Я тут зібрав і виклав з ГАКу - з тією метою, щоби все було в одному ( у хорошому сенсі цієї ідіоми ) місці .
======= Звернення Редактора ГАКу п. Мирослави Сапко до українського народу :
Доброго дня!
Львівський форум закінчився, другий альманах побачив світ, друга серйозна гаківська перезентація відбулась...
Спочатку - подяки:)
Усім авторам, хто був на презентації, хто приїхав із інших міст і великий респект тим, хто прибув з-за кордону (а це Дана Рудик та Вікторія Йіхова).
Усім, хто читав, і особливо - Юрію Камаєву, якому, як першому виступаючому, було найважче:)
Татчину за чудові вірші, які довелося читати мені:)
Світлані, що вже допомагала нам із гаківськими читаннями, а цього разу виступала в ролі звукооператора.
Зланічу, з яким ми два тижні підбирали тексти, артефакти та музику, і який мужньо поєднав ув одній особі ролі модератора та поета.
Коці Черкаському за фото (які сподіваюсь, усі ми побачимо) та життєві поради:)
Та всім авторам альманаху і Гаку за те, що вони є!
Далі: саму презентацію я пам'ятаю погано, і об'єктивні висновки що її рівня, мети та значення, а також щодо рівня, мети та значення другого альманаху зробити не можу, що природньо, тому чекаю звітів, відгуків, роздумів на тему, питань, пропозицій, зауважень та світлин:)
Відсутні на презентації автори альманаху за авторським примірником можуть звертатись до редакції.
З повагою, Мирослава
=====
Мої враження з презентації 2.Альманаху
© Viktoria Jichova, 19-09-2007
Прибула під клуб "Лялька" о 16:55. Надворі біля театру вже стояли якісь молоді люди, у котрих я ще раз перепитала, де саме знаходиться той клуб. У мене не було перед цим жодної уяви, що це за клуб і що він собою представляє. Один із молодих хлопців, котрий мені відповідав, виявився Петриком П´яточкіним, що ж було для мене приємною несподіванкою. Це було моє третє знайомство з ГАКівцем, бо за день до презентації я встигла познайомитися з чудовими людьми : Володимиром Вакуленко та його дружиною Іриною Дементьєвою-Новіцькою (теж ГАКівська поетеса) та пізніш ще і з Баретом (Миколою Шпаковським). Ну от, коли я спустилася у клуб, мені відкрилася картина, з якої я відразу зрозуміла: це місце, де збирається львівська богема (таких клубів є теж багато в Празі) і де проводяться різні культурні акції. Зал уже був повним: за обличчями, котрі я запамятала з фотографій, впізнавала одне за одним рештy ГАКівських авторів. А сам зал був типовим для таких міроприємств: сцена з репродукторами, пляц для танців, столики та бар на протилежній стороні приміщення. І головне - загадкова напівтемрява, де можна лише відгадувати хто і де, за яким столиком сидить. Мені пощастило: відразу в першому ряді я напіткала свою улюблену поетесу Дану Рудик, що приїхала з Варшави і мала виступати на презентації. Ми познайомилися. Дана дуже приємна і мила людина. Пізніш познайомилася ще з Мирославою Сапко - це наш редактор ГАКу, котра разом з Андрієм Зланічом модерували цілу акцію. Мирослава одразу ж вручила мені примірник альманаху, заради котрого вся ця оказія і відбувалася. Відразу стало цікаво і я почала його розглядати. Там і справді є всі 43 вибрані автори зі своїми творами, коротенькою біографією, та що ще здивувало найбільш: в альманах були перенесені і уривки наших дискусій та коментарів, котрі ми так весело дописували на сайт. Загалом, щоб не бути водночас упередженою і необ´єктивною, можу сказати, що книжечка вийшла доволі цікава та дотепна (особливо мені сподобалися гуморні відгуки авторів на рецензії - класний то вийшов діалог). Так от, повернуся до самої події. Що сподобалося: виступ веселого та оригінального в ролі генерала неіснуючої армії Андрія Зланіча та неменш елегантної Мирослави, котра тільки і встигала міняти капелюшки на своїй чарівній голівці з зачіскою "каре" (що ж у стилі "Арт Деко" з 20-х років так пасувала до цілої імпрези). Музичний супровід був теж дуже вдалим: переважно лунали мелодії у кабаретному латинсько-американському стилі (танго) та блюзу. Ну, і плюс мелодії, котрі супроводжували самe читання творів - дібрано було все дуже вдало, особливо футбольні мотиви під поезію А. Зланіча та знов ж таки щось таке темпераментно мексиканське під поезію Д. Рудик. Виступали усі, хто був попередньо зголошений до участі в акції, лише от твори за Таню Мельник, що, нажаль, не змогла приїхати з Німеччини та Сергія Татчина (за котрим скоро вживеться прізвисько "Легендарний-Невловимий", наче фантом), котрий теж не прибув з Москви, читала Мирослава.
Дуже мені сподобалася імпровізація А. Зланіча (все ж таки, хочу зауважити, простежуються у нього неабиякі акторські здібності), читання Дани Рудик, Ані Хромової, nfnmk та Коки Черкаського, котрий задля візуалізації ефекту свого гуморного оповідання навіть вбрався у червону традиційну китайську сорочку (ой, не знаю як цей убір називається) .
Протягом виступів проходив жвавий обмін автографами, що ж трішки, нажаль, відволікало від уважного слухання зачитуваних творів. Але я дуже задоволена, що маю підписи таких чудових авторів та людей загалом, якими є Дана Рудик, Петрик Пяточкін, Кока Черкаський, Юрій Камаєв, Володимир Вакуленко, Іра Дементьєва-Новіцька, Барет (Микола Шпаковський), Ксенка (Галина Бокшань) та Любов Долик (з котрою, до речі було вкрай приємно познайомитися і отримати від неї в подарунок її нову збірочку поезій "І прирікаю тобі любов..." - дуже гарна та шляхетна поезія!) - більш, нажаль, підписів я не встигла зібрати. Самий зал був таки просторий, і тому, щоб зібрати всі підписи, треба би було бігати з одного кінця в другий, а це б ще більше заважало глядачам та слухачам. Вхід і справді був вільним, тому до залу почергово приходили різні люди - хто витримав до кінця акції, а хто - ні, що ж теж трішки заважало тому, що це справляло враження якогось прохідного дворику. Але не можу скаржитися - люди себе поводили чемно і культурно і тому ніякого галасу, чи ще якихось рушливих елементів я не зауважила. Ну, може, одне-єдине ще таке: видко, перед нашою акцією було ще якась акція, бо за столиком за моєю спиною сиділи середнього віку люди в доволі такому "веселішому" стані і котрі весь час, коли лунала музика, поривалися на паркет y танці, що ж більш виглядало кумедним, ніж неприємним. Ну, і щоб бути зовсім об´єктивною, скажу про себе, що я теж запричинила маленьке faux pas: під час представляння усіх авторів з альманаху, коли присутні в залі вставали з-за столиків після прочитання їхнього імені, я, щоб розгледіти чергового автора з протилежного кінця залу, якось нeзграбно повернулася, зачепила локтем і розбила на друзки свій келишок з червоним вином. Оце був момент: якраз серед тиші пролунав дзенькіт розбитого скла, а хтось вигукнув: "Це на щастя!". Мені було дуже соромно, на додаток ще й поранила гострим уламком долоню - тож і крові не бракувало. Ну, то таке -вже все загоїлося.:)
Шкода лишень, що самотня презентація тривала лише 2 години (з 17:00 до 19:00), бо відразу ж після неї почалася інша: щось у стилі сучасного феміністичного руху під назвою "Такі погані дівчата" та зi супроводом якогось молодіжного рокового гурту. Ну, я вже там не залишилася, оскільки ми ще з невеличким гуртом перемістилися у вже іншу ресторацію, де можна було ще деякий час весело побалакати та випити чогось тепленького за нашу зустріч.
Від себе додам: всім-всім (і організаторам, і учасникам) дуже дякую за чудовий вечір і за ваші чудові твори! :))
З повагою,Вікторіа Йіхова
=====
Digital Лялька
(Рецензія на твір: Мої враження з презентації 2.Альманаху , автор: Viktoria Jichova)
І я там був, каву пив, по писку текло - в рот не попадало...
Все було влаштовано досить непогано, але звісно є певні зауваження.
Музика іноді глушила авторів, таке на щастя було не часто, але інколи було.
Найбільше сподобались виступ nfnmk та Зланіча.
Я от тільки не зрозумів до чого там був прапор з фізіономією Че? А от генеральство Зланіча в неіснуючій армії, як думка мені сподобалась.
І стосовно самого альманаху, не знаю як іншим, але мені дуже не сподобалась палітурка. Не саме художнє оформлення, а її матеріальна структура, якщо простіше, то товщина - альманах не тримає форми, вартувало б її зробити товстішою чи й узагалі твердою (хоча це, мабуть, занадто).
Відгуки на цю рецензію
О, то був шалений вечір. Нові люди, нова атмосфера, нові знайомства, серед яких Зіпа, Ігорко Скрипник, майже Мудрий (себто я його знаю, а він мене ні), Мирослава Сапко-чудова жінка та безліч інших. Насправді шкода, що всі охочі не змогли зачитати хоча б по віршику, але сподіватимемось, що презентація третього альманаху буде більш масштабнішою. А загалом вечір пройшов у ненав'язливій, веселій, спокійній обстановці. Сподобався виступ Зланіча))
Asja Perfetska
Ігоре, не сумуйте, до третього Альманаху ще маємо купу часу і я щиро сподіваюся, що Ви ще встигнете надіслати на сайт багацько класних творів, котрі Вам дадуть шанс теж відзначитись.:))
З повагою,В. Йіхова
Ой, Теде, і я Вас щось там теж не встигла побачити. Як шкода!
Ну нічого, гадаю, що ще будуть нагоди!:))
З пов.В. Йіхова
Ой, Віко, то і Ви там були?? а я прогавив та й не зазнайомився:((
Т.Л.
А, тю, забув був зайти на сайт. Ви мене не знаєте, хоча я і гаківець, але творчо не дуже сильно відзначився. Зубрицький Ігор.
І хто-хто це теж в рукавичці був? І в кого це так по вусах текло, що і в рот не потрапило?:))
З пов.В. Йіхова
=======
Нарешті враження :)
(Рецензія на твір: Мої враження з презентації 2.Альманаху , автор: Viktoria Jichova)
© Анна Хромова
Дяка велика організаторам за презентацію - це було неабияке свято Як для мене, то все відбувалось настільки насичено, що я тіки зараз починаю потрошку розгібати враження:) Мирослава і Зланіч - однозначно молодці (і тексти класні говорили, і музика була чудово до всього добрана), учасники також усі варті голосних аплодисментів. Запам*ятались Мудрий і nfnmk (сподіваюсь, правиль написала Насправді ще раз переконалась: писане і озвучене - то дві великі різниці, ніби навіть окремі жанри.
Було дуже приємно познайомитись з усіма, з ким встигла. Уже потім дізналась, що багатьх прогавила. Дуже жаль. Лишається сподіватись наступних приводів
Відгуки на цю рецензію
один день то є так мало... забігла на 10 хв., купила альманах і в дорогу...
приводів треба більше :)
Ірина Заверуха
Я теж з нетерпінням чекатиму наступної зустрічі. Усе дуже сподобалося, але так і не встигла ні з ким нормально зазнайомитися (о 19 уже сідала на поїзд):(((
Ганна Осадко