ДЕБЮТ на ГАКу (та кількість творів)
|
|
MP | Дата: Сб, 02-12-06, 14:24 | Повідомлення# 16 |
Початкуючий Граматик
Група: Бурсак
Репутація: 0
Статус: Offline
| Ок, і ви сподіваєтеся донести до всіх, значить, творчих особистостей, скільки має бути знаків (краще вже орієнтуватися на кількість слів, бо вона виводиться автоматично при публікації), і що вони будуть рахувати ці знаки, рахувати твори, кількість публікацій на добу etc... Так все одразу і не запам’ятаєш. Мені чогось здається, що кожен вірш має друкуватися окремо. Бо буває - у автора кілька поезій, а разом вони ніяк не ліпляться. Різні бо. А розмір не має значення. Деякі жанри дозволяють вмістити думку у кількох рядках. + якщо воно маленьке - більше шансів, що його хтось взагалі читатиме. Це все НМД, ясна річ. Просто досвід підказує, що де виникає порядок, там зникає демократизм.
|
|
| |
tatchin | Дата: Сб, 02-12-06, 19:39 | Повідомлення# 17 |
Ритор Тиберій Горобець
Група: Диякон
| таке враження, що люди придурюються, чи навмисне роблять вигляд, що не розуміють нічого. без особистих образ.
|
|
| |
tanya | Дата: Сб, 02-12-06, 19:48 | Повідомлення# 18 |
Муза
Репутація: 2
| подібні правила діють на багатьох сайтах... і не з метою застосування тоталітарних санкцій щодо творчих особистостей, ні. Підкреслюю - : кожен із нас хоче бути почутим... Але це не робиться шляхом штампування по 10 поезій на добу!!! кількістю в кілька рядків Досить добре розуміюсь на поетичних жанрах, то ж можу Вам сказати: від Вас ніхто не вимагає втискувати вірші в одну назву та в один контекст. То може бути кілька різних полотен (розумна людина зрозуміє, ну а дурень не сприйме навіть тричі окремо з інтервалом у вічність). А тепер щодо демократії. Я не є демокараткою, швидше лібералкою. Тому крайнощі мені не притаманні. Важаю демократію рідною сестрою тоталітаризму. То ж я за золоту середину (якщо ви ще не встигли помітити).
модератор всіх поетів
|
|
| |
MP | Дата: Сб, 02-12-06, 23:19 | Повідомлення# 19 |
Початкуючий Граматик
| Quote (tatchin) | таке враження, що люди придурюються, чи навмисне роблять вигляд, що не розуміють нічого. | О, ні. Я дійсно тупа. 2 tanya Ок. тільки я завжди вважала, що це мінус багатьох сайтів. І цей мене приваблював тим, що тут такого нема. Проблема з правилами в тому, що а) їх можна не виконувати б) їх можна змусити виковувати Якщо їх виконання не є обов’язковим, то сенсу особливого в них нема. Хіба, замість того, щоб писати в рецензії "Ну дістав своїми маленькими віршами 7 раз на добу", можна буде писати "Почитай, дурню, правила". Якщо ж ви хочете неодмінно забезпечити дотримання всіма цих правил, то окрім правил треба ще треба ввести систему покарань за порушення цих правил. Що це буде? Видалення творів? Пониження у рейтингу? Заборона друкуватися? Або ще можна якось унеможливити порушення правил, але я не знаю як. Звичайно, можна приймати тільки один твір на добу. Але щоб воно не постилося, якщо там нема належної кількості знаків... Я тут звісно, правила не встановлюю і не відміняю. Я не впевнена, що залишуся тут надовго, а вірші не публікуватиму точно. Але було оголошено, що це обговорення. Ось я і обговорюю, власне. Я не люблю правил. Якщо людина розумна та тактовна, вона якось обмежуватиме себе сама. А якщо ні - ну, це її право бути нерозумною та нетактовною. Ви ніколи не зможете передбачити у правилах всі можливі прояви нерозумності та нетактовності. Втім, справа ваша.
Повідомлення відредагував: MP - Сб, 02-12-06, 23:21 |
|
| |
КамЮ | Дата: Сб, 02-12-06, 23:37 | Повідомлення# 20 |
Почесний Мак-арій
| Це просто правила хорошого тону. Викладати за раз два десятки текстів - байдуже поезії чи прози - значить викинути з вікна ротації усіх попередніх авторів, які теж сподівалися на увагу до своїх творів. Тобто - приблизно те саме, що на гостині у вишуканому товаристві істи салат олів'є руками. В пику не дадуть (бо товариство ж вишукане), але дивитимуться несхвально, :). Переважно це властиво не ветеранам сайту бо вони не встигають стільки написати за день, а авторам які вперше приходять на сайт академії із значним доробком.
|
|
| |
tanya | Дата: Нд, 03-12-06, 16:03 | Повідомлення# 21 |
Муза
| Quote (MP) | Я не люблю правил. Якщо людина розумна та тактовна, вона якось обмежуватиме себе сама. А якщо ні - ну, це її право бути нерозумною та нетактовною. | 1. З того і потрібно було починати "що ви не любите правил" 2. Люди розумні і тактовні не застраховані від помилок. 3. Знаєте, ми живемо в суспільстві, а не в загоні тварин... Але навіть "там" існують деякі правила. Мої коментарі щодо ващих позицій, шановна РВ, вичерпані. Просто з того потрібно було і починати, що ви не любите правил...
модератор всіх поетів
|
|
| |
MP | Дата: Нд, 03-12-06, 21:24 | Повідомлення# 22 |
Початкуючий Граматик
| Я це закритий клуб любителів правил? Перепрошую...
|
|
| |
tanya | Дата: Вт, 05-12-06, 12:36 | Повідомлення# 23 |
Муза
| Хочу привітати авторку, твори якої нещодавно з"явились на ГАКу. Ось один із її віршів. АВтор: Маліна Скажи, не буває такого, що просто смикає? Коли думаєш, що хтось із друзів давно помер. Ви ж півроку не бачились! Тебе могли просто не повідомити. І все ще думаєш, що він поруч – Простягни руку та впіймаєш. А там вже порожньо, Або тільки родичі у куцих чорних шаликах… Або - що ти вже помер. І нікого не повідомив навмисно. І себе не повідомив. І ото сидиш, хрустиш шийними хребцями, Клацаєш холодними пальцями по клавіатурі. І не знаєш, чого воно так сьогодні смикає. І йдеш через дорогу пити каву… Скажи, у тебе так не буває? Хочеться написати коротеньку відповідь авторці: "буває, звичайно, буває... " МОї особисті спостереження: досить яскраві, потужні художні картини. Деякі моменти сприймаєш усіма рецепорами душі та шкіри. Однак є мовні недоліки: трохи бракує мелодики (тому ритм іноді напружує), іноді втрачається чуття самого слова і це виводить вірш за межі поезії... Отже, праця і праця і праця!!! А загальне враження дуже і дуже!!!!
модератор всіх поетів
|
|
| |
tatchin | Дата: Пт, 08-12-06, 23:06 | Повідомлення# 24 |
Ритор Тиберій Горобець
| А що, батюшка Таня, немає руху в поетичній гілці?
|
|
| |
tanya | Дата: Пт, 08-12-06, 23:39 | Повідомлення# 25 |
Муза
| Сину мій, а що ти маєш на увазі, коли кажеш про "рух в поетичній гілці"? щодо себе - тоя вже втомилась рухатись, а щодо інших - так скільки ж можна просити рухатись у напрямку поетичної гілки?!!! (прикольний такий я батюшка, еге ж, ) ********************************************* дякую за "вогнепальну активність"
модератор всіх поетів
Повідомлення відредагував: tanya - Сб, 09-12-06, 12:20 |
|
| |
tatchin | Дата: Сб, 09-12-06, 00:00 | Повідомлення# 26 |
Ритор Тиберій Горобець
| Quote (tanya) | прикольний такий я батюшка | еге ж - занадто вже нетрадиційний
|
|
| |
tanya | Дата: Пт, 02-02-07, 12:19 | Повідомлення# 27 |
Муза
| Поетичний дует на сайті!!!!! Анна Хромова та Михайло Карповий. Хочу звернути увагу, що автори випробували свої сили у ліро-епічному жанрі (балади). Що ж... дуже сміливе і вдале рішення. Мої овації авторам "Королева ельфів" (уривок)1. У сотах мед – повітря у гаях, у м’якості трави стежинка тоне, мов килимом, простуєш по квітках... Чому ж усе таким здається чорним? Блакитне небо – як вода – пірни! – і вужиком під ним дорога в’ється... Та кроки болем б’ються навісним, бо в грудях пустка – там немає серця... ...І ось нарешті замок. Я сюди ішов, як йдуть паломники на прощу. Тут вдосталь хлібу й свіжої води і чути голоси людей на площі. 2. «Пий! – кажуть. – Спраглі губи обмочи, ногам своїм дай спокій довгожданий, змий пил дороги, вдосталь відпочинь у ніжному теплі духмянім ванни. А, відпочивши, в одязі новім іди до Королеви, світлоликий. Вона давно чекала, щоб своїм тебе назвати любим чоловіком.» – «Та я хіба сюди ішов за тим, щоб стать її слугою? Чи не мало за шлях такий? Прокляття ж вам усім і тій, що серце із грудей забрала!»
модератор всіх поетів
|
|
| |
tanya | Дата: Нд, 11-02-07, 21:08 | Повідомлення# 28 |
Муза
| Вітаємо нову дебютантку! Мирослава ...Бо цього не вимовить - Тільки вимовчать: Коли над тобою Всесвіт Згорнувся клубочком ночі. Бо цього не вимовить - Тільки вдивитися. Поглянь на небо: У Всесвіту - твої очі.
модератор всіх поетів
|
|
| |
tanya | Дата: Сб, 24-02-07, 11:35 | Повідомлення# 29 |
Муза
| А у нас новий дебют!!! Оксана Горкуша Вино золотого келиху Сонцеспалені наче тіні крила снів моїх всі осінні У душі вино, як не встоюю Все гірчить воно Осінь-втомою Мабуть вилилась живокров за край То не хміль надій А безмежний жаль Бо ж із келиху з позолотою Туга п’є вино Я ж не всмоктую Ні краплиночки Ні росиночки Зажило життя Аж по віночки Аж по вінця мої позолочені Тільки втомою вуста змочені.....
модератор всіх поетів
|
|
| |
tanya | Дата: Ср, 28-02-07, 12:39 | Повідомлення# 30 |
Муза
| ой... а даний віршик рекомендую читати для коханого наніч на вушко філософія твого дотику © olena, 28-02-2007 філософія твого дотику – дві півкулі синя й біла спи руденький котику хай насняться хвилі лапками по берегу лапками крізь синь лапками в Америку яку ще не відкрив спи руденький котику Льопа-котя-няв вусами-антенками світ свій упіймав
модератор всіх поетів
|
|
| |