[ГПКЧ ]
Головна » 2014 » Травень » 18

...не було ніякого "золотого унітазу". Просто примітивних людей заманювали у психологічну ловушку. Тобто, натовп треба було налаштувати психологічно проти Януковича. Для цього у натовп запускали мислевіруси про "золотий унітаз". Це метафора, у яку пересічний українець легко міг повірити, так як унітаз є практично у кожного в оселі, ну і золото також - чи обручка, чи зуб, чи ланцюжок. Тобто кожен міг собі легко уявити "золотий унітаз" (явище візуалізації мислеформи).

Причому, той факт, що у радянські часи побутувала думка про те, що у майбутньому із "прєзрєнного металу" будуть робити унітази у громадських туалетах (щоб підкреслити прєзрєнність цього металу і відкинути "благородність"), нікого, по суті, не бентежив.

Тобто, могло ж існувати і таке пояснення, що Янукович просто замовив собі унітаз із золота, щоб познущатися над "благородним металом", що називається - "опустити" його в очах світової громадськості. Але таку точку зору не тиражували у ЗМІ, а натомість викладали гіпотезу про "золотий унітаз" таким чином, аби викликати у маленьких пересічних українців люту заздрість і ненависть до власника "золотого унітазу".

Унітаз - саме по собі явище до певної міри сакральне. Є навіть такі люди, котрі, сидячи на унітазі, медитують або ж проводять 5-хвилинки із підлеглими  Колись я читав, що є навіть релігійна течія - відгалуження від християнства- де люди моляться саме у момент дефекації, так як вважають, що у цей момент вони перебувають найближче до бога.

Якби замість "золотого унітазу" говорилося про "золотий батон" чи про "іридієву гантелю" або "платинові шахмати" - ефект був би не настільки сильний.

Тобто, у цій маніпуляції було використано найнизменніші людські почуття, на грані тваринних інстинктів.

Ну і до чого це привело (і до чого ще призведе) - ми це добре бачимо.

Категорія: Блог по-українськи | Переглядів: 758 | Додав: koka | Дата: 18-05-14 | Рейтинг: 0.0/0 | Коментарі (0)