[ГПКЧ ]
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 5 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Мистецький Форум » * Літературний форум "Гоголівської Академії" » Обговорення творів авторів ГАКу » Критика та критики
Критика та критики
СемінаристДата: Вт, 17-04-07, 15:34 | Повідомлення# 61
Група: Семінарист





А в тому і проблема, що поки не з'являється хтось (або щось) нове, то сутності спільноти не видно. Ви самі могли бачити, як люди (не з кращого боку) розкривалися під час провокацій.

Яким би не був автор (чи рецензент) напочатку, він має тримати рівень (особливо якщо це хтось, кого називають "гуру", тим самим виділяючи його). Після всьго того, що цей Бережний написав за ці кілька днів, я, наприклад, взагалі жодного його слова без сміху сприймати не зможу.

Я не автор, рецензії писати не вмію.

Просто висловив неупереджену думку.

Кат

 
tanyaДата: Вт, 17-04-07, 15:42 | Повідомлення# 62
Муза
Група: Диякон
Повідомлень: 240
Репутація: 2
Статус: Offline
Quote (Myroslava)
Гуру - то був пробний камінчик! Бачу, ідея пішла!
Але моя пропозиція - статуси мають бути універсальними принаймні для двох людей (бажано, як зробила я - з поезії та прози, бо інакше вийде каша з назв І окреслювати статуси мають не вузьку спеціалізацію автора, а умовний топос серед гаківської спільноти з тим чи іношим відсотком абстракції та гумору. З Олесевих стовідсотково приймаю Маестро для Коки - пропоную від поетів цей статус Дані Рудик (це до Татчина ).
Санченка та Тетяну Мельник я хотіла відзначити як "експертів" - за активну і неупереджену рецензорику та активну позиції.
Як вам???

Я- за!!!

А щодо "Гуру" - то не бачу у даному статусі нічого злого smile А навпаки - досить харизматично. Так що я підтримую ідею Мирослави.


модератор всіх поетів

Повідомлення відредагував: tanya - Вт, 17-04-07, 15:42
 
СемінаристДата: Вт, 17-04-07, 15:46 | Повідомлення# 63
Група: Семінарист





[quote=tanya]А навпаки - досить харизматично.[/quote]

Якби той статус відповідав дійсності.

Кат

 
ОлександрДата: Вт, 17-04-07, 16:12 | Повідомлення# 64
Група: Семінарист





Для серйозного Семінариста.
От завелися. Таж не має значення чи відповідає. чи ні? Просто так веселіше.
Для пана Михайла.
Приборкання будь-яким чином сили стихії зазвичай надає більше користі, ніж просте споглядання.
Для пана Юрія.
Може автору радити не перечитувати свій твір, а допрацювати його?
 
СемінаристДата: Вт, 17-04-07, 16:18 | Повідомлення# 65
Група: Семінарист





Прочитайте те, що ви пишете, шановні.

> Олесю, особисто я ставлюсь до процесу, що зараз відбувається на ГАКу, як до стихійного явища. Зрештою як і до всього що відбувається в інеті.
Тобто, будь-які правила встановлені "згори" обов"язково будуть зламані. І чим жорсткіші правила, тим більша мотивація у певної категорії людей їх обійти. А ось якщо не будувати дамбу, а дозволити стихії пройтись по землі, то те, що залишиться, буде унікальним ланшафтом.
> Тому набагато дієвішими є як раз "джентельменські угоди".

Тобто, якщо пройде хвиля, то ландшафт стане "унікальним" (оригінальним, новим), хвиля протидіє болоту. Але ні! Не можна допустити, щоб така хвиля пройшла! Треба будувати "дамбу" (статуси, "джентельменські" угоди, що ви там ще понавигадували).
Набагато краще, щоб все залишалося по-старому. Болотистим, однаковим і не "унікальним".

Ви ж самі говорите те, що думаєте. Тут і спостережень Наталки не треба, щоб все зрозуміти.

Кат

 
OlesДата: Вт, 17-04-07, 19:40 | Повідомлення# 66
Богослов Халява
Група: Диякон
Повідомлень: 109
Репутація: 1
Статус: Offline
Quote (Семінарист)
Якби той статус відповідав дійсності.

Друже, дійсности нічого не відповідає. Дійсність насправді не існує, а є лише продуктом нашої уяви. Її не існує так само, як не існує і жодних нереальних статусів. Це все ілюзія! Не піддавайтеся на провокації неусвідомленої підсвідомости! cool

Quote (Семінарист)
Набагато краще, щоб все залишалося по-старому. Болотистим, однаковим і не "унікальним".

"А от з цього місця будь ласка з подробицями!" (с) Лесик Подерв"янський.
Набагато краще про болото знає будь-який член такої заболоченої місцини як Національна Спілка Письменників України. cranky

Quote (Семінарист)
Після всьго того, що цей Бережний написав за ці кілька днів, я, наприклад, взагалі жодного його слова без сміху сприймати не зможу.

Дякую! Сміх - корисний для нашого здоров"я. Будь ласка побільше смійтеся при сприйнятті моїх слів - цим Ви накопичуватимете позитивну карму не тільки для себе, але й створюватимете позитивну енергію у довкіллі! biggrin
Щиро,
Олесь Б smile

 
Наталка Дев’яткоДата: Ср, 18-04-07, 00:04 | Повідомлення# 67
Група: Семінарист





Доброї ночі!

Звертаюся до всіх, а особливо до пані Мирослави.

Те, що я скажу, можливо, неприємне і некоректне, але прошу вислухати без емоцій і подумати без сміху чи упередженості.

Все, що було зроблене за ці два місяці, було зроблене для Вашого сайту, Мирославо, щоб Ви могли подивитися на те, хто є хто насправді. Якщо Ви візьмете рецензії і коментарі, проаналізуєте їх, а тоді порівняєте з творами авторів, які висловлювали думки про чужу творчість, і додасте інформацію зі статистики їх ІР, якщо Ви її ведете, то отримаєте дуже цікаву картину ГАКу, яким він є в дійсності.

Я вже говорила, але повторю ще раз: не можна роздавати статуси, статус набувають і втрачають, а не роздають. Надання статусів в тому вигляді, як є зараз, це "прикольно" і "весело", але згадайте карту 2004-го, де українців ділили на сорти. Це те саме.
Такі "заслані козачки", як М.Р., підказують Вам ці "ідеї", щоб збільшити можливість маніпуляцій на сайті, а Ви ведетеся. Вибачте, Мирославо, але як можна слухати автора, який сам себе при реєстрації іменує "chmo"? Про що свідчить така "самоповага", пояснювати не треба.
А скільки ще таких "м.р-ів" є і буде на цьому сайті?

ГАК зовсім не захищений від провокацій і маніпуляцій. Сильна спільнота не сформувалась, те, що існує зараз, дуже слабке, і атаки на сайт не витримає. А такі атаки будуть, якщо ГАК почне відігравати помітну роль в літературному процесі, як Ви того прагнете.
Щоб підім’яти під себе ГАК і маніпулювати ним, треба кілька "креативних" людей, для яких діяльність провокаторів і маніпуляторів буде роботою, цілодобовий Інтернет, джерело україномовних творів (один україномовний автор або перекладач) і трохи грошей. Все. За пару місяців Ви вже не зможете впливати на сайт.
Тому, коли будете робити новий сайт, попіклуйтеся в першу чергу про систему безпеки. Як вона працює, має бути відомо якомога меншій кількості людей, яких Ви знаєте в реальному житті і довіряєте, й бажано, щоб ці люди не мали відношення до літератури. Ви не знаєте, хто приходить на ГАК під псевдонімами і які цілі переслідує.

Потім, концепція. На сьогодні, на мою думку, ГАК концепції не має, місяць тому навіть не була визначена скерованість на аудиторію, зараз справи поліпшуються, але того, що зроблено (хоча зроблено багато), недостатньо.

Що стосується тих провокацій, що я робила на ГАКу, то їх вірно зрозуміли, але не всі. Наприклад, Кока Черкаський та Юрко Камаєв зрозуміли, а Олесь Бережний і Тетяна Мельник – ні. Можливо, через те, що не живуть в цій країні, можливо, з інших причин. Зараз це неважливо.

Образ "Дуууже Злого Критика" є вигаданим, я в житті так навіть не розмовляю, тому ті, хто хотів дістати мене тими "панцирниками", "роботами" чи іншими образами, просто витрачали час. Але показовою була реакція на цього критика, дуже показовою.

Проблема в тому, що планка критичності у більшості активних рецензентів дуже занижена, твори оцінюються не в системі літературних критеріїв, творчість часто підмінюється "креативністю". Якісні твори часто залишаються без обговорення.

Мабуть, після цих слів Ви подумали: "А, зрозуміло, то вона про себе!"?
Ні, не про себе.
Наприклад, на твір "Мрія і Марія" Тетяни Мельник, яку тут усі визнають, за вісім місяців залишили відгуки чотири автори. На її ж твір "Закляття вогняних тіней" – двоє (один відгук від мене, а інший взагалі анонімний). На твір Юрія Камаєва "Нездолане прокляття", який є якісним фентезі, - чотири відгуки (один від мене, один анонімний, один від Г.Акуленка, а один від Академії). На твір "З Новим Роком! (новорічна казка-фантазія)" Олексія Тимошенка відгукнулися аж двоє рецензентів. На твір "Серце" Ірини Антипової (перший твір ГАКу!!!) – чотири рецензії, причому одна з них була від Академії, одна з’явилася через рік після публікації твору, а ще дві від дніпропетровців в цьому місяці.
З нових прикладів - молодий талановитий автор Настя Мельниченко, на яку чомусь не поширилась "Джентльменська угода". На твір "Друг на ім’я Ку" автор отримав один (!) крихітний відгук. А чому? Тому що казка Насті Мельниченко барвиста і оригінальна.
Продовжувати, чи ситуація зрозуміла?

Вибачаюся, якщо була надто різкою, зверхньою і образила когось. Та про такі речі треба говорити, або не говорити взагалі.

Дякую, що вислухали.

Наталка Дев’ятко

 
kokaДата: Ср, 18-04-07, 00:57 | Повідомлення# 68
Admin
Група: Чорнокнижник
Повідомлень: 472
Репутація: 5
Статус: Offline
Наталко ! ви молодець !

Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.
 
OlesДата: Ср, 18-04-07, 01:47 | Повідомлення# 69
Богослов Халява
Група: Диякон
Повідомлень: 109
Репутація: 1
Статус: Offline
Друже Коко, а чи ТИ достатньо захищений від провокацій і маніпуляцій і знаєш хто є хто на цьому Форумі?!
suspect

Чи певен, що це не провокація маніпулятивних "засланих козачків", зареєстрованих на цьому Форумі під чесним іменем креативної иншої особи, яка й сама не цурається провокацій і маніпуляцій на иншому сайті, де ще не ввімкнено достатьної системи безпеки! bag

Чи певен, що ти зрозумів те, що треба було зрозуміти, а не те, що зрозуміти було не треба з огляду на те, що вони хотіли аби ти думав, що треба щось у тому розуміти чи не розуміти? fear

Щиро
Олесь Бережний fool
(буцімто віртуальний псевдонім)

Повідомлення відредагував: Oles - Ср, 18-04-07, 14:26
 
tanyaДата: Ср, 18-04-07, 09:58 | Повідомлення# 70
Муза
Група: Диякон
Повідомлень: 240
Репутація: 2
Статус: Offline
Quote (Наталка Дев’ятко)
ГАК зовсім не захищений від провокацій і маніпуляцій. Сильна спільнота не сформувалась, те, що існує зараз, дуже слабке, і атаки на сайт не витримає. А такі атаки будуть, якщо ГАК почне відігравати помітну роль в літературному процесі, як Ви того прагнете.

А хто атакувати збирається? cranky Гарнізон в особі Наталки Дев*ятко?.. (ви їжачків особлливо не лякайте, а то сидіти боляче потім буде саме вам) Ну то добре... Давайте по суті:

а яку концепцію пропонуєте саме ви? Якщо чесно, скільки не намагаюсь пізнати раціональність ваших вчинків, жодної вдалої спроби. Єдине - що дуже примітно - це неабияке прагнення Н.Дев*ятко бути в епіцентрі (при чім не важливо чого...) Ви, панянко, нічим не гребуєте і, очевидно, вірно робите biggrin

Quote (Наталка Дев’ятко)
Що стосується тих провокацій, що я робила на ГАКу, то їх вірно зрозуміли, але не всі. Наприклад, Кока Черкаський та Юрко Камаєв зрозуміли, а Олесь Бережний і Тетяна Мельник – ні.

Вам Антон Санченко писав про медальку дерев*яненьку?.. Отож. Не буду повторювати.

Але не можу зрозуміти - звідки таке ревнісне вболівання за особу Тетяни Мельник?..
Останнім часом щось назбирується "вболівальників"

Quote (Наталка Дев’ятко)
Образ "Дуууже Злого Критика" є вигаданим

Наталко, і тут ви помилились. Ви - не критик. Це вам хтось сказав, а ви повірили... Для того потрібно мати відповідну освіту, відповідні знання, і відповідний рівень культури. Якщо врахувати усі ці складові, у вас немає жодної (принаймні, це чітко вимальовується із ваших розлогих коментарів-рецензій).

Наталко, а ви мабуть ще й "ПРОЗАЇК"?..

Бажаю вам творчих успіхів!


модератор всіх поетів

Повідомлення відредагував: tanya - Ср, 18-04-07, 10:05
 
КамЮДата: Чт, 19-04-07, 00:29 | Повідомлення# 71
Почесний Мак-арій
Група: Диякон
Повідомлень: 203
Репутація: 2
Статус: Offline
sad Своїми розлогими кінематографічними замальовками я лише намагався збити градус полеміки. Не вийшло, sad .
 
МалахайДата: Пн, 17-12-07, 22:17 | Повідомлення# 72
Богослов Халява
Група: Диякон
Повідомлень: 96
Репутація: 1
Статус: Offline
Щось сьогодні прозові критики не в ударі, fear а поети дають перцю. hands

Добавлено (05-12-07, 21:48)
---------------------------------------------
Цікаво, а хто такий Карнівора ? unsure

Добавлено (17-12-07, 22:17)
---------------------------------------------
Переможцем першого конкурсу читацьких рецензій ВВС стала Тетяна Дігай із чим її вітаю! flower
Детальний репортаж від Оксанки Яблонської biggrin

Повідомлення відредагував: Малахай - Ср, 05-12-07, 21:50
 
ОксанкаДата: Вт, 08-01-08, 20:18 | Повідомлення# 73
СЕВАМА-МАМА
Група: Диякон
Повідомлень: 38
Репутація: 1
Статус: Offline
Малахай, щиро дякую за рекламу smile

У мене прохання по суті теми (перепрошую за якийсь юридичний термін)))

У нас на форумі є юна обдарована поетка Ксеня Бережна, яка закінчує Малу Академію Наук України, написала творчу наукову роботу, у яку включила свої поетичні твори. Прошу написати їй 1-2 рецензії, об'єктивні із плюсами та мінусами (не бомбити, хай дитина таки закінчить свою академію ;))

Твори я подала отут

З Різдвом smile


Посміхаймось, бо ми цього варті :)

Повідомлення відредагував: Оксанка - Чт, 10-01-08, 00:00
 
Мистецький Форум » * Літературний форум "Гоголівської Академії" » Обговорення творів авторів ГАКу » Критика та критики
  • Сторінка 5 з 5
  • «
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Пошук: