[ГПКЧ ]
Головна » 2009 » Грудень » 3 » Як нам реорганізувати систему влади в Україні?
12:33
Як нам реорганізувати систему влади в Україні?

Як нам реорганізувати систему влади в Україні?

Ніяких революцій. Ніяких цілком нових конституцій. Треба йти еволюційним шляхом і поступово вдосконалювати те, що маємо. Потрошки, крок за кроком.

У нас є чудова Конституція. Правда, трохи недосконала. То давайте цю Конституцію вдосконалимо.

Наприклад, вибирати Президента ми вже навчилися, все вірно. Тепер треба навчитися скидати Президента. Сформулювати умови, за яких Президента просто знімають з посади, як нашкодившого кота, за яких саджають у тюрму на 15 років, а за яких розстрілюють. Ну так, щоб було просто і очевидно. Наприклад, річна інфляція 10% - йди геть, 20% - сідай на 20 років за грати, 30% - до стінки. І все. Інфляція менша за 5% - отримуй премію, путівку на всю сім"ю в санаторій у Трускавець.


На час президенства та депутатства сім"ї посадовців стають заложниками у народа. Ну, тобто наприклад сім"я Президента (Депутата) живе окремо від Президента (Депутата), під охороною народної міліції. Побачення - раз в тиждень, у неділю, з 12.00 до 18.00. Щось Президент (Депутат) робить не те - на перший раз скорочують побачення вдвічі, на другий раз позбавляють чергового побачення. І ви побачите, у нас все відразу в державі налагодиться.

Дітки Президента (Депутата)  ходять у звичайну школу з українською мовою викладання. Вишиванки тільки вітаються! Разом із ними ходять до школи дітки всіх депутатів. Тому неважно, скільки тих депутатів, 450 чи якась інша кількість. Я скажу так, що навіть чим більше, тим краще. Депутати повинні платити податок зі свого депутатства. Тому чим більша кількість депутатів - тим більше грошей буде надходити у держбюджет.

Виїзні засідання Парламенту та робота на дільницях. Щосуботи депутати та Президент виїжджають на свої дільниці на природу, на суботник на свіжому повітрі. Весною та восени - садять дерева, влаштовують сади, парки та алеї (саджанці купляють за власний кошт). Влітку - прополюють буряки, підгортають картоплю, борються з амброзією та колорадським жуком. Щоб не надто відривалися від народу.

Депутатська недоторканість має набути нового змісту (як колись у Індії). Звичайній нормальній людині має бути впадло торкнутися депутата. Інакше, якщо людина торкнеться депутата - вона повинна сама стати депутатом. Торкнешся Президента - сам стаєш президентом ( це не стосується Дружини Президента).

 

Потрібно розробити дієву систему покарань  за погане виконання своїх обов'язків для тих, хто наймається до нас працювати депутатом чи президентом.

Наприклад,  імператор НАПОЛЕОН програв російську кампанію, Ватерлоо - і був зісланий на острів Святої Єлени, де і безславно помер.

А кого з теперішніх президентів, чи спікерів, чи прем'єрів український народ може зіслати на якийсь острів?
"НУ НЕ ПОЛУЧИЛОСЬ!"- ось ціна помилкам високопосадовців. "ХОТІВ, ЯК ЛУЧЧЕ, АЛЕ МЕНІ ВСЮ ДОРОГУ ЗАВАЖАЛИ!"

Тому справа не в Конституції, точніше, не в тій частині, де йдеться про прихід до влади. А справа у тій частині, котрої немає в нашій Конституції. Мова мусить іти про відповідальність влади. Влада мусить відповідати за свою діяльність чи бездіяльність. Представники влади повинні відповідати за свої помилки і злочини власним ЖИТТЯМ і ЖИТТЯМ своїх рідних, дітей, честю своєї родини, тощо.

Якщо ти бачиш, що в тебе НЕ ПОЛУЧАЄТЬСЯ - не чекай аж п'ять років. Партбілєт на стол - і гуляйВася! Дай дорогу іншому, в кого получиться. А просрав п'ять років - у тюрму, на хліб і воду! Дітям - волчі білети, заклеймити позором і ганьбою, щоб до владного корита і на кілометр не підходили більш ніколи.

"Не получатися" може місяць, другий, третій. Більше трьох місяців не получається - це вже тенденція, однако.

Якщо Президент киває на Прем'єра, а Прем'єр - на Президента, звільняти слід одразу обох і садовити в одну камеру з товстими стінами. Кормити раз на тиждень, поки не дійдуть консенсусу. Ставите особисті амбіції вище інтересів народу, нації, не вмієте домовлятися між собою - ЗА ГРАТИ, там навчитеся. Рік бездарно проправили, не треба чекати ще чотири роки - толку не буде.

Не повинно мати значення, яка в Україні  система виборів - однопартійна, багатопартійна, пропорційна, мажоритарна, змішана, тощо. Не повинно мати значення розподіл влади між прем'єром та Президентом.

Повинно мати значення лише те, як і за якою процедурою народ звільняє Президента та Прем'єра з посади. Це слід обов'язково внести у Конституцію.


Про зарплати. Не знаю як у інших країнах, але в Україні платити чиновникам зарплату - це нечувана розкіш! Якщо вони викидають сотні мільйонів і мільярди, щоб обратися до Верховної Ради чи в Президенти - то, значить, це в них такий бізнес. А з бізнесу треба платити податки!

Якщо у нас в Україні все поставлено з ніг на голову, якщо не ТБ платить гонорари музикантам, а музиканти платять гонорари ТБ, то чому у політиці має бути інакше?? Нехай Президент платить в казну президентський податок, річний розмір котрого нехай дорівнює хоча б сумі витрат на проведення власної президентської кампанії. Так само й депутати. Платити їм 30000 гривень у місяць - це не те, що безглуздо, це велика дурість і розкіш! Це вони мають сплачувати депутатський податок до казни держави, щонайменше 50000 грн в місяць з мандату! А інакше - чого вони туди так рвуться? Це ж їхній бізнес, точніше - один з бізнесів....

Годівля депутатів та президента.

Депутатів та президента слід годувати, виходячи з місячного прожиткового мінімуму громадян та з асортименту  харчів у  звичайному магазині.

Заборонити  клеркам харчуватися  якимись  особливими продуктами (червона та чорна ікра, сир пармезан, корнішони, тощо). Нехай їдять, як і всі громадяни, соєву ковбасу, "ніжки Буша", наколоті антибіотиками, генномодифіковану кукурудзу, зелений горошок, виготовлений у січні місяці. Нехай їдять невипечений хліб з презервативами, п'ють хлоровану воду з Дніпра та палену донецьку горілку.

Категорично заборонити депутатам вживати домашнє молоко, масло, сир, творог, домашні яйця, сало, м'ясо. Зазначені продукти з метою піклування про стан здоров'я  клерків поставляються до їхнього столу  виключно із  приватних молокозаводів олігархів. Рекомендуються такі торгові марки, як "Щодня", "Волошкове поле", "Фуршет", тощо.

Відпочинок  депутатів та президента.

Відпочинок  вищевказаних  клерків відбувається шляхом перегляду  вибраних моментів пленарних засідань  Верховної Ради, прес-конференцій Президента та ( на вибір)  серіалів "Ранетки", "Кадети", "5 хвилин до метро" чи "Рабиня Ізаура". Особливо вітається перегляд серіалу про Букіних - "Щасливі разом".

У середу та четвер - сеанс одночасної гри в доміно чи шашки-шахмати. Ніякого гольфу, тенісу чи  крокету! Раз на місяць - екскурсія на Байкове кладбище, білоцерківський парк  "Олександрія" чи до греблі Київського моря у Вишгороді з  демонстрацією художнього фільму "2012". Раз на квартал - подорож за кордон: Росія ( Сибір, Колима, Владімірскій Централ), Румунія (паломництво до могили  Чаушеску), тощо.

Для любителей полювання  будуть влаштовуватися спеціальні  тренування, де замість диких кабанів  будуть фігурувати їхні домашні улюбленці-  песики та інша елітна  худоба.

Для любителів автораллі  будуть влаштовуватися  гонки  п'яних водіїв під девізом "А ну-ка убєгі!", де любителі автораллі будуть відігравати роль пішоходів.

Для особливо продвинутих та недоторканних депутатів будуть влаштовуватися рольові ігри "Урятуйся від Лозинського". Депутат, озброєний лише тупим кухонним ножиком, має втекти від придурків на чорних джипах (кількість джипів - від трьох до п'яти). Рольова гра влаштовується за містом, у природніх умовах лісостепу Кіровоградської області. Для покращення ефекту присутності утікання депутата відбувається босоніж по щойно скошеній стерні.

Боротьба з педофілією.

Усі педофіли з метою перевиховання будуть направлятися на примусові роботи у ті навчальні заклади, котрі відвідують діти депутатів та президента.

Категорія: Блог по-українськи | Переглядів: 1182 | Додав: koka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]