Критика та критики
|
|
КамЮ | Дата: Пт, 23-03-07, 00:04 | Повідомлення# 1 |
Почесний Мак-арій
Група: Диякон
Репутація: 2
Статус: Offline
| Створюю цю тему, позаяк хороших авторів ні у царині прози, ні тим більш у поезії на ГАКу не бракує. Хоч камєнтів до творів теж не бракує і здебільшого вони трохи розлогіші за сакраментальне АМ/КГ - справжньої критики не так багато. Та й авторів, що здатні написати справжню грунтовну і основне - коректну і неупереджену рецензію дуже мало. Зверніть увагу на рецензії Наталки Дев'ятко.
Повідомлення відредагував: КамЮ - Пт, 23-03-07, 00:09 |
|
| |
tanya | Дата: Пт, 23-03-07, 11:52 | Повідомлення# 2 |
Муза
| Я звернула увагу на рецензії Наталки Дев"ятко Однак хочу сказати, що з отанньою рецензією на оповідання "Аборт" кардинально не зггодна. Насамперед з огляду критичних аспектів, як то кажуть самих цінностей даного твору.
модератор всіх поетів
|
|
| |
КамЮ | Дата: Пт, 23-03-07, 13:36 | Повідомлення# 3 |
Почесний Мак-арій
| Щодо "Аборту" вже немало списів зламано. Нмд, текст надто брутально натягнутий на ідею, він відверто публіцистичний. Гаряча провокативна тема і не зовсім довершена літературна реалізація. Власне це і викликало у свій час стільки полеміки. Адже по більшості відгуків йшлося саме про позицію автора щодо піднятої теми, а не про літературні якості твору. Мені значно більше сподобалося менш гаряче "Миколаївське небо". Ось, Таню, я з Вами знову не згодний,
Повідомлення відредагував: КамЮ - Пт, 23-03-07, 13:38 |
|
| |
tanya | Дата: Пт, 23-03-07, 14:43 | Повідомлення# 4 |
Муза
| Quote (КамЮ) | Ось, Таню, я з Вами знову не згодний, | та то ж добре, що не згодний... А інакше як можна досягнути нормальної здорової полеміки?! А щодо літературності-публіцистики. То саме це мені і припало да смаку - скупа, якась майже обрубана манера. Публіцистична, холодна, репортажна, відсторонена і схематична манера письма - автор молодець, що вдягнув свою ідею у "лахміття", а не одежину "шик", автор молодець...
модератор всіх поетів
|
|
| |
Oles | Дата: Пт, 23-03-07, 20:56 | Повідомлення# 5 |
Богослов Халява
Репутація: 1
| "Миколаївське небо" - це майже мій найулюбленіший твір на ГАку!
|
|
| |
КамЮ | Дата: Сб, 24-03-07, 23:06 | Повідомлення# 6 |
Почесний Мак-арій
| Тихо розпочалася ніч довгих ножів, чи то пак тиждень жорсткої негативної, але конструктивної критики , ніщо поки не предвіщало лиха, .
|
|
| |
oleksa | Дата: Нд, 25-03-07, 10:25 | Повідомлення# 7 |
Ритор Тиберій Горобець
Репутація: 0
| Але критики зайняті були своїми справами, занурені в свої думки, вони мовчки спостерігали як линув час, як закінчувався тиждень жорсткої негативної, але конструктивної критики О.Т.
тим
|
|
| |
Myroslava | Дата: Пн, 26-03-07, 16:23 | Повідомлення# 8 |
Матушка
| Поки цей тиждень не закінчився... пропоную шановним авторам все ж спробувати покритикувати... бо ідея в тому, що на сайті мотлоху багато (і прозового, і поетичного). і він тихенько проповзає собі по головній сторінці, всіма проігнорований у кращому випадку. особисто я його викидати не буду, бо політика в нас все ж демократична... а от ви могли б попрацювати на користь підвищення естетичного левелу гаку... найгірше у всьому цьому- певна амбівалентність сприйняття...реакції поки нема...шкода
|
|
| |
КамЮ | Дата: Пн, 26-03-07, 17:13 | Повідомлення# 9 |
Почесний Мак-арій
| Мирославо, може варто було в редакторському месиджі вжити кілька кілька чарівних слів: типу "конкурс" , "приз" ? Якщо серйозно - мені здається, що деякі тексти не варті навіть негативної критики. Критикувати потрібно лише тоді, коли є що критикувати.
|
|
| |
Myroslava | Дата: Пн, 26-03-07, 18:05 | Повідомлення# 10 |
Матушка
| ага. але від того вони не зникають! а з'являються і з'являються (актуально це в першу чергу для поезії, але для прози також). якщо знаєте інші методики боротьби, підкажіть! до речі, приз буде, але символічний і для найгарших. За назвою "Золота лабуда", яку я спробую назавжди приаттачити до сторінки "переможця".
|
|
| |
Малахай | Дата: Пн, 26-03-07, 21:22 | Повідомлення# 11 |
Богослов Халява
| Взагалі-то у правилах користування ГАКу вказано: "5. Умовою збереження творів АВТОРА на сайті є обов’язкове написання ним (автором) 6 рецензій на рік (1 рецензія на 2 місяці). Якщо Ви хочете писати рецензії під псевдонімом, то можете використовувати nik." Наскільки я спостерігаю за авторством рецензій - їх практично пишуть одні і ті ж люди. Може для тих хто ліниться - застосувати це правило. Мені здається це буде краще від будь-яких конкурсів, призів і т.д.
Повідомлення відредагував: Малахай - Пн, 26-03-07, 21:23 |
|
| |
koka | Дата: Пн, 26-03-07, 22:12 | Повідомлення# 12 |
Admin
Група: Чорнокнижник
Репутація: 5
| у мене щось на цьому тижні немає нетхненння не лише щось писати, але й навіть читати ; авітаміноз, знаєтє лі....
Приймаю замовлення на написання серенад, гімнів і шлягерів.
|
|
| |
КамЮ | Дата: Вт, 27-03-07, 13:17 | Повідомлення# 13 |
Почесний Мак-арій
| Quote (Myroslava) | ага. але від того вони не зникають! а з'являються і з'являються (актуально це в першу чергу для поезії, але для прози також). якщо знаєте інші методики боротьби, підкажіть! | Мирославо, мені насамперед прикро що пропливають майже непоміченими вартісні речі. Наприклад, два останні вірші нашої чудової витонченої Ксенки, у той час, як ось ця авторка просто таки купається у читацькій увазі, хоч і негативній. Доречі, мені чомусь здається що це провокативна містифікація. І тому, щоб не заохочувати таких провокаторів - краще промовчати, а не обурюватися, адже для них важлива увага читачів, байдуже яка. Варто згадати ще гидку і образливу рецензію на "Сон про Фернандо Ботеро" Дани Рудик. Мета проста - спровокувати скандал довкола власної персони і тим привернути увагу до себе. Мій рецепт боротьби із літ.спамом: 1. Твори які залишилися непрорецензованими певний період часу зібрати у якійсь окремій рубриці - типу "останній шанс". Якщо ніхто не прорецензує їх за додатковий час - тоді фтопку. Щоправда, тоді почнеться епідемія авторецензій. 2. Рецензії, що містять образи особи автора вбивати на місці без суду і слідства.
|
|
| |
Myroslava | Дата: Вт, 27-03-07, 14:27 | Повідомлення# 14 |
Матушка
| Quote (Малахай) | Наскільки я спостерігаю за авторством рецензій - їх практично пишуть одні і ті ж люди. hands Може для тих хто ліниться - застосувати це правило. | це має сенс, але ж шкода... Quote (КамЮ) | Твори які залишилися непрорецензованими певний період часу зібрати у якійсь окремій рубриці - типу "останній шанс". Якщо ніхто не прорецензує їх за додатковий час - тоді фтопку. Щоправда, тоді почнеться епідемія авторецензій. | почнеться Quote (КамЮ) | Рецензії, що містять образи особи автора вбивати на місці без суду і слідства. | да їх не так багато... є ще один спосіб - банити. скоро почну це впроважувати. щодо критики взагалі - тут якась загальноукраїнська проблема. спробуйте назвати хоча б 10 професійних літературних критиків...скільки згадаєте
|
|
| |
tanya | Дата: Вт, 27-03-07, 14:35 | Повідомлення# 15 |
Муза
| Quote (КамЮ) | ось ця авторка просто таки купається у читацькій увазі, хоч і негативній. Доречі, мені чомусь здається що це провокативна містифікація | трішки підкорегую: швидше за все - це ПРОВОКАТИВНИЙ МІСТИФІКАТОР. - такий собі творчий імпотент. Навіть здогадуюсь хто. Сюди ще варто залучити і "золоту жінку" - з однієї діжки багнюка. З одного боку і справді - краще мовчати на ту гидоту. А з іншого - варто щось робити. А найкраще - просто видаляти. На що і розрахований тиждень негативної критики.
модератор всіх поетів
|
|
| |