ забувайте - загадки - для діточок!!! Чекаю на Ваші варіанти…
|
|
| |
tanya | Дата: Чт, 01-02-07, 13:46 | Повідомлення# 5 |
Муза
| загадки - просто супер!!!! Ніколи не думала, що графоманські тексти такі потішні, чесне слово!!!! А як вам один із творів нашої нової авторки Анни К. Ти зрадливий мерзотник! Бабій і тюхтій! З усіма спати згодний, А клявся одній! Я віддамся бомжеві, Відкрито й навмисно, Щоб синок твій рожевий Був беззубий і лисий!
модератор всіх поетів
|
|
| |
Мічта Поета | Дата: Чт, 01-02-07, 14:18 | Повідомлення# 6 |
| Читали-читали ми Анну К. У неї там ще багатенько! Загадки всі повідгадували? Чи виникали деякі сумніви?
|
|
| |
tanya | Дата: Чт, 01-02-07, 15:01 | Повідомлення# 7 |
Муза
| пропоную!!!! загадочки № 1, 2, 3, 4, 5 надіслати до "Плейбою"... із поміткою (для діточок ) а насправді - дуже хотілось би знати істину: то що ж воно насправді, оте, що "Нижче пояса, вище колін, Дуже потрібна людям усім, Хлопці в неї руки тичуть… " мабуть же, як усі геніальні речі, супер просте!!!!
модератор всіх поетів
|
|
| |
Мічта Поета | Дата: Чт, 01-02-07, 17:28 | Повідомлення# 8 |
| Відповіді направду дуже прості: 1) В"ється вірьовка, а на кінці головка. (змія) 2) Нижче пояса, вище колін, Дуже потрібна людям усім, Хлопці в неї руки тичуть… Як її кличуть? (кишеня) 3) Що це загадка, що під яйцем гладко? (сковорідка) 4) Вдень ковбасою, вночі - кишкою. (панчоха) 5) Вона грушоподібна і людям всім потрібна. (лампочка) 6) Хто ховає під кущі наші супи і борщі? (їжак) 7) Кого в хоті всі цілують? (горнятко) А Ви що подумали?! Добавлено (01-02-07, 17:28) --------------------------------------------- Мацюк. Дружині. Тебе у собі споглядаю - Емоцій жар і думки світ. Неначе пісня в зелен-гаю Чи яблуневий білий цвіт. А часом, наче громовиця, і в небі блискавка ярка що поміж хмарами іскриться та витинає гопака. Живеш у мені - в собі б"єшся, Душі пізнавши глибочінь... Лиш насолоду душі нап"ється В цей час духовна твоя лінь. Мене в собі хочеш змінити, Себе не втратити в мені, Щоб було краще разом жити - Не душу краяти в вині. Виною може і дрібниця Ставати, та душі тепло, Хай не погасне - заіскриться, Щоб затишно у ній було. Себе у тобі споглядаю І думки лет із висоти Ловлю у тобі, як із раю, Бо ти є я, а я є ти. _____________________________ Мацюк. Для працівників моргу. Працюючим отут, - Де дух іде од пут, І тіло залишається без нього, Хотів би побажать У Бога лиш благать - Молить спокою для здоров"я свого. В душі, щоб був спокій, В молитві будь своїй. Адже робота цього вимагає. Не будеш так робить , І з Богом будеш жить - Життя лиш відшмагає.
|
|
| |
tanya | Дата: Чт, 01-02-07, 19:48 | Повідомлення# 9 |
Муза
| це просто хіт сезону "для працівників моргу" але загадки - я від них просто в захопленні, особливо укупі із розгадками так зразу і подумала, напевно то - кишеня тільки ніяк не можу втямити, чому у змії "голівка" наприкінці. Змія - певно збоченка. Або - змія - це метафора
модератор всіх поетів
Повідомлення відредагував: tanya - Чт, 01-02-07, 19:49 |
|
| |
corda | Дата: Чт, 01-02-07, 21:32 | Повідомлення# 10 |
Філозоф Хома Брут
Репутація: 1
| Слухайте, мої любі, де ж це ви отакі "перлини" відкопуєте? А от відносно загадок... Я, мабуть, дуже зіпсована, бо мені такі відгадки у голові крутились... Нічого не вдієш. Все краще - дітям. Тільки ж хтось друкує оце сміття. Хто?!
Не вір, не бійся, не проси.
|
|
| |
tanya | Дата: Чт, 01-02-07, 22:09 | Повідомлення# 11 |
Муза
| Quote (corda) | Я, мабуть, дуже зіпсована, бо мені такі відгадки у голові крутились... | у мене те ж саме крутилось я так відчуваю, що нас так "зіпсованих" тут багатенько набереться ****************** а ще я чомусь схиляюсь до думки, що графоманія, це не зло, а швидше якийсь досить специфчний феномен...Мене просто душить сміх, читаючи усі ці штуки. Це ж навмисне таке захочеш - не придумаєш . Отже, люди мають специфічний талант! або специфічну його відсутність. Не знаю - філософське питаннячко.
модератор всіх поетів
Повідомлення відредагував: tanya - Чт, 01-02-07, 22:20 |
|
| |
Мічта Поета | Дата: Вт, 13-02-07, 12:21 | Повідомлення# 12 |
| Вірш невідомого автора на тему Чорнобиля. Є чорне золото, є чорний хліб, Є чорний лебідь і лебідка чорна, Та найчорнішим серед них усіх Є все-таки Чорнобиль! Є чорна хмара й чорний-чорний дим, Година чорна і тюльпани чорні, Та найчорніши серед них усіх Є все-таки Чорнобиль! Є чорна Афорика і чорний крук, Він чорно-чорно-чорний, Та найчорнішим серед них усіх Є все-таки Чорнобиль! Добавлено (05-02-07, 11:38) --------------------------------------------- І знову - і знову - Мацюк!!! "Хліб наш щоденний" із релігійної книжечки "Стежка до Бога". *** Дух, вселений у світ матеріальний, в людському тілі, потребує їжі. А світ навколо є універсальний - дає людині всі продукти свіжі... Усе, що ми у їжу споживаєм, засвоюється у людському тілі, годуючи його, ми підростаєм, хоч всі процеси нам незрозумілі. У тому, як і де ідуть процеси, що з їжі створюють поживні речовини і роблять принца чи принцесу із ще маленької дитини. *** Важливо правильно вживати всі продукти, помивши під проточною водою. Всі свіжі овочі і фрукти повинні споживати ми з тобою. І соки з них для всіх людей корисні, в них залишаються поживні вітаміни, які укріплюють здоров"я в строки стислі, від них міцнішає все тіло у дитини. *** Господь подбав про їжу для людини, створивши злаки, ягоди і фрукти, і овочі, уживані щоднини, - це все становить основні продукти. *** Земля родюча і ростить рослини, вона дає поживу для людини. Але, якщо від неї хочеш взяти, потрібно на землі попрацювати, І хліб наш щоденний - то праця людська, вона і приємна, і дуже важка. працюючи в полі, городі, в саду, вирощуєм їжу, що всім до ладу. І стане поживою птиці й людині, її споживають худоба і свині, вся їжа, що виросла в саді і в полі, яку цілу зиму їмо ми поволі. ............................................ *** То ж ти зрозумій, скільки часу і праці потрібно докласти, щоб в тебе на таці з"явився з зернятка смачний пампушок, і думай, чи кинуть його у горщок. Чи краще із другом своїм поділитись, щоб праця людська не змогла загубитись. Та можна віддати тваринам і птиці, собаці, корові, курчатку, синиці... *** Ми просимо хліба насущного в Бога, пізнавши, яка в нього довга дорога. З малого зернятка до нашого столу, до хліба, що часом береш і ти в школу. І молимось Богу ми перед їдою, за хліб у подяці, що з"їли з тобою. Щоб добрий вродився і зовсім не цвів, адже він найбільше потрібен з харчів. Добавлено (05-02-07, 16:33) --------------------------------------------- Звиняйте, що прозою. Приколи із книжки "Калейдоскоп цікавих шкільних свят". Вечір "Не загубиться ніколи чарівна слов"янська врода": 1) Усім відома Ярославна із безсмертної поеми "Слово о полку Ігоревім" прославилася не лише своїм плачем, а й обороною Путиля-града... 2) Настя Лісовська, проста селянська дівчина, полонила падишаха Великої Порти силою свого інтелекту. Подейкували, що Сулейман ІІ через любов до своєї дружини-українки досконало вивчив українську мову і вільно розмовляв нею з полами українських гетьманів. Добавлено (06-02-07, 10:06) --------------------------------------------- Чому ніхто нічого не дописує? Народе!!! Хіба у вас немає графоманів?! Ярослав Заліщук. ----------------------- ми їхали на море разом дружня прікольна компанія ми грали в карти і нарди розумні і інтелектуальні ігри дивилися пейзажі прекрасні поїзд нас везе чух-чух ми лузаємо соняшник ароматний на станції ми провітрюємося їмо диньки й абрикоси на море ми приїзжаймо палатки наші розкладаймо сонячний загар приймаймо в водичці хлюпаємося й дурачимося морозиво в спеку ми поїдаймо футбол баскетбол волейбол залюбки ми граймо іноземні мови вивчаймо марафонські запливи вишиваймо до дому повні сил і енергії вертаймо ______________________________-- ми їхали на звірину охоту з гарними справними снастями з рушницею нароготові з кулями гільзовими добрими вистежували ми в лісі зайців клаповухих вухатих зайчиків біленьких і сіреньких зайчиків робили ми западню на них обігали з всіх сторін лісу завалили ми кабана з бивнями сочненьке поживненьке мяско їмо веселі коломийки ми співаймо руханки в танку ми розпочинаймо шашлики з кабаними ми жаримо до дому весело рушаймо. Добавлено (13-02-07, 12:21) --------------------------------------------- Народе! Привітайте мене - сьогодні придбала НОВУ КНИГУ МАЦЮКА!!! Називається "Присвята". На палітурці - помаранчевий майдан , а вгорі - Ісус І Господь. Книжулька - СУПЕР! І взагалі - автор із кожною новою книгою перевершує сам себе! Отож, слухайте… Нам краще жити на Ямайці - Написано на кожній майці, Хоча живемо в Україні І в землю цю тикáєм пальці. ___________________________ Народ голосує по совісті, Коли до людей дійшли вісті, Що чесність збудили в душі Й зварили неправду у тісті. ________________________ Медицина залишається в загоні, А солдати рідко у вагоні. "Маємо тепер ми те, що маєм" - Україна в темних у полоні. ____________________________ Порядок в державі встановлюють люди. Міліція в світі завжди і усюди Керує порядком, якщо він ще є. Усі безпорядки сприймає на груди. _________________________________ Ми думаємо все минеться! І, доки серце твоє б"ється, Борись за свою Україну, Яка тепер кується. ________________________ На Україні призвища на "-ко" Закінчуються часто. Молоко Ще на устах і не обсохло, А він кричить на страйку: "Ю-щен-ко!" _______________________________ Ми любим хліб, країну, молоко, Всі чесних, з совістю, де прізвище на "-ко". На Україні буде злагода і воля, Як президентом буде Ющенко. _______________________________________ Із півнем оранжевим вкупі Залишимо злих у їх пупі І золотом серця всі разом Зло втопим, як муху у супі. ___________________________________ Якщо вкусив іздуру кіт, Ви не хапайтесь за живіт. А думайте, як вижити. Бо сказ згубив не один рід. ___________________________ Якщо ударив не у м"яч, Ти свою ногу враз пробач. Адже ми граєм гололовою. Вона ж у тебе не калач!!!
|
|
| |
tanya | Дата: Вт, 13-02-07, 18:12 | Повідомлення# 13 |
Муза
| Таааак. Та цей Мацюк - просто золота жила
модератор всіх поетів
|
|
| |
Мічта Поета | Дата: Ср, 14-02-07, 10:05 | Повідомлення# 14 |
| Вітаю товариство зі святом закоханих! На честь свята - жіноча лірика. Олена Сурм"як-Козаренко *** І знов сполоскую мозги, В холодну воду знов пірнаю. Не надаю цьому ваги. Чому? Не знаю. Лиш вечір, вся тремчу, В тремтінні ліжко розстеляю... Ненавиджу, але мовчу. Чому? Не знаю. А зранку шкіру всю зідру, Себе за це картаю. Я лярвою стаю. Чому? Не знаю. ________________ КОЛИСКОВА САМОТНОСТІ Десь вітер наганяє сни, Дощ колискову їм співає, Он вечір замахав крильми, Хтось цілу ніч когось кохає... Закрию шторами вікно, Розстелю постіль... О, як давно...О, як давно У ній не було гостя. Ні, я не плачу. Це лиш дощ Колише вітер. Ви знову не прийшли, то що ж. Зів"януть в котре квіти. Задую свічку, хай мовчить Старе фортепіано... Так легко з сторони навчить, Себе ж не стану.
|
|
| |
Рейтер | Дата: Чт, 15-02-07, 23:40 | Повідомлення# 15 |
| Щиро вітаємо "модератора всіх поетів" із черговим і визначним творчим досягненням. Світ повниться вашим рядком Тетяно! А ось це зло, чи феномен культури? А хто його знає! Але читаймо, насолоджуймось - Вами! "THE BEST?????" "саме санти(Метру) Ляшкевичу присвята:))))))) На деяких сайтах я повішала дану присвяту із його іменем у назві, але на деяких так, символічно. Але розумні люди однак здогадуються." http://litclub.org.ua/texts/show/4100/ сантиметр (без 99 метр). Присвята (для Метра) Тетяна Мельник, 10.02.2007 року Усе було ніби й нічого, Якби одиниця виміру Співпадала з реальним розміром. питання не стільки математичне, скільки професійної етики – чи варто хвалитися ЧЛЕНУ спільноти мистецької, що «він» – сантиметр? Вчені мужі хіхікали: «Та воно і не дивно - З ким не буває, особливо із Сантиметрами… То все одно, що копійка (пусте дурило) Як піде по руках..! то поки в лайні не обпацькається по самісінькі непристойнощі, буде до пупа вищого ПРОМИСЛУ тицяти рило». А тіточки (одне на умі): «Казала мені Стецька, А їй ряба Бараболиха переказувала, що той сантиметр у якогось гамериканського Нобеля зробив заявлєніє на верстата. Така машина, що ну!!! Видовжує з міліметра Найменші оказії (упражнялися рік на вепрах!) МЕТЕР він і в Африці МЕТР – По довжині та у радіусі» Мужі хіхікали - тіточки балакали… А наше питання не стільки математичне, скільки професійної етики – чи варто хвалитися ЧЛЕНУ спільноти мистецької, що «він» – сантиметр? "Означення? Це просто: тут, і там усюдисуща Мельник - ГРАФОМАН" ************ Шановний Метр Л.! Вас дістає, що я не відповідаю на ту гидоту, що штампуєте про мене на ПМ? Ну нічого, це мине.... Час вас, надіюсь, підлікує трохи. А щодо вірша - то він і справді присвячений Л. Але це такий собі збірний образ багатьох санти(метрів) - таких як ви насправді можна чимало назбирати... То ж не переймайтесь. (до речі, читачам дуже подобається ця присвята, кожен день отримую пошту із схвальними відгуками, причому з різних сайтів) А ви що - своє гол.редакторське крісло проміняли на лірницьку торбинку, та й подались по всіх сайтах нетівського простору у пошуках Тетяни Мельник? Та закохались ви в неї чи що?! І здалась вона вам?! Подивіться - скільки навкруг молодих та красивих (мо* ще й не одружених). Ось побачите - ви ще знайдете своє щастя з іншими редакторами, все ще у вас буде добре... :king:
Повідомлення відредагував: tanya - Пт, 16-02-07, 00:14 |
|
| |