[ГПКЧ ]
Головна » 2013 » Листопад » 9 » ЯК ПРАВИЛЬНО КИП'ЯТИТИ МОБІЛКУ ?
14:07
ЯК ПРАВИЛЬНО КИП'ЯТИТИ МОБІЛКУ ?
ЯК ПРАВИЛЬНО КИП'ЯТИТИ МОБІЛКУ ?

Дана стаття присвячена темі професійного варіння мобілок.

Звичайно ж, що ви чули і знаєте, що мобілки слід регулярно щомісяця варити у ледь  підсоленій воді для того, щоб убити усіляку шкідливу мікрофлору, яка заводиться всередині мобілки.

Британські вчені нещодавно встановили, що всередині мобілок, завдяки сприятливим кліматичним умовам, вільно розмножуються різні хвороботворні мікроорганізми, такі як туберкульозна паличка, гепатит А, різного роду кандиди, цвіль, хламідіоз, гепатит С і так далі.

Найкращим способом продезінфікувати нутрощі мобілки і вберегти себе від небезпеки страшних захворювань - є кип'ятіння мобілки у злегка підсоленій воді. УВАГА!! У жодному  разі не можна кип'ятити включену мобілку! Перед кип'ятінням мобілку слід обов'язково вимкнути! Також слід від'єднати акумулятор і прокип'ятити його окремо від мобілки, інакше між акумулятором і мобілкою при високій температурі побіжать великі струми і ваша мобілка може вийти з ладу!

Отже, ви зібралися прокип'ятити свою мобілку. Як це краще зробити? Виберіть для цього підходящий посуд. Найкраще підійде звичайна емальована каструля ємністю 0,75-1,00 літр, відповідного діаметру ( на 5-8 см більше довжини вашого телефону). Якщо немає емальованого, допускається використовувати посуд з нержавійки ( ZEPTER, iCook, Shaher і т.д) або з кераміки. Мобілка повинна вільно лежати в каструлі клавіатурою догори. УВАГА! 
У жодному  разі не можна використовувати для кип'ятіння мобілок алюмінієвий посуд! Це може пошкодити ваш телефон!!

Витягніть з вашої мобілки сім-карту (якщо у вас апарат версії DUOS, то необхідно витягти ОБИДВІ сім-карти), а також карту пам'яті. Сім-карти кип'ятити не обов'язково, хоча деякі мобільні оператори стверджують, що після кип'ятіння сім-карти якість зв'язку значно поліпшується. Карту пам'яті допускається кип'ятити разом з акумулятором в окремому посуді. УВАГА !! Якщо ви все-таки вирішили кип'ятити і сім-карти, то пам'ятайте, що сім-карти різних мобільних операторів в одному посуді разом кип'ятити не рекомендується.

Отже розведіть у півлітровій скляній банці з водою 2 чайні ложки кухонної солі, гарненько розмішайте до повного розчинення останньої. УВАГА!
У жодному  разі не можна використовувати йодовану сіль!! Йод може пошкодити контакти всередині вашого телефону. Покладіть мобілку в каструлю (і 1 сім - карту) і акуратно залийте її підсоленою водою, та так, щоб вода вкривала поверхню телефону на 2-3 сантиметри. Гарненько струсоніть мобілку у воді, щоб з неї вийшли всі бульбашки повітря. Якщо вийдуть не всі бульбашки повітря, то існує ймовірність, що мобілка прокип'ятити погано, і не всі хвороботворні мікроорганізми будуть знищені. Має сенс підкласти під мобілку 2 прості олівці, таким чином, щоб мобілка не торкалася дна каструлі. Якщо у вас немає звичайних олівців, підійдуть і олівці для підведення очей (Dior, Lancom, Artistry).

Далі, ставите каструлю з мобілкою на повільний вогонь і чекаєте, поки вода закипить. Щойно вода  закипить - щільно накриваєте каструлю кришкою (таким чином, тиск і температура під кришкою збільшаться, що сприятиме більш ретельному знищенню шкідливих мікробів всередині мобілки). Помішувати час від часу окріп необхідності
немає. Непоганий результат дає також і додавання у воду, крім кухонної солі, також і половини чайної ложки питної соди (додавати соду потрібно до того, як вода закипіла !), адже питна сода, як відомо, згубно діє на грибки, кандиди та інші шкідливі мікроорганізми.

Після того, як мобілка прокип'ятиться 5, а ще краще 10 хвилин,- вимикаєте вогонь і обережно зливаєте воду до рукомийника. Вітається використання друшляка чи сита, щоб не втратити сім-карту (карту пам'яті). УВАГА !! 
У жодному разі не можна відразу після варіння охолоджувати мобілку струменем холодної води - це може пошкодити ваш апарат! Може тріснути скло екрану, і це найлегше, що вас може очікувати, якщо ви спробуєте порушити цю заборону! Потрібно дочекатися природного охолодження телефону.

Проварену і охолоджену мобілку слід гарненько протерти серветкою або кухонним рушником. Якщо до ранку вона вам не потрібна - ви можете повісити її на балконній мотузці для сушіння білизни, щоб вона гарненько просохла. Найкраще для цього використовувати «авоську», всередину якої помістити проварену мобілку, а саму «авоську» почепити на мотузці або на гвіздкові. Для кращого витіснення води з надр мобілки можна використовувати «пшикалку» WD40 чи вітчизняні аналоги, призначені для видалення води і усунення скрипів.

Аналогічно відварюється, охолоджується, протирається і висушується і акумулятор, сім-карти і карти пам'яті. Після того, як мобілка, акумулятор, сім-карта та карта пам'яті повністю висохли, можна приступити до приведення телефону у «бойову готовність». УВАГА !! Не підключайте акумулятор до мобілки, якщо ви не переконалися, що мобілка всередині повністю висохла! Після правильного кип'ятіння, сушіння і складання ваш телефон буде працювати краще  за новий!! Також, у деяких випадках, після кип'ятіння сім-карти  може значно зростати якість зв'язку!

Що робити, якщо зібраний телефон не працює?

* Можливо, телефон або акумулятор іще не повністю висох. Почекайте ще деякий час (можете обдути телефон та\або акумулятор гарячим повітрям з фена) і повторіть спробу. Телефон має запрацювати, а якість зв'язку, цілком можливо, може навіть зрости у декілька разів і навіть більше!

* Можливо, при кип'ятінні телефону ви невірно підібрали концентрацію кухонної солі або діаметр каструлі. Спробуйте усунути даний недолік повторним кип'ятінням мобілки за  правильних параметрів.

* Можливо, всупереч нашим засторогам, ви використовували алюмінієвий посуд або йодовану кухонну сіль. У такому випадку вам необхідно показати непрацюючий телефон фахівцеві, котрий  усуне цей недолік перепрошивкою операційної системи.

* Можливо, ваш телефон було виготовлено у Китаї. Деякі недобросовісні китайські виробники підробок роблять свої підробки з низькоякісної сировини, яка не витримує тривалого кип'ятіння при температурі 100 градусів Цельсія. Що ж, можливо у такому випадку це навіть на краще! Адже низькоякісні китайські підробки дуже шкідливі для вашого здоров'я!

З.И. Незайвим буде нагадати, що процедуру кип'ятіння мобілок забороняється виконувати дітям до 18 років, пенсіонерам після 77 років, а також особам з обмеженими інтелектуальними можливостями та блондинкам.

джерело
Категорія: Блог по-українськи | Переглядів: 1021 | Додав: koka | Теги: кип'ятити мобілку, смартфон, сім-карта, мобілка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]