[ГПКЧ ]
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 4 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Мистецький Форум » * Літературний форум "Гоголівської Академії" » Дискусії щодо майбутнього ГАКу » ALMANAH 2. перезавантаження. (тема зрозуміла з назви:))
ALMANAH 2. перезавантаження.
МалахайДата: Пт, 21-09-07, 12:22 | Повідомлення# 46
Богослов Халява
Група: Диякон
Повідомлень: 96
Репутація: 1
Статус: Offline
Quote (Anton)
Перед Ігорем за те, що не запросив його на "п'янку" прозаїків (в лапках тому, що деякі з нас непитущі взагалі).

Та нічо. Я теж не байдикував. biggrin booze
Думаю, що в нас буде ще не один привід, щоб це надолужити. booze

 
kokaДата: Пт, 21-09-07, 14:52 | Повідомлення# 47
Admin
Група: Чорнокнижник
Повідомлень: 472
Репутація: 5
Статус: Offline
Шановне товариство !
перепрошую за те, що мій відгук та фотосесію доводиться так довго чекати - бо я лише учора дістався Черкас, позаяк брав участь у ще одній виставці ( НЕлітературній). У фотіку настільки сіли акумулятори, що не вдалося перекачати фотки на вінт.
Тому просто проанонсую - НМД, презентація виявилася настільки вдалою, що дійсно, дуже жалко, що вона так швидко скінчилася. Хотілося туди просто повернутися і побути просто серед тих стін.

Жалкую про те, що нам з пані Даною Рудик так і не довелося побешкетувати smile
Не довелося також побешкетувати і з іншими не менш видатними поетками smile
А також не довелося насолодитися вишуканим товариством інших гаківців, котрі чомусь розбігалися після форуму, як вода крізь пальці. sad
Добре, що хоч старі добрі друзяки не підвели . Я маю на увазі панів Камю , Антона Санченка та Олексія Тимошенка.
Люди ! Беріть приклад хоча б з Олексія - у нього постійно, із завидною регулярністю ( уже вдруге !!!) незабаром відходить потяг на Київ, але він , менше з тим, вишуковує кілька хвилин і приділяє їх колегам по перу і по чарці.
( Жаль, що цього разу у чарку я мусив наливати зовсім безалкогольне пиво!)

Також неймовірно радий ближчому знайомству з паном Владюшою Бар-Кончалабою. На превелику радість, він виявився далеко не пенсійного віку парубком, отже, укрсучліт може спати спокійно і не турбуватися за своє майбутнє smile Вірю, Владюша ще дасть жару !!!!!

НМД, для таких зустрічей повинно виділятися часу не менш, як 2-3 дні, тоді вони будуть проходити більш творчо і більш повноцінно, і даватимуть більше натхнення діючим персонажам.


Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.
 
AntonДата: Пт, 21-09-07, 15:05 | Повідомлення# 48
Ритор Тиберій Горобець
Група: Диякон
Повідомлень: 47
Репутація: 1
Статус: Offline
Коко, аналогічне мастацьке віртуальне угруповання ЛІТО ім. Лоуренса Стерна колись проводило такі довші зустрічі влітку в якомусь пансіонаті під Пітером. Як там в Черкасах, бази відпочинку звичайні ще залишилися? Чи тільки котеджі з тьолками для крутеликів? Можна було б влітку десь на Дніпрі на декілька днів зібратися.

Джентельменові не личать емоції, які не можна виразити стандартними смайлами :)
 
tanyaДата: Пт, 21-09-07, 16:09 | Повідомлення# 49
Муза
Група: Диякон
Повідомлень: 240
Репутація: 2
Статус: Offline
Quote (Anton)
Можна було б влітку десь на Дніпрі на декілька днів зібратися.

давайте-давайте!!! Будемо ловити рибу, влаштуємо полювання на кролика hands (тільки перед тим визначимось, хто ж тим кроликом буде...), розпалимо вогнище, ну, словом, придумаємо собі забаву.

А тексти будемо читати з елементами театрального дійства (з переодяганнями, перевтіленнями і хто ще що там придумає).

Во как я придумала! crazy


модератор всіх поетів
 
cordaДата: Пт, 21-09-07, 20:13 | Повідомлення# 50
Філозоф Хома Брут
Група: Диякон
Повідомлень: 76
Репутація: 1
Статус: Offline
Мої любі! Хочу подякувати Мирославі та Зланічу за їхнє заанґажування в організацію цікавої і непересічної презентації. Звісна річ, були якісь технічні заминки, проте важко було б усе передбачити і все охопити. hands heart
Мені лише шкода, що багато гарних і талановитих авторів, присутніх на цьому дійстві, не читало своїх творів. Розумію, що часу було обмаль і за півтори години неможливо всіх представити, але ж у залі були Ганна Осадко, Віка Йіхова, Люба Долик, Іра Новіцька, Маліна, Мар”яна Максимяк, Ксенка, Микола Шпаковський, Тед Лещак та багато ін. Особисто у мене з цього приводу залишився, як кажуть поляки, “pewny niedosyt”.
Ну і, звичайно ж, передо всім хочеться подякувати Великому Зеленому Псу. Його Дух ширяв над нами у “Ляльці”, проте на ближчий контакт не йшов, а ми дипломатично вдавали, що не бачимо його і, взагалі, це нам просто так ув очах двоїться. Але без нього, звісна річ, нічого б цього не було (тут мав би бути смайлик - спалення у кадильниці солідної порції фіміаму на знак подяки). king king
Прагну сердечно подякувати Сергію Татчину за чудове оформлення альманаху. Людина вклала часточку своєї душі у палітурки та сторінки цього видання. Отож, дай Боже йому здоров”я! respect
І ще. Антоне, я дуже шкодую, що не перецілувала усіх наших маститих прозаїків, хтозна, коли ще буде така нагода. kiss Я почала від Коки (сподіваюся, що він не образився за це) і вже хотіла чмокнути Юру Камаєва, проте краєм ока помітила за вашим столом серйозну даму. Я не знала того, з ким вона прибула на презентацію, а тому, про всяк випадок, вирішила не провокувати її. Бо дама, чого доброго, могла виявитися недамою, а я – поїхати додому з роздряпаним фейсом. Тому й вирішила, що краще дотримуватись правил безпеки.
Малахая вітаю з подвійною публікацією і зичу йому нових творчих злетів! hands
Це поки все.



Не вір, не бійся, не проси.
 
kokaДата: Пт, 21-09-07, 23:38 | Повідомлення# 51
Admin
Група: Чорнокнижник
Повідомлень: 472
Репутація: 5
Статус: Offline
Quote (Anton)
Як там в Черкасах, бази відпочинку звичайні ще залишилися? Чи тільки котеджі з тьолками для крутеликів? Можна було б влітку десь на Дніпрі на декілька днів зібратися.

Так, звичайно, бази відпочинку ще є, проте їх активно розкуповують /розприхватизовують різні сволочі усіляких мастей ; наприклад, непоганий санаторій, ідеальний для таких літературних тусовок, прихватизував члєн БЮТу Зубов.

Але ближче до літа будемо шукати варіанти і можливості.

Я пропоную вже зараз почати готувати план тусовки і культурну програму. До речі, я останнім часом захопився приготуванням шашликів і у мене це стало непогано виходити навіть на звичайному електричному ростері типу "Сендвіч". А що буде на мангалі - то , мабуть, буде вопше !!!

Quote (tanya)
давайте-давайте!!! Будемо ловити рибу, влаштуємо полювання на кролика (тільки перед тим визначимось, хто ж тим кроликом буде...), розпалимо вогнище, ну, словом, придумаємо собі забаву.

А тексти будемо читати з елементами театрального дійства (з переодяганнями, перевтіленнями і хто ще що там придумає).

Рибу насправді легше купити на базарі smile Хоча якщо справа лише у тому, щоби знайти привід постояти пліч-о-пліч по пояс у воді з вудочками, то я - за !! smile

Тут у нас на Купала ( 6-7 липня) останні кілька років весь час проводяться якісь цікаві заходи, як-от : рок-фестивалі, рок-фестивалі і рок-фестивалі, а також рок-фестивалі та інші фестивалі. Я казав Мирославі ( розумні думки приходять під час спілкування із не менш розумними людьми), що нам можна було би "причепитися", "прилипнути" до програми якогось іншого заходу, і таким чином усім було би веселіше і цікавіше.

Наприклад, у нас проводиться у Виграївському урочищі під Корсунем фестиваль авторської пісні та поезії "Срібні струни", це на самому початку Червня або в останні вихідні травня. Там розташовано кілька баз над Россю, завжди можна знайти місця. Гадаю, що можна було би спробувати домовитися з організаторами про участь і прозаїків, або просто створити паралельну сцену.

Можна спробувати створити самостійний захід, проте все-таки, НМД, до такого фестивалю необхідно було би залучити і сторонню публіку, щоб не варитися у власному соку.

Також можна було би, наприклад, зібратися на Полтавщині, на Гоголівських землях, наприклад в Опішні - там у мене є деякі виходи, крім того, Опішня - то є столиця українського гончарства, там є музей гончарства і всякі діла. Можна кожному буде навчитися ліпити горщики та інші причандали.

Але насамперед треба скласти кістяк, тобто - літературно-мистецьку програму. Тому практично вже зараз потрібно записуватися, хто що хотів би прочитати і скільки часу це вимагатиме.
Крім читань, гадаю непогано би виглядав і невеличкий книжковий ринок, де всі могли би виставити свої книжки на продаж.

Ага, ще можна злетітися на тусовку у місто Кременець, це 60 км від Тернополя, крім того, там проживає наш колега КАМЮ - він би зекономив на квитках smile Справа у тім, що в Кременці також проживає поет та бард СМИК ОЛЕКСАНДР, котрий там у себе організував такий Будинок Творчості митців, готельчик, парк зі скульптурами і т.п. Він дуже приязно ставиться до літераторів , тому все це нічого не коштувало би для нас, лише дорога ( проїзд). Я міг би домовитися. Єдине, що все-таки НМД ця акція, хоч ми її у першу чергу робимо самі для себе, повинна би мати широкий розголос шляхом реклами у ЗМІ.

Про Смика у нас на форумі ВЖЕ є навіть раніше створена тема : http://koka.pp.net.ua/forum/7-71-1

Також дивіться тут : http://www.gazeta.lviv.ua/articles/2007/08/29/25871/

і тут : http://www.gpu-ua.info/index.php?&id=116715&eid=146

і ще :
Що таке Будинок творчості і наскільки важлива його атмосфера для митців, я знаю не з розповідей. Письменником був мій батько, тож свого часу не раз опинялася з ним у своєрідному раю. Там літераторів не обходили жодні робочі чи побутові проблеми, там їх оточували лише комфорт і чудова природа, а при бажанні — ще й цікаве товариство таких же творчих людей. І коштувало місячне перебування там зовсім недорого, оскільки основну (чи й усю) вартість оплачувала держава. Останнє, безперечно, зміцнювало у поетів та прозаїків відчуття власної значимості для суспільства, тому також сприяло натхненню та продуктивності творчої праці. В таких будинках їм справді суттєво по-іншому думалось, дихалось, працювалось. Ні, я аж ніяк не збираюся ідеалізувати цю частинку радянської культурної дійсності, бо дьогтю при тій порції меду більш ніж вистачало. Але щодо власне будинків творчості, то в новій Україні заміни їм взагалі не знайшлося — ні хорошої, ні поганої. Винятком трохи більше як півтора року тому став незвичайний і найперший у нашій державі приватний Будинок творчості «Потік Ірва». Незвичайний уже тим, що з'явився не десь у традиційній курортній зоні й не поблизу столиці, а в невеличкому містечку на півночі Тернопільщини.

«Смик — це спосіб життя»
В інтелектуальному середовищі Олександр Смик відомий передусім як поет-пісняр, автор більш як чотирьохсот тільки зареєстрованих пісень, багато з яких постійно виконуються. Він написав кілька десятків книжок в діапазоні від інтимної лірики до громадянської публіцистики та випустив п'ятнадцять дисків, і всі вони глибоко зачіпають душу.

Щодо ідеології, то Сашко поділяє людство лише на дві частини— тих, що сповідують життя на землі і тому належать до екологічної течії, і тих, що сповідують життя на небі, тож належать до релігійної, решту ж ідеологічних напрямів він вважає «піаром і фокусами політиків». «Сам я, хай навколо буде хоч тисяча партій, сповідував і завжди сповідуватиму екологічну, зелену ідеологію, — каже. — Інша справа — вираження життєвої позиції через участь у громадських об'єднаннях. Наразі я зупинився на «Антикримінальному виборі», очолюю його тернопільський осередок. .... І, напевне, справді тільки така людина, як Смик, могла створити в західноукраїнській глибинці маленьке диво під назвою «Потік Ірва». Так називається мальовнича місцева річечка. Проте існує легенда, що вона, в свою чергу, була названа на честь гордої красуні-кременчанки, яка, щоб не скоритися ворогам, кинулася у прірву. «Потік Ірва», — каже Сашко, — це теж своєрідний символ нескореності української культури, бо з боку влади вона часто просто-напросто гнобиться».

Музей-готель серед саду скульптур
У Кременця, райцентру на півночі Тернопільщини, де ще наче не закінчилася Волинь, але вже почалося Поділля, особлива аура. Містечко, розташоване біля підніжжя високої гори, увінчаної старовинним замком-фортецею, просто «нашпиговане» неабиякими історичними, культурними та природними пам'ятками. Сукупна енергетика їх, очевидно, настільки потужна, що успішно протистоїть вимушеній приземленості провінційних буднів. Людей із відповідним складом душі зачаровують уже самі краєвиди обабіч головної вулиці Кременця, яка водночас є відрізком міжнародної траси «Кишинів—Брест». Одне з найкрутіших (у розумінні підйому вгору — взимку його долає далеко не кожна машина) відгалужень цієї вулиці і веде до першого і поки що єдиного в Україні приватного Будинку творчості. Пробувши на його території вже перші лічені хвилини, особисто я відразу відчула, що хотіла б залишитись тут хоч на кілька днів.

Особливо сприяв цьому бажанню несподіваний симбіоз творіння природи та людських рук — сад скульптур. Його сусідство зі старим цвинтарем чомусь зовсім не лякало, а навпаки, заспокоювало думками про парадоксальну єдність минущого і вічності. В самому будинку органічно поєднується теж, здавалось би, непоєднуване — музей старовини та сучасний готель-пансіон із всіма зручностями. Джакузі та йому подібні витребеньки для тілесного комфорту тут, правда, наразі відсутні. Зате чого тільки немає для душi! Наприклад, колекція тут же створених картин талановитих українських художників, яка постійно поповнюється. Або навіть таке маленьке диво, як досить потужний телескоп, в який можна досхочу розглядати зоряне небо. Є у цього скромного на вигляд старовинного двоповерхового особняка і свої таємниці.

Багато хто запитує мене, чому вирішив створювати такий Будинок у Кременці, адже це, мовляв, провінція. Відповідаю — бо тут особлива енергетика. ...якраз зараз ми повинні спрямовувати свій рух не в сторону Європи чи Росії, а ставати на шлях самодостатності, вдосконалюючи своє. І розвиток цей повинен починатися передусім у провінції. До речі, тут, неподалік від Кременця, у ще меншому містечку Вишнівці, славний дворянський рід свого часу згуртував навколо себе об'єднання інтелігенції, яке несло освіту і культуру в народ. І такі кущові просвітницькі центри на базі маєтків були скрізь по Україні.

— Тоді були інші часи, і з матеріальним забезпеченням таких справ вирішувалось по-іншому. Ти до багатіїв не належиш, яким же чином фінансувалось втілення цього проекту?

— Фінансування в даному випадку — це надто голосно сказано. Життєві обставини склались так, що треба було переїхати з Рівного, де жив раніше. Знайшли тут з дружиною старовинну історичну садибу в не дуже поганому стані. Грошей від продажу квартири в обласному центрі вистачило якраз на те, щоб привести її в нормальний стан і добудувати та докупити мінімум необхідного, а багато старовинних речей для облаштування інтер'єру збиралися, як то кажуть, з миру по нитці.

Як тільки сам будинок був готовий, я, щоб вдихнути в нього дух творчості, почав втілювати тут різноманітні нові проекти. За трохи більше як півтора року тут уже проведено два всеукраїнських фестивалі, шість (два з них — міжнародні) фотопленерів, чимало персональних виставок. Тут пишуть книжки, картини, кіносценарії, створюють скульптури, знімають кліпи. Причому задля цього всього сюди приїжджають навіть відомі столичні митці. А головне — тут з'являється море творчих ідей! «Територія вільних муз. Музи чекають на вас. Підхід індивідуальний» — таким є гасло цього будинку.

— Хто може бути гостем «Потоку Ірви»? Будь-хто, хто є членом якоїсь творчої спілки? Чи взагалі будь-хто, хто запропонує певну суму?

— Всі, кого знаю особисто, як людей, які творять в Україні і для України, а також ті, хто — як у старі добрі часи — матиме відповідну рекомендацію. А щодо оплати, то які там з наших митців гроші...?

— Ти хочеш сказати, що перебування митців в «Потоці Ірви»... безплатне?

— Так, але вони обов'язково залишають тут щось із своїх робіт, які я потім маю право продати. Розумієш, ввести традиційну оплату — це означає втягнутись у підприємництво, в певні стосунки з державою, якій, за великим рахунком, плювати на культуру і мистецтво, а ще — впустити в свій дім пожежників, санстанцію тощо, а я цього не хочу, мені це противно. Непросто і зі спонсорами. В мене тут побувало чимало багатих людей, які декларують свою любов до мистецтва, — поахали, поохали від захоплення і поїхали. Реально хочуть допомагати лише одиниці, хоча можна ж знайти взаємовигідні варіанти. Зараз он шикарні готелі будують, де на стінах бозна-що вішають, а ми можемо справжні твори мистецтва пропонувати.

Словом, поки що Будинок творчості тримається, в основному, на ентузіазмі та особистих зв'язках. З обслуги тут є тільки дівчинка, яка прибирає і готує їжу, коли є гості, та ще сторож, який наглядає за територією, коли я у від'їзді. Все решта зав'язано на мені особисто, тож чим я тільки не займаюся, щоб підтримувати все у належному стані. Тим паче що для мене дуже важливо, аби моїм гостям було тут комфортно і затишно. Я вже навіть своєрідний рецепт успіху у цій справі вивів: якщо будинок творчості створює творча людина, то серед митців-гостей вона повинна абсолютно забувати про власну творчу натуру.

— Ти впевнений, що зможеш і надалі втримати цей Будинок творчості без допомоги і держави, і солідних спонсорів?

— Знаю, ... мені щастить на прекрасних людей, які завжди приходять на допомогу і в найскрутніший час. От цей сад скульптур, приміром, теж ніколи б не з'явився, якби не група талановитих митців з різних куточків України, які відгукнулися першими. ...Тому дуже сподіваюсь, що ... буде створено цілу мережу таких Будинків творчості по всій Україні, щоб наші митці мали змогу творити і самореалізовуватись в нормальних умовах.

http://www.umoloda.kiev.ua/regions/70/164/0/28719/


Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.

Повідомлення відредагував: koka - Сб, 22-09-07, 01:14
 
МалахайДата: Пт, 21-09-07, 23:40 | Повідомлення# 52
Богослов Халява
Група: Диякон
Повідомлень: 96
Репутація: 1
Статус: Offline
Quote (corda)
Малахая вітаю з подвійною публікацією і зичу йому нових творчих злетів!

Дякую! biggrin

Щоправда в мене перша публікація була вже давненько book А минулотижнева - друга. А може ви щось знаєте про те, що не знаю я? lol

 
kokaДата: Пт, 21-09-07, 23:40 | Повідомлення# 53
Admin
Група: Чорнокнижник
Повідомлень: 472
Репутація: 5
Статус: Offline
Quote (corda)
І ще. Антоне, я дуже шкодую, що не перецілувала усіх наших маститих прозаїків, хтозна, коли ще буде така нагода. Я почала від Коки (сподіваюся, що він не образився за це) і вже хотіла чмокнути Юру Камаєва, проте краєм ока помітила за вашим столом серйозну даму.

Ні, Дано, я не образився, просто трохи був ошелешений - така приємна несподіванка ! smile
А замість Камаєва треба було просто ще раз чмокнути мене smile Я би йому потім розповів - як це, коли тебе чмокає сама Д.Р. ! smile


Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.
 
МалахайДата: Сб, 22-09-07, 00:02 | Повідомлення# 54
Богослов Халява
Група: Диякон
Повідомлень: 96
Репутація: 1
Статус: Offline
Quote (koka)
Я пропоную вже зараз почати готувати план тусовки і культурну програму. До речі, я останнім часом захопився приготуванням шашликів і у мене це стало непогано виходити навіть на звичайному електричному ростері типу "Сендвіч". А що буде на мангалі - то , мабуть, буде вопше !!!

А може й справді десь влаштувати зустріч або читання серед буйства природи? З ночівлею, палатками, шашликами, вогнищем та гітарами? booze icecream

Quote (koka)
Хоча якщо справа лише у тому, щоби знайти привід постояти пліч-о-пліч по пояс у воді з вудочками, то я - за !!

Я лише за! Давно я вже на рибалці не був! Аще з такою компанією! ok

Але цього року вже пізно. sad Хіба наступного. biggrin ok

 
kokaДата: Сб, 22-09-07, 00:18 | Повідомлення# 55
Admin
Група: Чорнокнижник
Повідомлень: 472
Репутація: 5
Статус: Offline
Quote (Малахай)
А може й справді десь влаштувати зустріч або читання серед буйства природи? З ночівлею, палатками, шашликами, вогнищем та гітарами?

нє, ну що ти так тормозиш ???? не "а може й справді?" треба запитувати , а "а коли саме ?"

Якщо абстрагуватися від рибної ловлі, то ще зовсім не пізно. Осіннє сидіння навколо вогнища набагато ефективніше згуртовує ряди однодумців, аніж літнє. Крім того, восени та взимку немає комарів ; раніше темніє - отже до вогнища можна підсідати теж раніше ; а якщо хтось із кимось захоче ловити рибу, то ж це можна організувати і у звичайному 2-місному наметі.


Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.

Повідомлення відредагував: koka - Сб, 22-09-07, 00:22
 
tanyaДата: Сб, 22-09-07, 12:23 | Повідомлення# 56
Муза
Група: Диякон
Повідомлень: 240
Репутація: 2
Статус: Offline
Quote (koka)
а якщо хтось із кимось захоче ловити рибу, то ж це можна організувати і у звичайному 2-місному наметі.
angel

ну нічого ж собі... а я і гадки не мала, що образ риби може виявитись таким багатозначним... А головне - наскільки поглибив та розширив теми наших майбутніх творчих зустрічей biggrin


модератор всіх поетів

Повідомлення відредагував: tanya - Сб, 22-09-07, 12:25
 
oleksaДата: Сб, 22-09-07, 16:22 | Повідомлення# 57
Ритор Тиберій Горобець
Група: Диякон
Повідомлень: 31
Репутація: 0
Статус: Offline
Не, ну як я поцілунки прогавив?

До речі, я так памятаю восени у столиці теж якийсь ярмарок був, може хтось раптом буде там блукати...

А Антон вже вкотре наголошує про необхідність і бажаність покуштувати ніжинських корнюшонів, ото б до вогнища та риби!!! booze

Привезу bye


тим
 
kokaДата: Сб, 22-09-07, 21:03 | Повідомлення# 58
Admin
Група: Чорнокнижник
Повідомлень: 472
Репутація: 5
Статус: Offline
Увага ! Фотки з "Ляльки" викладені в фотоальбомі http://koka.pp.net.ua/photo/9

Понад 29 світлин !


Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.

Повідомлення відредагував: koka - Сб, 29-09-07, 23:26
 
КамЮДата: Нд, 23-09-07, 00:18 | Повідомлення# 59
Почесний Мак-арій
Група: Диякон
Повідомлень: 203
Репутація: 2
Статус: Offline
Дано, для мене була величезна приємність з Вами познайомитися і потиснути руку, якою Ви писали "Фернандо Ботеро", smile .
 
cordaДата: Пн, 24-09-07, 08:05 | Повідомлення# 60
Філозоф Хома Брут
Група: Диякон
Повідомлень: 76
Репутація: 1
Статус: Offline
Ну от, Юрію, тепер стовідсотково жалкуватиму, що не встигла Вас чмокнути... sad

Не вір, не бійся, не проси.
 
Мистецький Форум » * Літературний форум "Гоголівської Академії" » Дискусії щодо майбутнього ГАКу » ALMANAH 2. перезавантаження. (тема зрозуміла з назви:))
  • Сторінка 4 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • »
Пошук: