СЛОВО БЕЗ КОРДОНІВ
|
|
Оксанка | Дата: Сб, 13-10-07, 19:04 | Повідомлення# 1 |
СЕВАМА-МАМА
Група: Диякон
Репутація: 1
Статус: Offline
| Запрошую усіх на перегляд відео- і фото-репортажу про літературно-мистецький вечір з нагоди проведення Міжнародного письменницького форуму <a href="http://sevama.uaforums.net/--vt712.html"> "СЛОВО БЕЗ КОРДОНІВ" </a> На форум з'їхалися письменники із 17 країн, Україну представляли Володимир Яворівський (організатор форуму), Дмитро Кремінь, Іван Драч, Іван Ющук, Тетяна Дігай, Ганна Багряна, Сергій Борщевський, Павло Щириця і інші
Посміхаймось, бо ми цього варті :)
|
|
| |
Oles | Дата: Пн, 15-10-07, 03:58 | Повідомлення# 2 |
Богослов Халява
| Ось тут у моєму ЖЖ виникла балачка щодо інвертю Яворівського, де він похвалився нібито 150-200 творами укрлітератури на сайті НСПУ, з яких насправді, якщо завітати на сайт НСПУ, виявилося в кількості рівно 1!
|
|
| |
corda | Дата: Нд, 21-10-07, 21:22 | Повідомлення# 3 |
Філозоф Хома Брут
| Зауважте, що подібні речі відбуваються не лише у культурі, але й у політиці зокрема. Бажане видається за дійсне, і чомусь ніхто не вважає це неадекватністю, м’яко кажучи. От і маємо в Україні лише те, що маємо. Добавлено (Сегодня, 21:22) --------------------------------------------- Олесю, при оказії дебюту нашого «тріо» на шпальтах цього видання http://www.chasipodii.net/article/2138/ з приємністю для себе відкрила там ще одного «гоголівця», себто Вас http://www.chasipodii.net/article/2078/
Не вір, не бійся, не проси.
|
|
| |
Viktoria | Дата: Чт, 25-10-07, 10:42 | Повідомлення# 4 |
Початкуючий Граматик
| Доброго дня усім! Сьогодні в Празі в рамках Днів української культури в Чехії відбудеться поетичний вечір авторок Галини Петросаняк та Вікторії Йіхової (себто мене). Під час виступу заодно хочу ознайомити гостей вечора з ГАКом, його авторами та з другим виданням нашого Альманаху і дещо розказати про презентацію, котра відбулася у Львові. Докладніше про виступ розповім пізніше. Дні української культури організує Українська Ініціатива Чеської республіки (УІЧР). А тут інформації про УІЧР: http://www.ukrajinci.cz/index.php/ua/1/1
|
|
| |
corda | Дата: Чт, 25-10-07, 14:17 | Повідомлення# 5 |
Філозоф Хома Брут
| Віко, прийміть мої сердечні вітання! Сподіваюся, що будуть фото, і ми зможемо причаститись до цієї події бодай віртуально.
Не вір, не бійся, не проси.
|
|
| |
Myroslava | Дата: Чт, 25-10-07, 15:35 | Повідомлення# 6 |
Матушка
| Вітаю! Успішного виступу! теж очікую на тексто- та фотозвіти
|
|
| |
Viktoria | Дата: Нд, 28-10-07, 11:29 | Повідомлення# 7 |
Початкуючий Граматик
| Дуже-дуже дякую усім за привітання. :) А тепер мій звіт. Вибачайте, що з запізненням. Цей вечір відбувся в Будинку національних меншин, котрі лише недавно отримали його від празького маґістрату. На превеликий жаль, поетеса Галина Петросаняк через хворобу так і не змогла приїхати з України у Прагу. Тому на вечорі виступала лише я. Скажу відразу, що це не були бозна які читання з присутністю великої кількості людей, скоріш так, справді щось на кшталт невеличкого кола друзів чи що. От, не вмію сама себе реферувати. Але декілька слів про те, що відбувалося, скажу. Передусім я зачитувала вірші з тематикою рідного краю "Тихо у Розточчі" і т.д та міст, котрі перейшли через моє життя і найбільше на мене вплинули (Львів, Прага, Сідней). Говорилося, дискутувалося про явище впливу середовища міста як культурного та соціального феномену на свідомість (і підсвідомість) людини. Розмова торкнулася і таких питань, якими є відчуття трансцедентності (роздуми на на тему "земного та небесного"), жіноча психологія під час важких життєвих сутуацій ("Ольга" i iн.) та старіння. Під час вечора прозвучали і мої чеські вірші (зачитувала та інтерпретувала викладач празької україністики i русистики Віра Лендєлова) та теж мелодії на фаготі (котрі майстерно виконала одна зі студенток празької музичної гімназії). Ну ось, задавалось би і все. А фото виставлю трохи згодом. Дякую усім за увагу.
Повідомлення відредагував: Viktoria - Нд, 28-10-07, 11:35 |
|
| |
ellizabetta | Дата: Сб, 31-08-19, 12:41 | Повідомлення# 8 |
Початкуючий Граматик
Група: Бурсак
Репутація: 0
| И как все прошло?
|
|
| |