[ГПКЧ ]
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
  • 7
  • »
Мистецький Форум » * Літературний форум "Гоголівської Академії" » Дискусії щодо майбутнього ГАКу » Голосування (поговорити за хворобу"сам-за-себе-голосую-вТОП")
Голосування
tatchinДата: Чт, 30-11-06, 01:51 | Повідомлення# 1
Ритор Тиберій Горобець
Група: Диякон
Повідомлень: 55
Репутація: 0
Статус: Offline
Вагався - чи сюди, але ж це також стосується творчості Гаківців. Можливо, як підгілка, й приживеться. Якщо ні - давайте перемістимо. Але тема актуальна- як ніколи.

Всі вже зрозуміли - про що вона. Так от: є два боки цього явища: "сам-за-себе-голосую-вТОП" - перше: нормальна реклама-самореклама; друге: хворобливе збочення. Так от зачасту, таке враження, це явище постає перед нами саме другим боком.

Пропоную ввести квоту на самоголосування, або зовсім скасувати - сам-за-себе-голосувати-не-можу. Або ввести випадкову ротацію авторів, бо одного ротаційного віконця вгорі мало. Є ж нормальні автори, які в силу причин ніколи не попадали в ТОП і не попадуть. А це ненормально. Їх також варто прочитати, як каже гасло вгорі. А, може, ТОП має організовуватись за якимись іншими принципами, не за рахунок самореклами, або перейменувати його в САМОТОП, або брати кошти за (само)рекламу, або-або... Цих /або/ може бути ще з десяток. Але думка, я вважаю, зрозуміла.
Хто що думає. І не здумайте відмовчуватись, а то я буду вважати, що всі цим зловживають і всіх це влаштовує.

Щось видається мені, якщо самоголосування скасувати, то картина ТОПу "дещо" зміниться.

І справа тут не в тому, щоб викорінити саморекламу взагалі, а щоб призвести це до якогось нормального знаменника. Є достатня кількість "нормальних забутих" авторів, яких теж "радимо прочитати". Бо це ж, за великим рахунком, і не ТОП.

Повідомлення відредагував: tatchin - Чт, 30-11-06, 02:00
 
kokaДата: Чт, 30-11-06, 08:50 | Повідомлення# 2
Admin
Група: Чорнокнижник
Повідомлень: 472
Репутація: 5
Статус: Offline
якщо всі голосують самі за себе і більше за нікого, отже що ? В топі тримаються лише ті автори, котрі не лінуються щодня заходити на сайт і голосувати за себе.

Чи не так ?

Чи у вас є конкретні якісь звинувачення на чиюсь адресу ?

Мені у ВАшому дописі здалося, що ви щось таке знаєте, але з якихось причин не договорюєте.


Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.
 
КамЮДата: Чт, 30-11-06, 09:46 | Повідомлення# 3
Почесний Мак-арій
Група: Диякон
Повідомлень: 203
Репутація: 2
Статус: Offline
Повністю збавитися від самоголосування технічно неможливо - хіба у лише у тому випадку, коли голосувати матимуть право лише зареєстровані користувачі. Це теж погано. Але додати зайвої мороки самоклікерам таки варто - напр, дозволити голосувати лише раз за один твір за період оновлення топу з однієї айпішки.
Можна ще ввести щось на зразок - "Вибір редакції", чи "Скарбничка". Але ж тоді почнуться образи - типу "чому туди потрапив вірш Татчина, а не моє геніальне стіхотворєніє, бо ж воно лучше".
І ще - дуже хотілося б розділити топ на поезію і прозу.
 
tatchinДата: Чт, 30-11-06, 12:09 | Повідомлення# 4
Ритор Тиберій Горобець
Група: Диякон
Повідомлень: 55
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (koka)
В топі тримаються лише ті автори, котрі не лінуються щодня заходити на сайт і голосувати за себе.
саме так: і по кілька разів, і за кілька творів. Але це не означає загального "радимо почитати". Це означає "ось я який активний - почитайте мене". Я, наприклад, раджу прочитати іноді зовсім інших людей і інші твори. І багато авторів теж. Але це не відобразиться ніде і ніяк, бо автоклікерів можна перебити тільки таким же гореклікерством: але перетворювати просту рекомендацію за чийсь твір в систему: тобто регулярно, багато разів, вичищаючи через налаштування тимчасові файли і cookie - такої задачі не маю і не хочу мати. Сама мета цієї задумки (радимо прочитати) яка - попалось щось на очі файне - прочитав, порекомендував, рекомендаціїї накопичились, твір виліз. Але при активному самоклікерстві це неможливо.
Quote (koka)
Чи у вас є конкретні якісь звинувачення на чиюсь адресу ?
які ще звинувачення? - дивіться ТОП. І шукайте там не випадкових чи "рідких" авторів, а постійних мешканців.
Quote (koka)
Мені у ВАшому дописі здалося, що ви щось таке знаєте, але з якихось причин не договорюєте.
нічого "секретного" не знаю й не хочу знати - не ті "секрети".
Quote (КамЮ)
Повністю збавитися від самоголосування технічно неможливо
згоден. ІР - діло динамічне, через нього не особливо заборониш, саме ефективне - через характеристики комп`ютера. Але заборони ніколи ні до чого доброго не приводили, їх почнуть обходити більш освічені.
Quote (КамЮ)
Можна ще ввести щось на зразок - "Вибір редакції", чи "Скарбничка". Але ж тоді почнуться образи - типу "чому туди потрапив вірш Татчина, а не моє геніальне стіхотворєніє, бо ж воно лучше".
оце я якраз так і думав: раз я підняв цю тему, значить незадоволений своєю відсутністю у ТОПові. Але якраз я читацькою увагою не обділений. І моя наявність там (то є, то нема) мене особливо не пече: тоді б я сам себе досить впевнено просунув ув "перші" ряди. Мета в іншому - збавитись зловживань (бо це вже досить дратує) і дати прочитати інших, завважте - не Татчина.

Наскільки я знаю, ТОПи завжди себе дискредитують: як у нашому випадкові (самоклікерство); ще випадок - коли вузьке коло один одного проштовхує; і ще випадок - коли редактор сам виставляє ТОП (суб`єктивність).

А пропозиція зовсім проста (хоча, вона - одна з можливих):
1. зняти вікно ротації одного твору.
2. розширити вгору віконце нових авторів, хай їх буде 10, вони люди нові - щоб запам`ятовували.
3. зробити на місці 20-ки два окремих вікна РОТАЦІЇ поезії і прози- по 5 штучок (або по 7, 10), скажімо: автор і перші 100-200 знаків твору (мікропочаток). Всеодно ж колонка теперішньої 20-ки обривається далеко вгорі, а сторінка ГАКу тягнеться й тягнеться донизу. Тобто - місця достатньо. І щоб у цих віконцях все змінювалось як зараз у вікні ротації одного твору, або кожну годину, наприклад.
АБСОЛЮТНО ВИПАДКОВО.

Для чого - щоб ота літературна руда, яку зазвичай ніхто ніколи не читає, добувалась "нагора". Там є багато вартого уваги. Бо ж якщо редакція не видаляє нікого, всім дозволяє друкуватись, всіх заохочує, то вона цим самим РАДИТЬ ПРОЧИТАТИ (всіх авторів!), що й винесено в заголовок 20-ки.

А ще можна добавити віконце "почитайте мене", або "Що ви думаєте", або-або... Куди автор вже сам міг би на день-два відправити свій твір.

Втім - потрібно обговорювати.

Хочеш бути на виду - пиши, обговорюй, рецензуй, тобто роби саму справу, а не самонатискай.

Повідомлення відредагував: tatchin - Чт, 30-11-06, 13:24
 
КамЮДата: Чт, 30-11-06, 14:02 | Повідомлення# 5
Почесний Мак-арій
Група: Диякон
Повідомлень: 203
Репутація: 2
Статус: Offline
Quote (tatchin)
оце я якраз так і думав: раз я підняв цю тему, значить незадоволений своєю відсутністю у ТОПові.

Я мав на увазі інше - Татчина як одного із хедлайнерів ГАКу, smile .

Взагалі, крім кліків, є ще критерії різної ступені об'єктивності. Напр, кількість рецензій, факт присутності твору в альманасі (зрештою, це і є вибір редакції), відзнаки у якихось внутрішньо-сайтових конкурсах, тощо.
Повністю відмовлятися від топу не варто, адже він має певні функції - напр, приваблювати нового читача, що серфуючи інтернетрями випадково потрапив на цей сайт. А випадковий добір текстів у більшості випадків може лише відлякати.

 
kokaДата: Чт, 30-11-06, 15:07 | Повідомлення# 6
Admin
Група: Чорнокнижник
Повідомлень: 472
Репутація: 5
Статус: Offline
Quote (tatchin)
регулярно, багато разів, вичищаючи через налаштування тимчасові файли і cookie - такої задачі не маю і не хочу мати.

бачте, таки знаєте секрет smile

я так гадаю, що оті описані проблеми із самоклікерством виникають якраз через пасивність адміністрації ГАКу - вони нічого не роблять ( крім діджірому), щоб донести до "маленьких гаківців" їхні перспективи. І новачки гадають, що якщо вони будуть весь час на виду ( у "Радимо прочитати") , то їх швидше помітять капронові брати і видадуть їхню книжечку.

Насправді, НМД, і панні Мирославі, і капроновим братам сугубо фіолетово, хто там у тій двадцятці. Вони мають якісь свої власні критерії, котрі залишаються невідомими загалу, щоб зі критерії не можна було ( за аналогією) самопроклікати smile

Взагалі, ГАК, як місце для щоденного спілкування, дуже і дуже нездале. Тому я і зробив цей форум. З іншого боку, ГАК - хороша платформа для публікування творів : індексується пошуковими серверами, хороший інтерфейс, простий і непоганий дизайн... Особливо вдала система рецензування. Але, на жаль, переважна більшість авторів відносяться до написання рецензій поверхово і несерйозно. Через це відбувається профанація хорошої ідеї (ГАКу). Аби Мирослава не дорожила клієнтами, я б на її місці погані рецензії ( з одного слова чи речення) просто видаляв, щоб не засмічувати сайт.

Також би видаляв відверто слабкі твори чи скидав їх у смітник ( як САД на львіському літклубі).

Не пам"ятаю, чи пані Мирослава розповідала про те, що технічні проблеми на сайті через те, що спеціаліст, котрий писав програму, пішов, і зараз нові спеціалісти розгрібають його записи. А переробляти завжди важче, аніж робити щось нове.


Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.
 
tanyaДата: Чт, 30-11-06, 15:54 | Повідомлення# 7
Муза
Група: Диякон
Повідомлень: 240
Репутація: 2
Статус: Offline
Тему, яку озвучив Сергій, справді дуже важлива...

Оскільки і у мене іноді виникають якісь не досить добрі емоції, коли твори (дуже слабенькі) висять довгий час у номінації "радимо прочитати". Це не стосується гарних творів (бо ті хочеться читати завжди).

АЛЕ. Гадаю, що і перші і другі не винні. У жовтні, коли зустрічалась із Мирославою (нашим редактором), ми обговорювали з нею цю тему. І вона сама казала, що то якісь глюки в програмі cool виникають Оскільки - як і вона не намагалася змінювати ситуацію, не все було гаразд. Отже - таки автори може і не винні, що так довго в тій рекомендувалці зависають... cry

Також погоджуючь із попередніми дописувачами, що таки варто зробити поділ на прозу та поезію, оскільки такий собі венігретик не дуже гарно переварюється wink

Але ж... нам не потрібно легких перемог, чи не так, панове?! cool


модератор всіх поетів
 
tatchinДата: Чт, 30-11-06, 21:57 | Повідомлення# 8
Ритор Тиберій Горобець
Група: Диякон
Повідомлень: 55
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (КамЮ)
Я мав на увазі інше - Татчина як одного із хедлайнерів ГАКу,
та то був жарт, не партеся, пане Юрію. Ваші інтонації я розумію biggrin
Quote (КамЮ)
Повністю відмовлятися від топу не варто
та я й не проти. в так званому ТОПові є справжні речі. Я проти іншого - див. вище. Може краще зробити прозорим голосування?НАПРИКЛАД! Варіанти - вони ж розглядаються...
Quote (koka)
бачте, таки знаєте секрет
знаю. й не тільки цей, бо це приблизно 37% секрету. але ж не користуюсь. Майже. Ну, пару разів клікав biggrin . Але це ж дурниця - вочевидь.
Quote (tanya)
я так гадаю, що оті описані проблеми із самоклікерством виникають якраз через пасивність адміністрації ГАКу - вони нічого не роблять ( крім діджірому)
а ще через низьку самосвідомість користувачів(як не пафосно це звучить).
Quote (koka)
Насправді, НМД, і панні Мирославі, і капроновим братам сугубо фіолетово
оце вірно, але я не про них, я про нас. це, насамперед, деяка неповага до присутніх. Всі ж чудово розуміють - як ото воно робиться.
Quote (tanya)
Аби Мирослава не дорожила клієнтами, я б на її місці погані рецензії ( з одного слова чи речення) просто видаляв, щоб не засмічувати сайт.
згоден не тільки з цим, але й з попередніми 500(приблизно) знаками: може ввести квоту на кількість знаків до рецензій? Скажімо 300(200) знаків - двома словами не відпишешся.
Quote (koka)
Також би видаляв відверто слабкі твори чи скидав їх у смітник ( як САД на львіському літклубі).
теж можна biggrin

Quote (koka)
Не пам"ятаю, чи пані Мирослава розповідала про те, що технічні проблеми на сайті через те, що спеціаліст, котрий писав програму, пішов, і зараз нові спеціалісти розгрібають його записи. А переробляти завжди важче, аніж робити щось нове

розумію. підтримую. співчуваю. але якраз для цього й спілкуємось - винайти золоту середину.

Quote (tanya)
АЛЕ. Гадаю, що і перші і другі не винні.
не винних не може бути в принципі biggrin само по собі нічого не робиться.

Quote (tanya)
таки варто зробити поділ на прозу та поезію
оце гарна ідея. її потрібно якось втілити.

Мені-то, взагалі, байдуже (можна й так сказати) щодо ТОПу smile . Але, Кока вірно зауважив, ГАК - чудовий сайт. І, як на мене, це (самоклікерство) єдина вада, яка кидається прямо в вічі (для присутніх). Я, коли заходжу на сайт, майже з кривою посмішкою дивлюсь в бік ТОПу: бо там, як правило, не Рекомендовані - а Саморекомедовані. І їх же видно неозброєним оком. А саме прикре, що такий ТОП дискредитує справді гарні твори. Бо й тоді видно, що автори самі "вимушені проштовхувати" їх межи люди. Сам кілька разів так чинив, але це смішно самому.
ТОП - це хто кого переклікав. За дуже рідким винятком.
І якщо ми тут не випадково зайшлі, я за нормальний порядок у спільній хаті.

Повідомлення відредагував: tatchin - Чт, 30-11-06, 22:15
 
КамЮДата: Пт, 01-12-06, 00:32 | Повідомлення# 9
Почесний Мак-арій
Група: Диякон
Повідомлень: 203
Репутація: 2
Статус: Offline
Реально зарадити може хіба що обовязкова авторизація рекомендувачів з можливістю наступного перегляду їхнього списку - щоб країна знала своїх героїв. Але потрібно думати - чи ми більше придбаємо від цього чи втратимо. Насправді активних авторів не так і багато, далеко не всі з них взагалі клікають, а якщо додати до цього певну ізольованість двох гоголівських рас - поетів і прозаїків (поети здебільшого читають і рецензують лише поетів, прозаїки - прозаїків) то в сухому осаді лишиться один-два кліки на тиждень (зате - прозорих і чесних). До речі, із мої спостережень - редакція не така вже й пасивна і втручається в формування топу. Можливо, саме завдяки цьому там можна побачити і вартісні твори.

Повідомлення відредагував: КамЮ - Пт, 01-12-06, 00:33
 
tatchinДата: Пт, 01-12-06, 00:54 | Повідомлення# 10
Ритор Тиберій Горобець
Група: Диякон
Повідомлень: 55
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (КамЮ)
Але потрібно думати - чи ми більше придбаємо від цього чи втратимо
так-таки-так - клопоту може виявитись забагато більше, чим того вартує оця "проблєма". killed

Добавлено (2006-12-01, 00.54.41)
---------------------------------------------

Quote (КамЮ)
а якщо додати до цього певну ізольованість двох гоголівських рас - поетів і прозаїків (поети здебільшого читають і рецензують лише поетів, прозаїки - прозаїків)
а от над цим варто попрацювати - ця "проблємка" значно важливіша. booze
 
OlesДата: Пт, 01-12-06, 01:25 | Повідомлення# 11
Богослов Халява
Група: Диякон
Повідомлень: 109
Репутація: 1
Статус: Offline
Проблема оцінювання - це проблема ієрархійности. Наскільки я зрозумів і відчув настрої отців-засновників ГАКу і шановної Мирослави, вони схильні до демократичного способу співіснування та не накидатимуть нам штучних ієрархій. І це добре.

Утім, будь-яка група, колектив, спілка, зграя, ватага, залога, комуна, чота, взвод, рій, ланка, компанія, товариство тощо, яке складається з гомосапієнсів, завжди свідомо чи підсвідомо, формально чи неформально висуває своїх ватажків і вибудовує певну вертикаль. Уникнути цього можна шляхом розгалудження по горизонталі, вибудови паралельної взаємосумісної та однорівневої інфраструктури. Оце, зокрема, те що я пропоную з "Гоголівською Грамотою" - коли ми самі вирішуємо питання горизонтальної розгалуджености peer-to-peer. Це як своєрідний кораловий риф - жива істота.

Насамкінець, моя думка така, що система оцінювань назагал чи теперішня система рекомендувань на ГАКу - надзвичайно недосконала й на сьогодні не є позитивним чинником. Радше навпаки - сьогодні це вже недолік ГАКу і гальмо його розвитку. З цим треба щось робити.

Мої спроби розбурхати рецензійну діяльність гаківців не призвели до бажаних результатів. От у мене й виникла ідея з "Гоголівською Грамотою". Оцінювання чи рекомендування повинно бути украй зрозумілим, прозорим і АРГУМЕНТОВАНИМ. До речі, я б запропнував на додаток до обов"язкової реєстрації рецензентів ввести ще й МІНІМАЛЬНУ кількість знаків. Аби рецензії не обмежувалися людоєдочкіною стилістикою. Усвідомлюю, що це зменшило б кількість рецензій назагал. Але певен, це примусило б серйозніше до них ставитися.

Щиро,
Олесь cool

 
tatchinДата: Сб, 02-12-06, 19:46 | Повідомлення# 12
Ритор Тиберій Горобець
Група: Диякон
Повідомлень: 55
Репутація: 0
Статус: Offline
Quote (Oles)
я б запропнував на додаток до обов"язкової реєстрації рецензентів ввести ще й МІНІМАЛЬНУ кількість знаків
оце я вже пропонував у розділі ПОЕЗІЯ. Це дуже слушна пропозиція.
Quote (Oles)
Усвідомлюю, що це зменшило б кількість рецензій назагал
зменщиться кількість, зате повинна вирости якість.
Quote (Oles)
сьогодні це вже недолік ГАКу і гальмо його розвитку. З цим треба щось робити.
саме тому я й започаткував цю тему. killed
Quote (Oles)
Оцінювання чи рекомендування повинно бути украй зрозумілим, прозорим і АРГУМЕНТОВАНИМ.
всіма руками "за". про це й говоримо. deal
Quote (Oles)
Утім, будь-яка група, колектив, спілка, зграя, ватага, залога, комуна, чота, взвод, рій, ланка, компанія, товариство тощо, яке складається з гомосапієнсів, завжди свідомо чи підсвідомо, формально чи неформально висуває своїх ватажків і вибудовує певну вертикаль. Уникнути цього можна шляхом розгалудження по горизонталі, вибудови паралельної взаємосумісної та однорівневої інфраструктури.
а оце законспектував - вивчу напам`ять - буду казати як тост biggrin booze biggrin

Добавлено (2006-12-02, 19.46.35)
---------------------------------------------
тільки-но я отут порозпинався за голосування, як мій вірш різко підплигнув вгору /типу сам по собі/: всім "рекомендувальщикам" щирий привіт.
Трохи перероблю: хто проти чого боровся, той на те і напроровся.

Повідомлення відредагував: tatchin - Пт, 01-12-06, 01:49
 
MyroslavaДата: Вт, 05-12-06, 20:42 | Повідомлення# 13
Матушка
Група: Диякон
Повідомлень: 195
Репутація: 1
Статус: Offline
на гаку змінилась рекомендувалка flower
 
zlanichДата: Ср, 06-12-06, 10:52 | Повідомлення# 14
Початкуючий Граматик
Група: Диякон
Повідомлень: 20
Репутація: 0
Статус: Offline
Як на мене, проблєма, що запропонована Сергієм, видається штучною. Зрештою, друзі, всі топи та рейтинги в такій делікатній справі як література схожі на чемпіонат світу з "фігурного катанія". Більшість ковзарянів гарнюні та артистичні та врешті-решт перемагають москалі :)))) А коли вже "спортсмени" мають можливість самостійно впливати на рейтинг... Самі бачите до чого то всьо призводить.
Сергію, не зважай, будь-ласка, на тих, хто височіє в рейтингах. Уга боніта! Грай красиво! Всьо інше не має жодного сенсу.
 
kokaДата: Ср, 06-12-06, 14:59 | Повідомлення# 15
Admin
Група: Чорнокнижник
Повідомлень: 472
Репутація: 5
Статус: Offline
Quote (zlanich)
Більшість ковзарянів гарнюні та артистичні та врешті-решт перемагають москалі :))))

Ой, як же гарно сказано !...... Я аж заторчав !


Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.
 
Мистецький Форум » * Літературний форум "Гоголівської Академії" » Дискусії щодо майбутнього ГАКу » Голосування (поговорити за хворобу"сам-за-себе-голосую-вТОП")
  • Сторінка 1 з 7
  • 1
  • 2
  • 3
  • 6
  • 7
  • »
Пошук: