| Kolonjuk [повз криницю] Чорно-білі потяги зими проминули станцію Коз[л]ятин. Щем – додай, а відчай – відніми: станеш сильним. [хочеться багатим :-). На подерту скатерку полів осідає мертва позолота. Я живу в країні, де голота не смакує рими серед слів. Для голоти – хліба і розваг! А мені затьмариться… Й можливо, у кількох римованих словах стану вільним. [хочеться щасливим :-) Передмістя шибениць і плах! Це моє повернення – як втеча у минуле праведно-лелече, за коротку вічність до тепла. Від перону – кола по воді. За відсутність – вирок і догана. Заживе повернення й тоді стану справжнім. [хочеться коханим :-) Я – b2, b8 – снігурі: шах – і мат. Не виграти криницю, де вода гартується у крицю від зорі до вічної зорі. Не сумуй. Лишається пройти кілька вулиць – ось і двір Спокути, де до столу звузяться світи й хліба-солі. [схочеться цикути :-(. Крізь бокали – сонце навскоси, хлібні крихти мнуться пластиліном. Зграя слів шукає вирій клином, серед них „спаси” й „не вознеси”. Бути чи не бути – як вино, пити чи не пити – як терези: щоб не вибрав, друже, все одно – станеш п’яним. [хочеться тверезим :-) Тоне небо в цинковій труні. Вимерзають сльози на цямрині. Пляшку – Галі, квіточку – Марині, рештки світу – Богові й мені. Добавлено (Сегодня, 08:53) --------------------------------------------- Вірлена Чекання Це ти, мій рідний? Скажи-но мені, це ти? Я так чекала, що марила наяву. Мовчить відлуння прогірклої самоти. Я так чекаю, що, мабуть, не доживу. А дні тремтять, і у венах вирує струм. А дні летять божевільним рядком кантати. І раз на рік одиноку сльозу зітру. І я би краще в черниці, ніж так чекати. І кожен подих минає мені, як вік. І кожен день утікає мені, як птах. Один земний напророчений чоловік Не зміг дійти, загубивши себе в віках. І він не хтів, чи хотів, а не знав доріг, Чи проминув, загубивши мої прикмети. І я навколішках, Боже, бо час пробіг, Мені лишаючи тіні та силуети. Бо стільки років – це ж, Боже, такий тягар, Бо я забула врешті, кого чекала, Бо в мене, Боже, зостався старий дзиґар, А більше, Боже, я зроду собі не мала. І тільки тиша лишилася наостанку. Волосся сивіє, кров моя в жилах рідне. Отак чекати роками безперестанку. Це ти, мій рідний? Добавлено (Сегодня, 20:21) --------------------------------------------- На ГАКу з"явилася талановита авторка - Wanda N. Ось її "Відьомське щастя": Кудись її поділася мітла, Магічна куля припадає пилом. Отримала з лихвою, що хотіла, Та спокою, на лихо, не знайшла Не мала й гадки про такі дива, Коли його собі причарувала, Що соромливо вкриє покривало Відьомське кодло і майстриню зваб Вогонь – повільний, тільки під казан, А в ньому, не хвости гадюк, а каша, Боролася. Спочатку було страшно. Покору голос серця підказав. У шибу стук: відьмак чи вовкулака, Чи лісовик - прохати могорич? На Бога, то ж лише суха гілляка!.. Вона кусає губи з переляку, А раптом заманеться погуляти Нестримно у Вальпургієву ніч? Добавлено (Сегодня, 20:24) --------------------------------------------- І ще, від нашої знаної авторки Люби Долик: Про скло, яке розбито Розбито скло вчорашніх сподівань. І я – лиш промінь, в скалочці відбитий. Та геніальність болю і повстань – із цих уламків – долю сотворити. Себе знайти між вітру і пожеж, між хмаровинням диму, в попелищі. Воскреснути, знайти свою безмежність, як небо, бути і чистіше, й вище! Добавлено (Сегодня, 20:29) --------------------------------------------- Зграбна річ від Ксенки: Фенологія чоловічої парасолі У чорній шкірі п’ясток Міського птахолова – До кігтів невразливий. Нейлоннокрилий яструб Вертає карколомно Сюди в сезони зливи.
Не вір, не бійся, не проси.
|