[ГПКЧ ]
Головна » 2014 » Травень » 20

На Січеславщині розпочалася сівба ярих культур, - передають наші власні кореспонденти з Дніпропетровщини.

Ми зустрілися в обідню перерву з  41-річним Миколою Вереснем -трактористом одного з фермерських господарств Павлоградського району, котрий якраз завершував сівбу ранніх зернових на своїй ділянці.

- Скажіть, пане Миколо, чому так пізно цього року розпочалася сівба ранніх зернових? Уже незабаром травень закінчиться?

- Так а шо? Хіба це пізно? Он у сусідньому районі ще досі навіть не почали. А ми вже відсіялися!

- Як така пізня сівба ранніх зернових вплине на врожай? Як ви гадаєте?

- А я знаю? Мені дали солярку, сказали відсіятися, я взяв солярку, заправився, відсіявся, а що буде далі - мене не колише. 

- Будете з врожаєм цієї осені, як ви гадаєте?

- Та я ніяк не гадаю. Я не гадалка. Як начальство скаже, так і буде.

- А хто у вас начальство?

- Ну там у Дніпропетровську сидять усі начальники. Ідіть і в них питайте.

- Ясно. І останнє запитання: чому сівалка у вас причіплена до танку? Хіба у господарстві вже зовсім немає більш підходящої техніки, якого-небудь трактора наприклад?

- Так сказало начальство - чіпляти сівалку  до танку і так проводити сівбу. А мені шо? Хоч на танку, хоч на тракторі - мені все одно. На танку навіть цікавіше. Розвернути  треба тільки башню з гарматою на схід, щоб терористи і сепаратисти боялися і тремтіли - і сієш собі. Плюс -  у танку всередині є кондиціонер, телевізор, відік. Поставив собі кіношку - і сієш.

 

- То Україна буде цього року з хлібом?

- Так, звичайно. Буде  і хліб, і какава з чаєм.

- І куди ви зараз, після сівби?
 

- Та як куди? Назад, у Київ, на Майдан. Захищати здобутки революції!

- І останнє запитання. Як ви ставитеся до можливого перенесення столиці  України з Києва у Дніпропетровськ?  

- Шо, невже правда? Ну, як я ставлюся? Я гадаю, це положитєльний момент. Ближче нам на майдан треба буде їздити.

- Дякуємо Вам, пане Миколо, за інтерв'ю. Удачі вам і наснаги у вашій благородній праці. Слава Україні!

- Героям слава!


... Читати далі »

Категорія: UkraiNews | Переглядів: 1124 | Додав: koka | Дата: 20-05-14 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)

Як нам стало відомо з конфіденційних джерел, нова українська влада збирається зробити доступ у соціальні мережі платним. Зроблено це буде відразу після президентських виборів 25 травня 2014 року, незалежно від того, переможе у виборчій гонитві Петро Порошенко чи  якийсь інший кандидат. 

Нова  українська влада планує зробити платним доступ у такі соціальні мережі, як Вконтакте, Одноклассники, Фейсбук, Твіттер, Інстаграм та інші. Уряд виходить з того, що все більше громадян проводять свій особистий та робочий  час у соціальних мережах, проте держава від цього не отримує жодного зиску. А бюджет сьогодні, як відомо, порожній, і джерел надходжень до бюджету з кожним днем стає все менше та менше. З іншого боку, громадяни проводять у інтернеті загалом та у соцмережах зокрема все більшу частку свого часу, а час, як відомо, це гроші, котрих так не вистачає у держбюджеті для виплати заробітних плат нашим вчителям, лікарям та іншим знедоленим верствам населення.

Тому на черговому засіданні Кабміну ухвалене рішення про запровадження плати за доступ до соціальних мереж. Виконання цього рішення покладене на Міністерство Доходів та Зборів України, у якому буде створено новий структурний підрозділ - Департамент інтернету та соціальних мереж.

Згідно цього рішення, громадяни, котрі вже зареєстровані у соціальних мережах чи збираються це зробити, повинні стати на облік у місцевому органі МДіЗ, отримати персональний номер та сплатити одноразовий реєстраційний збір. У подальшому  планується запровадити щомісячну або щоквартальну абонентську плату.

Громадяни, котрі мають у соціальних мережах кілька акаунтів, будуть сплачувати реєстраційний збір за кожен акаунт окремо.

У рішенні Кабміну наголошується, що окремі категорії населення будуть звільнені від сплати одноразового збору та абонентських платежів, у першу чергу - це лікарі, вчителі, пенсіонери, ветерани першої та Другої світових воєн, учасники бойових дій в Афганістані та Південному Сході України, а також  інші представники верств знедолених громадян.

Головуючий на засіданні Кабміну перший заступник прем'єр-міністра України з гуманітарних питань підкреслив, що таким чином Україна зможе наповнити свій бюджет  та подолати фінансову кризу, зумовлену злочинними діями попередників і терористів та сепаратистів на Південному Сході України. А це дасть змогу своєчасно виплачувати пенсії пенсіонерам, а також зарплати вчителям, лікарям та іншим категоріям держслужбовців.

Що ж стосується величини  фіксованого збору та  абонплати, то, за словами  першого заступника прем'єр-міністра України з гуманітарних питань це будуть невеликі суми, у межах від 30 до 300 гривень, у залежності від  середньомісячного доходу на членів родини.

Ми віримо,- наголосив  перший заступник прем'єр-міністра України з гумані ... Читати далі »

Категорія: UkraiNews | Переглядів: 1645 | Додав: koka | Дата: 20-05-14 | Рейтинг: 5.0/1 | Коментарі (0)