[ГПКЧ ]
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Мистецький Форум » * ТЕХНІЧНІ ПИТАННЯ , ЩО СТОСУЮТЬСЯ ФОРУМУ » АКЦІЇ » Календар літературних подій на 2008 рік (Поки приблизно, але про більшість очікуваних акцій)
Календар літературних подій на 2008 рік
MyroslavaДата: Пт, 18-01-08, 18:00 | Повідомлення# 1
Матушка
Група: Диякон
Повідомлень: 195
Репутація: 1
Статус: Offline
Календар літературних подій на 2008 рік

Січень
20 січня, Івано-Франківськ
Другий всеукраїнський фестиваль вертепів «Карпатія»

Фестиваль всеукраїнського значення, на який запрошується до 30-ти кращих вертепних колективів із різних регіонів країни. Події фестивалю відбуватимуться просто неба на вулицях та площах Івано-Франківська, родзинками фестивалю стануть виступи музичних гуртів та «зірковий вертеп», у якому візьмуть участь відомі письменники, музиканти, політики.

Лютий

Лютий (дата уточнюється організаторами), Київ.
Нагородження переможців ІХ Всеукраїнського рейтингу “Книжка року 2007”
Переможців буде визначено у таких основних номінаціях: “Хрестоматія”, “Софія”, “Обрії”, “Минувщина”, “Красне письменство”, “Дитяче свято”, та “Візитівка”. Кожна із номінацій ділиться на підномінації відповідно до хронології або суміжної тематики.

6-10 лютого, Мінськ
ХV Мінська міжнародна книжкова виставка-ярмарок “Книги Білорусі -2008”

Минулого року Україна була Почесним гостем цієї виставки і представила на ній близько 1500 найменувань друкованої продукції. Як і щороку, Держкомтелерадіо забезпечив участь України у Мінській виставці-ярмарку у 2008.

21-23 лютого, Чернігів
Спеціалізована виставка-продаж “Світ книги-2008”

Одне з найдревніших та наймальовничіших міст України запрошує на книжкову виставку. Тут можна знайти художню, науково-технічну, учбово-методичну літературу, картографічні та сувенірні видання.

21 лютого
Міжнародний День рідної мови

27-29 лютого, Київ
Одинадцята міжнародна виставка навчальних закладів
“Сучасна освіта в Україні - 2008”

Крім інформації про українські і міжнародні навчальні установи та різноманітні освітні курси, на виставці (яка відбуватиметься у приміщенні Київського Палацу дітей та юнацтва) можна буде знайти різноманітну навчальну та методичну літературу.

21 лютого-5 березня, Александрія
VІ Александрійський міжнародний книжковий ярмарок

Виставка проводиться в Єгипті, у приміщенні знаменитої Александрійської бібліотеки (відбудованої 2002 року), де свого часу працювали Евклід та Архімед. Держкомтелерадіо планує представити на виставці кращі зразки українських іміджевих та дитячих видань.

Березень

3 березня
Всесвітній День письменника

9 березня, Київ
Вручення Шевченківської премії

Вручення цієї престижної премії є підтвердженням значного внеску митця у розвиток української культури. Вручається щороку Президентом України у День народження Шевченка .

13-15 березня, Полтава
Міжрегіональна виставка “Книжковий світ 2008”

Виставка в Полтаві дає можливість поєднати приємне з корисним ─ прогулятись затишними вуличками, якими колись ходив Котляревський, і придбати на ярмарку книжку до смаку.

20-23 березня, Київ
Третій Весняний київський міжнародний книжковий ярмарок

Одна з найвідоміших українських книжкових ярмарок, знана серед книголюбів як “Весняний Медвін”, відкриває столичний виставковий сезон. Книжкові стенди займають два зали експоцентру “Спортивний”. Захід зазвичай радує зустрічами з відомими письменниками та “зірковими” читачами, оригінальними презентаціями нових книг.

20-23 березня ,Київ
Міжнародний фестиваль фантастики “Протал” (у рамках Третього Весняного міжнародного книжкового ярмарку).

Міжнародна асамблея фантастики «Портал» починаючи з 2004-го проходить у Києві щорічно, від 2006 року ─ спільно з весняним міжнародним
книжковим ярмарком. Почесними президентами фестивалю є Марина та Сергій Дяченки.

23-27 березня, Париж
Паризька книжкова виставка “Салон книги”

“Салон” проводиться з 1981 року і є однією з найпопулярніших у світі виставок. Україна вперше за роки незалежності братиме участь у цьому престижному заході.

Квітень

2 квітня
Міжнародний День дитячої книги

[color=green]17-19 квітня, Харків
Х ювілейний фестиваль книговидавців і книгорозповсюджувачів “Світ книги 2008
Найбільший книжковий фестиваль східного регіону.[/color] У його рамках відбувається книжкова виствака-ярмарок, стенди якої займають три поверхи і подвір’я Харківського академічного театру опери і балету, проводиться конкурс “Світ книги”, відбуваються зустрічі з відомими письменниками та видавцями.

23 квітня
Всесвітній День книги і авторського права

Друга половина квітня (дата уточнюється організаторами), Кам’янець-Подільський
Міжнародний літературно-музичний фестиваль «Серце Європи»

У фестивалі беруть участь літератори та музиканти країн Східної та Центральної Європи. Музиканти виконують пісні на вірші літераторів. Виконання творів іноземними мовами супроводжується синхронним перекладом на українську. Фестиваль проводиться у знаменитій Кам’янець-Подільській фортеці.

Травень

Початок травня (дата уточнюється організаторами), Київ
Вручення премії “Смолоскипу”
З 1993 року видавництво “Смолоскип” почало проводити конкурс для українських літераторів віком від 18 до 30 років. Конкурс покликаний заохотити до літературної творчості молодь. У різні роки лауреатами конкурсу були відомі нині автори: Дмитро Лазуткін, Галя Ткачук, Катерина Калитко, Олег Романенко, Нана Куликова, Павло Коробчук, Катріна Хаддад.

Початок травня(дата уточнюється організаторами), Луцьк
Книги великої Волині

Луцька обласна друкарня уже втретє надає можливість ознайомитись із книжковими новинками та літературним життям мальовничого краю, в якому свого часу жила і творила Леся Українка.

3 травня
Всесвітній День свободи друку

7-25 травня, Київ
Гогольфест

Фестиваль відбувається у Києві символічно ─ як втілення ідеї Гоголя про те, що місто є природною платформою, на якій одночасно співіснують Західна і Східна Україна, Європа і Росія, а відтак і різноманітні стилі та форми творчості.

8-10 травня, Львів
Другий спеціалізований благодійний дитячий книжковий ярмарок “Форум видавців ─ дітям”

Приємно, що “Форум видавців” не перестає дивувати різноманітністю та розмахом книжкових акцій. У рамках спеціалізованого ярмарку ─ наукова конференція “Українська книга у професійному та соціокультурному вимірах”; підведення підсумків фестивалю дитячого читання “Книгоманія”; проведення із 5 по 9 травня “Тижня читання”(у Львові та Львівській області), коли зірки естради та інші українські знаменитості відвідують школи та читають для учнів уголос.

9 Травня, Київ
Фінал конкурсу поезії “Молоде вино”

Відбувається в Києві щороку починаючи з 1995. Фіналісти конкурсу читають власні вірші перед журі, яке незмінно очолює Богдан Жолдак. Переможці отримують глиняних жаб ручної роботи, адже на момент появи "Молодого вина" літературний процес в Україні у засновників конкурсу асоціювався із болотом.

Друга половина травня (дата уточнюється організаторами), Одеса
Українська книга на Одещині

На першій виставці, яка відбулася у 2000 році, були представлені 29 видавництв. У 2007-му їх було вже 76, а приміщення актової зали Одеської державної наукової бібліотеки ледь вміщало всіх відвідувачів. Найближчими роками організатори планують винести частину виставки на подвір’я перед бібліотекою. Можливо, це станеться вже цього року ─ тоді відвідати виставку зможе набагато більше одеситів.

15-18 травня, Варшава
53 Варшавський міжнародний книжковий ярмарок

На 52 Варшавський ярмарок Україну було запрошено у якості Почесного гостя. Національний стенд України представляв понад 150 видавництв, Польщу відвідало 12 відомих у цій країні українських письменників. Не сумніваємося, що цього року візит українських видавців до Варшави стане не менш плідним.

Травень (дата уточнюється організаторами), Київ
Міжнародний літературний фестиваль “Київські лаври”

Фестиваль уже втретє потішить небайдужих до поезії та богемних “збіговиськ” киян. Минулого року гостями заходу стали відомі поети з Росії, Білорусії, Канади, Чехії, а також редактори відомих російських журналів та музиканти. Сподіваємось, цього року фестиваль видасться не менш цікавим.

17 травня, Коростень
Вручення призів та премій Дев’ятого Всеукраїнського фестивалю сучасної української літератури "Просто так"

Фестиваль на Житомирщині відбудеться вдев’яте. На ньому маловідомі поети, письменники, публіцисти та гумористи мають змогу прямо на сцені перед глядачами зачитати свої найвдаліші твори. Разом із дорослими авторами у фестивалі беруть участь діти. Учасників оцінює компетентне журі, яке визначає переможців.

21 травня, Київ
Оголошення переможців телефестивалю “Відкрий Україну”, визначення лауреатів у номінації “Час книги” (кращі телепрограми на книжкову тематику).

Програми на книжкову тематику в українському телепросторі з’явились не так давно. Конкурс покликаний стимулювати творців цих передач до вдосконалення.

24 травня
День слов’янської писемності і культури

26 травня
День працівників видавництв, поліграфії та книгорозповсюдження

28-30 травня, Сімферополь
Одинадцятий Міжнародний книжковий ярмарок “Кримська весна”

Виставка у географічному центрі півострова ─ чи не єдина можливість для мешканців Криму поповнити свої книжкові запаси.

29 травня -1червня, Київ
Третій київський дитячий книжковий ярмарок

Травневі дитячі ярмарки, організовані “Форумом видавців”, стають невід’ємним елементом початку літніх канікул. Де іще, як не в Українському домі, можна поспілкуватися зі знаменитостями про їх літературні вподобання та запастися книжками на ціле літо?

Добавлено (18-01-08, 17:51)
---------------------------------------------
Червень

5 червня, Київ
Коронація слова. Фінал.
Перемога рукопису у цьому престижному конкурсі ─ гарантія успішності майбутньої книги. Із 1999 року було видано понад 60 книг-переможців, більшість яких стали бестселерами. З-за лаштунків конкурсу вийшли у велику літературу Ірен Роздобудько, Лариса Денисенко, Андрій Кокотюха та інші успішні українські письменники.

Червень (дата уточнюється організаторами), Одеса
ХІІ Книжкова ярмарка “Зелена хвиля”
Виставка “переселилася” із традиційного місця проведення ─ Морського вокзалу, і вже вдруге відбуватиметься у центрі Одеси ─ під відкритим небом на Дерибасівській. Сонце, море і книжки… Хіба можна уявити собі кращий відпочинок?

Липень

Початок липня (дата уточнюється організаторами), Київ
Країна мрій, фольклорний фестиваль
Наймасштабніше свято любителів аутентики. Візит цими днями на Співоче поле дасть змогу не лише взяти участь у майстер-класах народних умільців, скуштувати національних страв, послухати народних пісень та потанцювати народних танців, але й придбати книгу.

Липень (дата уточнюється організаторами), о.Тузла
Літературно-музичний фестиваль «Барикада на Тузлі»
Українсько-кримсько-татарсько-російсько-турецько-грецько-болгарський літературно-музичний фестиваль. На маленькому клаптику землі зберуться поети та музиканти різних країн, щоб засвідчити культурну толерантність та взаємодію.

Серпень

24-25 серпня, Гуляйполе
Третій міжнародний андерграундовий літературно-музичний фестиваль «День Незалежності з Махном»
Гостями фестивалю уже втретє стануть кращі музичні гурти України та Європи та найталановитіші поети. Найскандальніші перформанси, проживання у наметовому містечку з інфраструктурою – все це створює незабутню атмосферу святкування.

Серпень (дата уточнюється організаторами), Київ
Четверта Київська міжнародна книжкова виставка-ярмарок
Виставка, організована Держкомтелерадіо в Українському домі, відкриває сезон збирання книжкового врожаю. Особливо корисною вона може стати для школярів та студентів, адже серпень ─ саме час запасатися книгами на наступний навчальний рік.

Вересень

1 вересня
День знань

Вересень (дата уточнюється організаторами), Київ
Другий літературно-музичний фестиваль «Київська барикада»
Чудовий камерний фестиваль для справжніх шашувальників літератури. Неодмінні атрибути фестивалю – акція «Ніч поезії», коли просто неба на одній з площ Києва продовж ночі найвідоміші українські поети читають вірші, а їх підтримують українські барди. Також у програмі фестивалю творчі вечори відомих українських письменників та гучна поетична вечірка «Літкорпоратив».

Вересень (дата уточнюється Держкомтелерадіо), Москва
ХХІ Московська міжнародна книжкова виставка-ярмарок
Україну запрошено на ХХІ Московський ярмарок у якості Почесного гостя. Держкомтелерадіо планує представити на виставці широку палітру вітчизняних видань та передати добірку книг до бібліотеки Російської Федерації.
8 вересня
Міжнародний День грамотності

11-14 вересня, Львів
ХV Національна книжкова виставка-ярмарок “Форум видавців”
Не секрет, що новий рік більшості українських видавництв починається у вересні. Форум видавців ─ головна книжкова подія року, на яку ми всі з нетерпінням чекаємо.

11-14 вересня, Львів
Третій Міжнародний літературний фестиваль (у рамках “Форуму видавців”)
Незабутнє книжкове дійство, яким протягом чотирьох днів живе Львів. На жодному українському літературному фестивалі не можна зустріти стількох відомих українських та зарубіжних письменників чи побувати на такій кількості цікавих акцій. Міжнародний літературний фестиваль ─ місце щорічної зустрічі літературної еліти України.

11-14 вересня, Харків
Харківський Міжнародний фестиваль фантастики “Зоряний міст”
У святі фантастки, яке проводиться з 1999 року, беруть участь не лише спеціально запрошені гості, а й увесь Харків. Міська влада заохочує до проведення фестивалю і усіляко допомагає в проведенні оригінальних заходів. Тому за розмахом і популярністю не кожен фантастичний конвент може зрівнятися з “Зоряним мостом”.

30 вересня
Всеукраїнський День бібліотек

Жовтень

Жовтень (дата уточнюється Держкомтелерадіо), Франкфурт-на-Майні
60 Франкфуртський міжнародний книжковий ярмарок
Цей ярмарок – найбільший у світі. На ньому відбуваються покупки та продаж прав на видання книг. Тому видавництва готують до виставки новинки, з якими збираються вийти на світовий ринок. Участь України у цьому заході повинна сприяти зростанню міжнародного авторитету української літератури.

Жовтень (дата уточнюється організаторами), Луцьк
Другий літературно-музичний фестиваль «Луцька барикада»
У серце мальовничої Волині завітають кращі українські поети, прозаїки, музиканти та барди. Зустрічі з читачами, камерні акції у клубах, більш офіційні заходи у концертних залах – основні складові триденної феєрії кращого фестивалю міського мистецтва Західної України.

Початок жовтня (дата уточнюється організаторами), Запоріжжя
Книжкова виставка-ярмарок “Хортицькі джерела”
Вшосте організатори виставки запрошують запорізьких книголюбів поповнити бібліотеки літературою на різний смак.

2-4 жовтня, Херсон
Міжрегіональна спеціалізована виставка-ярмарок “Книжковий салон”
Останнім часом на Херсонщині зростає інтерес до україномовних книжок. Не останню роль у цьому відіграла виставка “Книжковий салон”, яка цього жовтня увосьме представить на вибір читачів книжки українських видавництв.

12 жовтня
День працівників освіти

21-24 жовтня, Київ
Виставка “Книжковий калейдоскоп”
Виставка, організована Міністерством освіти та Українським інститутом науково-технічної інформації, надає можливість усім бажаючим придбати книги наукової, історичної, культурологічної тематики, підручники, методичні видання, енциклопедичну, довідкову літературу, книги іноземними мовами.

Листопад

Листопад (дата уточнюється Держкомтелерадіо), Монреаль
Книжковий салон
Одна з найчисельніших українських діаспор у світі ─ канадська. Тому участь у Монреальському Книжковому салоні дає можливість за допомогою книг поширити інформацію про українське культурне, мистецьке та наукове життя серед українців, які мешкають в Канаді.

6-9 листопада
ХІ Київський міжнародний книжковий ярмарок
Десятий “Медвін” було присвячено 100-річчю від дня народження Олега Ольжича ─ відбулася фотовиставка робіт пам’яті поета та зустріч із його сином, який мешкає в Канаді. Чим потішать організатори Київського книжкового ярмарку-2008, дізнаємось у листопаді.

9 листопада
День української писемності та мови

19-21 листопада
Виставка-ярмарок “Світ книги”, Полтава
Свого часу Полтава вважалася культурною столицею України. Підтримувати імідж інтелектуалів її мешканцям допомагає книжкова виставка “Світ книги”.

Грудень

Початок грудня (дата уточнюється організаторами), Київ
Підсумкова презентація виданих романів-переможців конкурсу “Коронація слова ─ 2008”, Благодійний аукціон рукописів-переможців.
Презентація відбувається у передріздвяній святковій атмосфері. Кошти, виручені за рукописи-переможці “Коронації…” передаються на придбання книжок для бібліотек дитячих будинків.

Грудень (дата уточнюється організаторами), Київ
Різдвяний благодійний книжковий ярмарок
Заходи, організовані громадською організацією “Форум видавців” не потребують зайвої реклами. Виставка ще раз нагадає українцям, що ярмарок ─ це веселе свято з подарунками, виставами і цікавими забавами. Не вірите ─ завітайте в Український дім на Благодійний книжковий ярмарок.

Грудень (дата уточнюється організаторами), Київ
Київська міжнародна виставка-ярмарок “Книжкові контракти”
Проблема вибору подарунків відпадає сама собою, коли ви потрапляєте на книжкову виставку. Особливо у передноворічний період ─ адже саме в цей час більшість видавництв робить ставку на красиві подарункові видання.

Грудень (дата уточнюється організаторами), Харків
Третій міжнародний фестиваль сучасного мистецтва «Харківська барикада»
Учасники фестивалю – поети та музиканти з України, Білорусі, Литви – презентують на фестивалі свої твори та перформанси, а молоді українські поети беруть участь у найбільш статусному слем-турнірі «Оберслем».

Грудень (дата уточнюється організаторами), Київ
Фінал конкурсу “Книжка року ВВС”
Конкурс відбудеться втретє, відзначивши найдостойнішу, на думку експертів всесвітньої служби радіо ВВС, книжку року, що минає.

Добавлено (18-01-08, 18:00)
---------------------------------------------
Прохання ознайомитись та подумати про те, в яких акціях ви або ми колективно хотіли б та могли б узяти участь. Особливу увагу зверніть на Гогольфест та Країну Мрій, тому що тут ми маємо бути точно. Тому можете корегувати життєві плани вже зараз. Пропозиції та доповнення приймаються тут.

Повідомлення відредагував: Myroslava - Пт, 18-01-08, 17:50
 
534Дата: Пт, 18-01-08, 18:42 | Повідомлення# 2
Ритор Тиберій Горобець
Група: Бурсак
Повідомлень: 56
Репутація: 2
Статус: Offline
Quote (Myroslava)
Травень (дата уточнюється організаторами), Київ
Міжнародний літературний фестиваль “Київські лаври”
Фестиваль уже втретє потішить небайдужих до поезії та богемних “збіговиськ” киян. Минулого року гостями заходу стали відомі поети з Росії, Білорусії, Канади, Чехії, а також редактори відомих російських журналів та музиканти. Сподіваємось, цього року фестиваль видасться не менш цікавим.

Минулого року мій друг із публікатора за декілька днів до початку фестивалю зареєструвався і виступив би зі своїми віршами як би не захворів. Тому, треба ворушитися вже зараз (це я не про себе, звичайно а про колойнюків-лещаків-карпових-татчиних і наших любих баришонь). Фестиваль нмд вартий того.

Quote (Myroslava)
7-25 травня, Київ
Гогольфест
Фестиваль відбувається у Києві символічно ─ як втілення ідеї Гоголя про те, що місто є природною платформою, на якій одночасно співіснують Західна і Східна Україна, Європа і Росія, а відтак і різноманітні стилі та форми творчості.

Ну це зрозуміло, й казати нічого - треба. Але що там за умови, потрібні якісь лінки, щоб була змога висловити якісь ідеї. А так, ясна річ - треба, от і вся ідеологія.

Quote (Myroslava)
23-27 березня, Париж
Паризька книжкова виставка “Салон книги”
“Салон” проводиться з 1981 року і є однією з найпопулярніших у світі виставок. Україна вперше за роки незалежності братиме участь у цьому престижному заході.

А оцього я не розумію. Що ніхто не хоче їхати до міста Парижу? Чому ви, шановна Мирославо, не звернули уваги саме на цю подію у своїй редакторській промові? Ви що нас згубити хочете? До Парижу не пущаєте?!! Сатраааапиии!!!


ja... cebto...
 
ОксанкаДата: Сб, 19-01-08, 16:56 | Повідомлення# 3
СЕВАМА-МАМА
Група: Диякон
Повідомлень: 38
Репутація: 1
Статус: Offline
Дякую за інформацію, уже закопіювала на Севаму smile

Посміхаймось, бо ми цього варті :)
 
MyroslavaДата: Сб, 19-01-08, 17:51 | Повідомлення# 4
Матушка
Група: Диякон
Повідомлень: 195
Репутація: 1
Статус: Offline
В Париж непогано було б, звичайно, з"їздити:) але поки мені протрібні небайдужі бажаючі взяти участь у місцевих акціях. В якості учасників та, можливо, співідеологів crazy
 
МалахайДата: Сб, 19-01-08, 20:28 | Повідомлення# 5
Богослов Халява
Група: Диякон
Повідомлень: 96
Репутація: 1
Статус: Offline
Quote (Myroslava)
Січень20 січня, Івано-ФранківськДругий всеукраїнський фестиваль вертепів «Карпатія»

Фестиваль всеукраїнського значення, на який запрошується до 30-ти кращих вертепних колективів із різних регіонів країни. Події фестивалю відбуватимуться просто неба на вулицях та площах Івано-Франківська, родзинками фестивалю стануть виступи музичних гуртів та «зірковий вертеп», у якому візьмуть участь відомі письменники, музиканти, політики.

Треба буде завтра підскочити yes

 
MyroslavaДата: Пн, 17-03-08, 13:18 | Повідомлення# 6
Матушка
Група: Диякон
Повідомлень: 195
Репутація: 1
Статус: Offline
НаЛІТ - 2008: триває реєстрація учасників
10 травня 2008 року відбудеться Третій всеукраїнський літературно-мистецький фестиваль „наЛІТ” у Львові. Цьогоріч фестиваль проходитиме неподалік від Львова, на хуторі в Жукові і розпочнеться ввечері.

Ідея літературно-мистецького фестивалю «наЛІТ» полягає в поєднанні різних видів мистецтва на літературному ґрунті. Такий синтез полегшує сприйняття літературних, зокрема, поетичних творів та робить їх більш цікавими та доступними для широкого кола читачів-слухачів-глядачів.
Гасло фестивалю: “Мистецькі нашарування на літературному ґрунті”.
Вперше фестиваль «наЛІТ» було проведено 29 вересня – 1 жовтня 2006 року в рамках святкування 750-ої річниця міста Львова на території музею модерного мистецтва.
Минулого року фестиваль відбувався 12-13 травня у палаці культури заводу ЛОРТА і презентував літературні проекти львівських, київських, харківських, житомирських, тернопільських, ужгородських та білоруських літераторів та музикантів, а також українсько-литовський проект «Синтезія». «Синтезія» - це перший міжнародний експериментальний аудіовізуальний фестиваль поезії, що виник з ініціативи Спілки литовських письменників як простір для експериментів та пошуків нових шляхів та нових форм існування традиційної поезії. Зокрема були презетовані відео, зняті литовськими режисерами на вірші Дмитра Лазуткіна, Галини Крук, Павла Коробчука, Олега Горобчука та Олесі Мамчич.

На фестивалі ви матимете змогу фотографувати, малювати, ставити вистави під ваші вірші в реальному часі, переглядати кліпи та відеоряди. Заохочуються динамічні виставки та інсталяції. Реєстрація учасників завершується 10 квітня.Умови участі: drabyna.lviv.ua/index.php

 
Мистецький Форум » * ТЕХНІЧНІ ПИТАННЯ , ЩО СТОСУЮТЬСЯ ФОРУМУ » АКЦІЇ » Календар літературних подій на 2008 рік (Поки приблизно, але про більшість очікуваних акцій)
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук: