[ГПКЧ ]
Головна » 2014 » Травень » 20 » Доступ у соціальні мережі зроблять платним
10:50
Доступ у соціальні мережі зроблять платним

Як нам стало відомо з конфіденційних джерел, нова українська влада збирається зробити доступ у соціальні мережі платним. Зроблено це буде відразу після президентських виборів 25 травня 2014 року, незалежно від того, переможе у виборчій гонитві Петро Порошенко чи  якийсь інший кандидат. 

Нова  українська влада планує зробити платним доступ у такі соціальні мережі, як Вконтакте, Одноклассники, Фейсбук, Твіттер, Інстаграм та інші. Уряд виходить з того, що все більше громадян проводять свій особистий та робочий  час у соціальних мережах, проте держава від цього не отримує жодного зиску. А бюджет сьогодні, як відомо, порожній, і джерел надходжень до бюджету з кожним днем стає все менше та менше. З іншого боку, громадяни проводять у інтернеті загалом та у соцмережах зокрема все більшу частку свого часу, а час, як відомо, це гроші, котрих так не вистачає у держбюджеті для виплати заробітних плат нашим вчителям, лікарям та іншим знедоленим верствам населення.

Тому на черговому засіданні Кабміну ухвалене рішення про запровадження плати за доступ до соціальних мереж. Виконання цього рішення покладене на Міністерство Доходів та Зборів України, у якому буде створено новий структурний підрозділ - Департамент інтернету та соціальних мереж.

Згідно цього рішення, громадяни, котрі вже зареєстровані у соціальних мережах чи збираються це зробити, повинні стати на облік у місцевому органі МДіЗ, отримати персональний номер та сплатити одноразовий реєстраційний збір. У подальшому  планується запровадити щомісячну або щоквартальну абонентську плату.

Громадяни, котрі мають у соціальних мережах кілька акаунтів, будуть сплачувати реєстраційний збір за кожен акаунт окремо.

У рішенні Кабміну наголошується, що окремі категорії населення будуть звільнені від сплати одноразового збору та абонентських платежів, у першу чергу - це лікарі, вчителі, пенсіонери, ветерани першої та Другої світових воєн, учасники бойових дій в Афганістані та Південному Сході України, а також  інші представники верств знедолених громадян.

Головуючий на засіданні Кабміну перший заступник прем'єр-міністра України з гуманітарних питань підкреслив, що таким чином Україна зможе наповнити свій бюджет  та подолати фінансову кризу, зумовлену злочинними діями попередників і терористів та сепаратистів на Південному Сході України. А це дасть змогу своєчасно виплачувати пенсії пенсіонерам, а також зарплати вчителям, лікарям та іншим категоріям держслужбовців.

Що ж стосується величини  фіксованого збору та  абонплати, то, за словами  першого заступника прем'єр-міністра України з гуманітарних питань це будуть невеликі суми, у межах від 30 до 300 гривень, у залежності від  середньомісячного доходу на членів родини.

Ми віримо,- наголосив  перший заступник прем'єр-міністра України з гуманітарних питань , - що громадяни України з розумінням поставляться до цих вимушених нововведень, стануть сумлінними платниками нового податку, і наша держава, котра неухильно рухається в європейському напрямку, буде й надалі процвітати.

Якщо вам сподобалась ця новина, підніміть її рейтинг, натиснувши на 5 зірочок праворуч.

Категорія: UkraiNews | Переглядів: 1645 | Додав: koka | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]